Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Appel-peren slof

by Liefde voor bakken 07/04/201607/04/2016
written by Liefde voor bakken 07/04/201607/04/2016
Appelperenslof
Wij zijn thuis gek op zelf gebakken appeltaart! Daar hebben we een tijd terug al een heerlijk recept voor geschreven! Daarom vonden wij het nu tijd voor een variant op die appeltaart. Dit recept is perfect voor degene die ook zo van appeltaart houdt, maar nét even opzoek is naar een spectaculaire variatie! Neem van ons aan: deze traktatie is een succes!

Benodigdheden

  • 1 langwerpige, rechthoekige, vlaaivorm met losse bodem
  • Spuitzak

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter of margarine
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de vulling:

  • 100 gram margarine
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 50 gram fijne tafelsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepeltje citroensmaakstof of een beetje geraspte schil van een citroen
  • 20 gram bloem
  • 2 appels
  • 2 peren
  • circa 100 gram gewelde rozijnen
  • 50 gram fijne tafelsuiker
  • beetje kaneel

Vet de vlaaivorm in met margarine, en zet even opzij.

Doe voor het deeg de bloem in een kom. Voeg dan de zachte boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille toe. Meng dit met je handen tot een soepel deeg. Wikkel je deegbal in plastic folie en leg 1 à 2 uur in de koelkast.

Rol daarna het deeg uit tot een langwerpige lap. Doe dit tussen twee stukken plastic folie, zodat het deeg niet aan de roller plakt. Haal de bovenste laag plasticfolie er af, til de lap op en leg op de bakvorm. Druk dit stevig aan en zorg dat de randen goed gevuld zijn. Prik vervolgens gaatjes in de bodem.

Appelperenslof

Voor de vulling gaan we Frangipane maken. Klop hiervoor eerst de boter zacht. Meng dan de amandelen, de suiker, de citroensmaak en het ei erdoor. Spatel de bloem door het beslag. Doe het in een spuitzak en spuit het op de bodem in de vorm.

Appelperenslof

Schil de appels en de peren en snijdt ze in kleine stukjes. Voeg de suiker, de kaneel en de gewelde rozijnen toe. Schep alles goed door en schep het op de frangipane. Het is erg veel, bij ons paste niet het hele appel-peer mengsel er op. We hebben wel een flinke berg er op geschept en de rest lekker opgesnoept!

Bak in de oven op circa 165-170 graden in circa 40 minuten goudbruin.

Appelperenslof

Appelperenslof

Appelperenslof

Strooi er nog wat decoratiesuiker overheen, en je appel-peren slof is klaar om opgepeuzeld te worden!

Liefs Ria & Laura

appelappeltaartperenvlaai
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bosbessen-kwarkgebakjes
next post
Nutella Brownies

You may also like

Hazelnootschuim-taart met Nutella

03/09/2017

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Ferrero rocher taart

04/05/2016

Tulband met chocolade & bloemen

10/02/2016

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

28/02/2021

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Zweedse appeltaart

12/01/2020

Taart met héél veel vers fruit

11/09/2016

Cijfertaart met Maltesers

19/01/2020

Swiss roll met frambozen

20/08/2017

2 comments

Desiree | Sweet Happinez 07/04/2016 - 07:00

Deze appel-perensloof ziet er inderdaad spectaculair uit! De combinatie van appel en peer lijkt mij geweldig!

Reply
Liefde voor bakken 07/04/2016 - 12:41

Deze is ook echt heel lekker, het proberen waard! :)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....