High tea
comments 9

High Tea: Appel-abrikozen flapje

DSC_0211n

Iedereen kent de bekende appelflappen wel, die grote flappen met veel suiker er op!! Ze zijn heerlijk, maar wij wilde wat anders! Dit is een mini uitvoering van deze flap, maar dan met appel en abrikozenjam en een beetje suiker.  Erg lekker en heel gemakkelijk te maken. En dat is wel handig als je veel verschillende hapjes wilt maken voor een High Tea!!

Benodigdheden voor 12 kleine flapjes:

 • 6 blaadjes bladerdeeg
 • 3 appels
 • 1 geklopt ei
 • potje abrikozenjam
 • Kleine ronde uitsteker van circa 4 cm doorsnee.

Ontdooi eerst de bladerdeeg, en snijd de plakjes in vier vierkantjes. Twee vierkantjes zijn voor de bodem, de andere twee voor de bovenkant. Steek daar met een ronde uitsteker een cirkel uit. Leg de bovenkantjes even opzij.

Leg in het midden een schepje abrikozenjam. Schil vervolgens de appeltjes en snijd deze in vier partjes. Snijd ieder partje nog een beetje bij, zodat het op het flapje past. Maak met een mesje inkepingen in de bolle kant van het appelpartje, en leg deze dan op de jam.

Leg het stukje bladerdeeg met het gat er in, over de appel, plak vast, eventueel met een nat kwastje. Smeer het bladerdeeg op de bovenkant in met een beetje geklopt ei. En strooi hier dan fijne suiker overheen.

DSC_0211n

DSC_0216n

Bak de flapjes dan in een voorverwarmde oven op ca 210 graden gaar in ca 15-20 minuutjes. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube88
Pinterest199
Instagram908

9 Comments

 1. Esther says

  hallo, ik was gisteren voor het eerste keer in jullie winkel,ik was als een kind in een snoep winkel,alles wat nodig om aan de slag te gaan hebben jullie in huis ,super leuk

 2. Pingback: Best bekeken artikelen juli – Liefde voor bakken

 3. Margret says

  Op welke temperatuur en hoe lang worden de appel-abrikozen flapjes gebakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *