Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige bakselsHigh tea

Champignonragout in bladerdeeg

by Liefde voor bakken 15/03/201724/09/2018
written by Liefde voor bakken 15/03/201724/09/2018
Champignonragout in bladerdeeg

Dit gerechtje is lekker voor bij je high tea, op een verjaardag of borrel. Of bij een etentje als tapashapje, of als voorgerecht zou ook nog kunnen. Mogelijkheden genoeg dus! Ze zijn gemaakt in een bakvorm voor minicupcakes. Je kunt ze ook nog maken met een bakvorm voor gewone cupcakes, maar dan zijn de hapjes wel echt een stuk groter.

Deze champignon ragout maakten wij elk jaar op oudejaarsavond. Op ons oudejaarsbuffet. We hadden dan altijd een tafel vol met hapjes en gerechten. Warm en koud, van alles wat. Overdag de hele dag kokkelrellen en ook nog oliebollen bakken! En dan gingen we de hele avond spelletjes doen met z’n allen en ondertussen lekker eten. Als je trek had, mocht je wat pakken. Heerlijk! Was altijd heel gezellig! Nu de kids allemaal uit huis zijn doen we dat niet meer op deze manier. Wel doen we vaak spelletjes met lekker eten, maar niet meer zo’n uitgebreid buffet als toen. Soms missen we dat wel een beetje, maar tijden veranderen en tradities moeten dan soms ook mee veranderen. Deze ragout ontbrak in ieder geval nooit, wij aten deze ragout dan op een stokbroodje, bij deze variatie maken we bladerdeeg bakjes met daarin deze overheerlijke ragout van champignons en paprika.

Champignonragout in bladerdeeg

Champignonragout in bladerdeeg

Liefde voor bakken Dit gerechtje is lekker voor bij je high tea, op een verjaardag of borrel. Of bij een etentje als tapashapje, of als… Printen
Aantal: 40 hapjes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 bakvorm voor minicupcakes
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 bakje champignons
  • 1 setje paprika’s: 1 gele, 1 groene en 1 rode paprika.
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • groene kruiden, zoals tijm, basilicum, peterselie en dille.
  • klein beetje bloem om te binden.
  • 1 ei

Instructies

  1. Maak de bladerdeeg plakjes los en laat ze ontdooien.
  2. Snijd de ui, en het teentje knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Maak de paprika’s schoon, haal de lijsten er af en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Zet een hapjespan op het vuur, smelt een beetje margarine en fruit de ui e met de knoflook.
  4. Voeg de champignons toe en bak deze mee.
  5. Voeg na een tijdje de paprikastukjes toe en bak deze ook mee.
  6. Voeg dan het bouillonblokje toe en roer dit er door tot het helemaal is opgelost.
  7. Voeg 1 eetlepel bloem toe om de ragout een beetje te binden. Als het erg waterig is, kun je nog iets meer bloem erdoor doen.
  8. Voeg dan de groene kruiden toe, proef even of de ragout lekker op smaak is.
  9. Snijd de plakjes bladerdeeg in vier delen. Leg in elk mini cupcake holletje een plakje bladerdeeg. Laat de punten een beetje uitsteken. Zo maak je de ‘bakjes’.
  10. Vul dan alle bakjes met een schep ragout. Doe niet te zuinig, anders heb je te weinig smaak.
  11. Klop een ei los en smeer de bladerdeeghoekjes in met het ei, dan gaat het mooi glanzen. Eventueel doe ook bovenop nog een beetje ei.
  12. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven op circa 200 graden.
  13. Bak de ragoutbakjes af in circa 20 minuten. Ze moeten mooi goudbruin worden.

 

Champignonragout in bladerdeeg
Champignonragout in bladerdeeg

Nu zul je nog wel wat ragout overhouden, dit is erg lekker op een stokbroodje (zoals wij dat vroeger deden). Je kunt natuurlijk ook nog wat meer bladerdeeg gebruiken en nog meer van deze overheerlijke hapjes maken.

Er gaan 4 hapjes uit één plak, dus totaal kun je er 40 hapjes mee maken! Jum!

Succes!

Liefs Ria & Laura

hapjeshartighigh tea
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appelvlaai met vanilleroom
next post
Tiramisu taart

You may also like

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

Focaccia met spekjes en paprika

04/10/2020

High Tea: Appel-abrikozen flapje

13/07/2016

Pizza Hawaii rolls

15/05/2019

High tea: mini blueberry muffins

15/07/2016

Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

16/10/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....