Speculaasjes zijn het hele jaar door lekker, maar in de Sinterklaastijd is het nòg lekkerder om speculaasjes te eten. Je kunt die natuurlijk gewoon kopen in de supermarkt, maar ja, zelf bakken is uiteraard veel lekkerder en verser! Daarbij komt, dat je dan weet wat je er in stopt.
Ik had ooit eerder al eens van de speculaasplankje gekocht. Ik denk bij Dille en Kamille. Dus die komen nu mooi van pas. Ik heb een paar kleintjes en een paar grotere, voor een normale maat koekjes. Het deeg bestaat uit bloem, boter, bruine basterdsuiker, wat bakpoeder, speculaaskruiden en een snufje zout. En wat amandelen. Allemaal dingen die ik standaard in mijn voorraadkastje heb staan. Zodat ik meteen kan beginnen! Als ik namelijk een ‘bak aanval’ (lees: vreselijk zin heb om te bakken en meteen wil beginnen!), dan is het echt niet fijn als ik eerst boodschappen moet gaan doen. Dus heb ik altijd wel een flinke voorraad van de basisingrediënten in de kastjes staan.
Verder:Ingrediënten
Instructies
Mmmm, vanavond lekkere speculaasjes bij de koffie!
Liefs, Ria