Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Zandkoekjes met Nutella

by Liefde voor bakken 06/10/201728/09/2018
written by Liefde voor bakken 06/10/201728/09/2018
Nutella koekjes

Heb je zin in Nutella én koek? Maak dan deze koekjes met Nutella! Dit zijn van die koekjes, dat als je er eentje eet, is die trommel zó leeg! Wij namen ze mee als snackje toen wij 10 km gingen wandelen, en ze waren zo op. Yum!

Het is buiten echt al super herfstig weer, dus perfect weer om lekker te bakken! Vooral als het regenachtig weer is, zijn wij in de keuken te vinden. Wij bakken er nog lekker even op los, wat hebben jullie gemaakt?

Nutella koekjes

Zandkoekjes met Nutella

Liefde voor bakken Heb je zin in Nutella én koek? Maak dan deze koekjes met Nutella! Dit zijn van die koekjes, dat als je er… Printen
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • bakplaat en bakpapier.
  • 110 gram boter of margarine
  • 115 gram fijne suiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille smaakstof
  • 140 gram bloem
  • 2 theelepels vanillekookpuddingpoeder
  • 2 ronde uitstekers om de koekjes uit te steken (ik heb een van circa 2 cm en eentje van circa 7 cm gebruikt)
  • circa 3 eetlepels Nutella
  • 1 wegwerpspuitzak

Instructies

  1. Klop de boter, met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de vanillesmaakstof toe en klop erdoor. Voeg dan de eidooier toe en roer deze door de botermassa. Voeg de twee eetlepels vanillepuddingpoeder toe aan de bloem. Zeef dit en voeg dan beetje bij beetje toe aan het deeg. Schep dit goed door. Kneed er dan verder met je handen een homogeen deeg van. Maak van het deeg een platte plak en verpak deze in plastic huishoudfolie. Leg dit circa een half uur tot een uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg dan uit tussen twee lagen plastic folie, want het is best plakkerig. Steek dan rondjes uit met je grootste uitsteker. Ik heb een rondje van 7 cm gebruikt, maar als jouw uitsteker iets kleiner is, kan dat natuurlijk ook. Steek dan bij de helft van de koekjes ook nog een rondje uit in het midden. Dat heb ik gedaan met een ronde uitsteker van 2 cm. Leg de uitgestoken koekjes op een met bloem bestrooide aanrecht of placemat.
  3. Dan gaan we de koekjes bakken. Verwarm de oven voor op circa 170 graden. Leg daar een aantal koekjes op. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes, want ze kunnen uitlopen. Bak ze gaar in circa 10 minuten.
  4. Het is handig om voor je eerste bakronde niet teveel koekjes tegelijk te bakken. Mocht het dan niet helemaal goed gaan, dat ze bijvoorbeeld toch iets te lang zijn gebakken, dan heb je niet al teveel deeg verknoeid. Bij de tweede rond gaat het vaak iets beter. Als je twee bakplaten hebt, kun je de tweede ronde vast klaarzetten terwijl de eerste ronde in de oven staat.
  5. Zo bak je alle koekjes, laat ze even afkoelen en stevig worden op de bakplaat.
  6. Verwarm dan de Nutella “au bain marie” op een pannetje met heet water. Als de Nutella voldoende zacht is, schep je deze in de spuitzak. Knip er dan onderaan een puntje af. Niet te groot, want dan komt er een te grote hoeveelheid tegelijk uit. Spuit een laagje Nutella op het onderste koekje, smeer dit eventueel nog wat extra uit, zodat ook langs de randen voldoende Nutella zit. Leg en dan een ‘open’ koekje op. Spuit nog wat extra Nutella in de opening.

Doe dit zo met alle koekjes. Leg ze op een mooie schaal en verras je kinderen ermee, of je bezoek of jezelf natuurlijk!

Liefs Ria & Laura

koekjesnutella
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten van september
next post
Chocolade Swiss Roll met kersen

You may also like

Koekjes ijsjes II

05/08/2015

Kerstkoekjes

23/12/2015

Minikoekjes met Milka

06/04/2018

Chocolade variant van de Chocolate Chip Cookies

07/09/2016

Sinaasappel koekjes

24/04/2019

Micky Mouse koekjes

21/02/2016

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Heel Holland bakt – wij bakken mee! –...

27/09/2017

Brownie cookies

01/11/2017

Harten koekjes – Valentijn

07/02/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....