Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KoekjesKoningsdag

Sinaasappel koekjes

by Liefde voor bakken 24/04/201924/04/2019
written by Liefde voor bakken 24/04/201924/04/2019
Sinaasappel koekjes

Bak je eigen koekjes! Scheelt weer in de plastic verpakking en het is veel lekkerder! Deze sinaasappelkoekjes zijn leuk om te bakken voor Koningsdag. Lekker oranje! Deze koekjes zijn lekker licht. Zoals veel koekjes snel en gemakkelijk te maken.

We zitten alweer een flink stuk in April. Pasen viel laat dit jaar, dus we stappen meteen over naar Koningsdag. Iedereen gaat vaak naar buiten op Koningsdag. Spulletjes verkopen of andere gezelligheid opzoeken. Vroeger gingen wij altijd snuffelen op de kindermarkt. Hier in Oosterhout is die markt altijd erg groot. Dus veel te snuffelen! We zochten vooral naar gezelschapsspellen en kwartetten. Die spaarden we, haha. Wij hebben al heel wat spelletjes gekocht, er is ook heel veel mee gespeeld! Maar goed, nu hebben we dat eigenlijk allemaal niet meer nodig. Alhoewel het wel leuk is om kinderboekjes voor de kleinkinderen te zoeken. Maar goed, als je het druk hebt met Koningsdag, en je wilt toch iets bakken, dan is dit een leuk idee. En je kunt het rustig een paar dagen van te voren al bakken. Gewoon in een trommeltje doen en mee nemen!

Sinaasappel koekjes

Sinaasappel koekjes

Liefde voor bakken Bak je eigen koekjes! Scheelt weer in de plastic verpakking en het is veel lekkerder! Deze sinaasappelkoekjes zijn leuk om te bakken… Printen
Cijfer 2.7/5
( 37 gestemd )

Ingrediënten

  • 115 gram boter of margarine
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • geraspte schil van één sinaasappel
  • 2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
  • 2 theelepels vanille extract
  • 325 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • ongeveer 5 druppels oranje voedingskleurstof (gel)
  • 50 gram poedersuiker

Verder:

  • 2 bakplaten met een vel bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Zet de twee bakplaten klaar met een vel bakpapier.
  3. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom, zeef het. Zet het even opzij.
  4. Doe de boter met de suiker in een andere kom, klop dit even goed door.
  5. Voeg de eieren één voor één toe en klop erdoor.
  6. Voeg het bloemmengsel toe en klop er kort door.
  7. Voeg de sinaasappelrasp en de twee eetlepels sinaasappelsap en twee theelepeltjes vanille extract toe en klop door.
  8. Voeg dan nog ongeveer 5 druppels oranje gel kleurstof toe. Klop dit ook nog even kort door.
  9. Strooi de poedersuiker op een bord.
  10. Vorm dan balletjes van ongeveer 2 à 2,5 cm van het deeg en rol deze door de poedersuiker.
  11. Leg ze dan op de bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar, want ze worden nog wel groter.
  12. Ik doe de eerste bakplaat nooit zo vol. Eerst maar eens kijken of het goed gaat.
  13. Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. De koekjes krijgen van die mooie barstjes.
  14. Haal ze uit de oven. Laat ze heel eventjes liggen, één minuutjes. Haal ze er dan van af en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
  15. Strooi er eventueel vlak voor het opdienen nog wat extra poedersuiker over.
  16. Bak zo ook de rest van de koekjes.

Liefs Ria

koekjeskoningsdag
6 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Frisse smoothie met aardbeien en blauwe bessen
next post
M&M brownie cookies

You may also like

Brownie cookies

01/11/2017

Kerstboom koekjes

23/12/2017

Kletskoppen

15/01/2017

Mini Nutella koekjes

30/08/2018

Spritskoekjes met kokos

20/05/2017

Havermout cranberry koekjes

25/11/2016

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Pepernotenkoekjes

22/11/2017

Brownie cookies met speculoos

22/03/2020

Basisrecept voor zandkoekjes + variaties

13/01/2017

6 comments

Mirjam 24/04/2019 - 11:39

Hallo, klinkt lekker en ziet er ook goed uit, maar ik mis wanneer bloem en gist er doorheen worden geroerd. Na de kleurstof denk ik? En is kleurstof nodig, of is dit alleen om ze oranje te laten kleuren?

Reply
Liefde voor bakken 24/04/2019 - 17:14

Hoi Mirjam, ik wad inderdaad een regel vergeten. Het bloemmengsel voeg je toe na de eieren. Het staat er nu bij. Bedankt voor de oplettendheid. De kleurstof is idd alleen voor de kleur. Is dus niet persé nodig.

Reply
Claire 25/04/2020 - 16:34

Heerlijke koekjes Ria. Dankjewel voor dit recept.

Reply
Liefde voor bakken 25/04/2020 - 20:30

Fijn om te horen! Dank je wel!?

Reply
Klasina 23/01/2021 - 10:15

Ziet er heerlijk uit! Hoeveel koekjes kun je uit dit recept halen?

Reply
Liefde voor bakken 25/01/2021 - 11:00

Hoi Klasina, ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet precies meer weet, volgens mij ongeveer 16 à 20 stuks, maar het hangt natuurlijk erg af van hoe groot je de koekjes maakt.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....