Klein gebak
comments 3

Nutella cheesecake in a jar

Cheesecake jars

We hebben nu al flink wat cheesecakes gemaakt, dus het wordt tijd voor eens iets aparts.  We gaan “cheesecake in a jar” maken. Een jar is een glazen pot met een deksel en soms ook een rietje. En wat zo leuk is aan dit recept, is dat je een paar mooie potten en jars kan kopen, maar je kan ook gewoon groentepotjes of jampotjes bewaren! Dit geeft een super leuk effect! Deze cheesecake in een potje is superhandig om mee te nemen als je gaat picknicken! Of als je een dagje op stap gaat. Potje vullen, dekseltje er op en mee in de picknickmand!

Benodigheden:

 • Verschillende glazen jars of potten. Wij hebben 7 potten gevuld met dit recept.

Voor de cheesecake:

 • 280 gram digestivekoekjes
 • 60 gram margarine (uit een pakje)
 • 1 doosje klop-klop  ( of 250 ml verse slagroom)
 • 500 gram roomkaas ( zuivelspread naturel van Albert Heijn)
 • 200 gram Nutella
 • 200 gram diepvries frambozen
 • 200 gram kwark
 • 1 bakje verse frambozen
 • 10 blaadjes gelatine

De bodem

We beginnen met het fijnmalen van de koekjes. Wij doen dit altijd met een staafmixer. Smelt dan de margarine in een pannetje en schenk dit bij de fijngemalen koekjes. Mix dit een beetje door elkaar met de gewone mixer, zodat het een beetje dik en kruimelig wordt. Met deze dikke kruimels vul je de bodems van de potjes. Zorg voor een mooi laagje in elke pot. Zet je potjes in de koelkast, zodat de bodem iets steviger wordt.

Laag 1: Nutella cheesecake

Klop de instant slagroom tot stijve pieken. Verdeel deze over 3 bakjes. Gebruik voor elke laag één bakje instant slagroom.

Klop vervolgens 15o gram roomkaas romig en voeg dit toe aan het eerste bakje instant slagroom. Mix dit door elkaar. Verwarm vervolgens 200 gram Nutella een klein beetje in de magnetron, zodat het beter schenkbaar wordt. Voeg het dan toe aan het slagroom mengsel en klop alles goed door elkaar, klop niet langer dan nodig is.

Week 3 blaadjes gelatine 9 minuten in koud water. Verwarm dan 50 ml water, breng het aan de kook en laat het dan heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier de gelatineblaadjes goed in op. Laat dan 5 minuutjes staan en voeg het dan, door een zeef, toe aan het Nutellamengsel. Mix het er voorzichtig door!

Giet dan dit eerste laagje op het kruimelmengsel in de potjes. Maak even een inschatting hoe hoog de laagjes moeten worden. Bij ons zijn sommige potjes veel hoger dan de andere, dus passen we de laagjes aan. Zet de potjes dan in de koelkast zodat de eerste laag op kan stijven.

Cheesecake jars

Laag 2: frambozen cheesecake

Tijd voor de tweede laag! Neem hiervoor het tweede bakje met instant slagroom. Klop wederom 150 gram zacht en mix deze door de instant slagroom. Zorg ervoor dat de 200 gram diepvries frambozen goed ontdooid zijn. Maar er vervolgens een puree van met de staafmixer of mengbeker. Voeg de puree toe aan het slagroommengsel en mix voorzichtig tot een homogeen geheel.

Week 3 blaadjes gelatine 9 minuten in koud water. Verwarm dan 50 ml water, breng het aan de kook en laat het dan heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier de gelatineblaadjes goed in op. Laat dan 5 minuutjes staan en voeg het dan toe aan het frambozenmengsel. Mix voorzichtig door.

Schenk dan voorzichtig in elke pot een tweede, roze laagje. Laat weer opstijven in de koelkast.

Cheesecake jars

Laag 3: naturel cheesecake

Maak op deze manier ook de derde laag. Pak het derde bakje Klop-klop, en voeg hier 200 gram zacht geklopte roomkaas aan toe. Voeg hier ook nog 200 gram kwark en 4 eetlepels witte basterdsuiker aan toe. Mix door elkaar. En gebruik dan 4 blaadjes gelatine, opgelost in 75 ml water. Zo krijg je iets meer van dit witte mengsel. Dan kun je daar nog een flinke laag van maken. Schenk op de roze laag. Zorg wel dat je de potjes schoon houdt, dat staat t mooist.

Laat ook dit witte laagje opstijven.

Daarna kun je decoreren met de verse frambozen. Bindt met een touwtje een lepeltje vast aan het potje. Deksel erop, en dan kun je het zo mee nemen op een picknick!!!!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

3 Comments

 1. Het ziet er weer prachtig uit dames! Heerlijk zeg! Lijkt mij enorm leuk om een keer te maken.

 2. Pingback: 30x high tea recepten - De Zoetekauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.