Wij hebben een heerlijk taartje gemaakt met roomkaascrème en aardbeien. Altijd goed! Een heerlijk fris taartje die er ook nog eens super leuk uitziet!
Voor dit taartje hebben we een aantal stappen van het opbouwen op de foto gezet, zodat jullie iets beter kunnen meekijken hoe je het precies kunnen maken. We willen ook graag wat meer YouTube filmpjes gaan maken, zodat jullie dit proces helemaal goed kunnen zien! Wie weet maken we ooit ook nog een filmpje van dit recept!





Ingrediënten
Nodig:
- Een vierkant bakvorm (met uitneembare bodem) van 20 x 20 cm
- Beetje margarine om in te vetten
- Beetje bloem om te bestuiven
- Een vierkante bakring van 16 x 16 cm (18 x 18 cm kan ook)
- Een taartzaag met twee zaagjes, zodat je de taart gemakkelijk in drie gelijke delen kunt zagen.
- Acetaatfolie om aan de binnenkant van de taart te plaatsen.
- Spuitzak en kartelspuitmondje
- Bakkwastje
Voor het biscuitdeeg:
- 5 eiwitten
- 4 eigelen
- 160 gram suiker
- 110 gram bloem
- 70 gram maïzena
- Snuf zout
- Geraspte schil van een halve citroen
Voor de vulling en decoratie:
- 400 à 500 gram verse aardbeien
- 200 gram verse roomkaas of zuivelspread naturel
- 3 + 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 250 ml verse slagroom
- ½ zakje slagroomversteviger
- 150 ml verse slagroom voor de toefjes bovenop de taart.
Instructies
- Vet de bakvorm in en bestuif deze met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Was de aardbeien, haal de kroontje er af en laat ze goed uitlekken
- Splits de eieren.
- Zorg dat je beslagkom goed schoon is en doe hier de eiwitten in. Klop deze totdat ze stijve witte pieken vormen. Dit duurt een paar minuten. Voeg nu langzaam de suiker toe en klop nog even door.
- Dan weeg je de bloem, maïzena en cacaopoeder af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten. Voeg hier een snufje zout aan toe.
- Voeg dan, al kloppend op een lage stand, het eigeel toe aan het eiwitmengsel, klop nog ongeveer 10 seconden. Ik gebruik maar 4 eigelen, daardoor wordt de cake wat lichter van kleur.
- Schep een derde deel van het bloemmengsel toe en schep dit er voorzichtig door. Doe dit ook met het tweede en derde deel van het bloemmengsel. Voeg dan nog de geraspte citroen toe en schep erdoor.
- Vul dan de vorm met het deeg en strijk het glad met een paletmes.
- Bak het gaar in ongeveer 30 -35 minuten. Controleer even door met een prikker in de taart te prikken. Deze moet er droog uitkomen.
- Haal de taart dan uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Haal na ongeveer 20 – 30 munten uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Zet de bakring heel even op de taart, druk een klein beetje aan, zodat je de randen kunt zien op de bovenkant van de taart. Haal er weer af. Snijd nu de taart bij met behulp van de randen. Nu wordt de taart even groot als de bakring.
- Zaag de taart dan met de taartzaag horizontaal in 3 gelijke delen.
- Leg de onderste taartlaag in de bakring. Mocht deze net niet passen, dan snijd je deze nog een klein beetje bij zodat hij precies past.
- Meet een stuk acetaatfolie af dat ruim om de bakring past.
- Steek de folierand tussen de taartlaag en de bakring, zodat er dus een hele folierand om de taart zit. Plak de uiteinden vast met een plakbandje.
- Neem een paar aardbeien en doe die met een eetlepel water en twee eetlepels witte basterdsuiker in een steelpan. Verwarm dit en pureer het dan met een staafmixer. Je krijgt dan een aardbeienpuree. Laat dit weer wat afkoelen.
- Smeer dan een laagje aardbeienpuree op de eerste taartlaag die in de ring ligt. Let op dat je niet knoeit op de binnenkant van de folie, want dat blijf je later misschien zien.
- Maak de roomkaascrème: doe de roomkaas en de 3 eetlepels basterdsuiker in een kom en klop het door elkaar. Voeg hier de slagroom aan toe en klop dit geheel tot het bijna stijf is. Voeg hier de slagroomversteviger aan toe en klop tot het stijf is. Doe dit vooral niet te lang.
- Doe deze in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Snijd de aardbeien doormidden en snijd ook aan de boven en onderkant een stukje af, zodat ze niet te hoog zijn. Leg de stukjes met de binnenkant tegen het folie aan. Zie foto. Ga zo helemaal rond.
- Spuit nu de bodem vol met de roomkaascrème tot dezelfde hoogte als de aardbeien. Zorg dat het niet te hoog wordt, want er moet nog een laag vulling op.
- Leg nu de tweede biscuitplak op de vulling en druk heel voorzichtig een klein beetje aan.
- Smeer deze plak weer in met de aardbeienpuree.
- Snijd weer wat aardbeien doormidden en snijd weer aan de boven en onderkant een stukje af.
- Leg de aardbeien helften weer tegen de folierand aan, naast elkaar zonder ruimte ertussen. Vul weer op met de rest van de roomkaascrème. Strijk mooi glad en leg hier de bovenste laag biscuit op. Druk weer een klein beetje aan.
- Klop de 150 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en voeg op het laatst de slagroomversteviger toe. Vul de spuitzak met het kartelspuitmondje met kleine karteltjes.
- Smeer eerst een dunne laag slagroom op de bovenste taartlaag.
- Laat het geheel een paar uur stevig worden in de koelkast.
- Haal er dan uit, schuif de bakrand omhoog, van de taart af.
- Maak dan voorzichtig de folierand los.
- Voor de afwerking verdeel je hele aardbeien om en om over de bovenlaag. Spuit er toefjes slagroom tussen, zodat je om en om toefjes slagroom afwisselt met een aardbei.


Liefs Ria & Laura