Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Snickers cheesecake

by Liefde voor bakken 01/09/2019
written by Liefde voor bakken 01/09/2019
Snickers cheesecake

Ik wilde al een tijdje weer het bakken van cheesecakes oppakken. Wij hebben twee cheesecakes op onze website staan, maar die zijn allebei uit een boek. Wij hebben zelf nog nooit een cheesecake recept bedacht. Dus ik ga dit weer oppakken en ik ga jullie meenemen in mijn cheesecake leerproces! We beginnen met deze snickers cheesecake!

Oké mijn eerste echte cheesecake recept. Deze is voor de verjaardag van mijn zusje Fiona. Ik heb eerst wat cheesecake-recearche gedaan, om te kijken hoe iedereen een gewone basis cheesecake maakt. En er komt veel kijken bij het maken van een cheesecake, om te voorkomen dat ze scheuren. Zo is het belangrijk dat een cheesecake niet te snel afkoelt, maar geleidelijk. Als ik eenmaal de perfecte manier heb gevonden om een cheesecake te bakken, zal ik een apart artikel schrijven met cheesecake tips.

Bij het maken van deze cheesecake kwam ik er al snel achter dat ik het lastig vond om in te schatten hoe lang je de cheesecake moet bakken. Veel andere bakkers geven aan dat de binnenkant nog iets zacht moet zijn, zodat de cheesecake nog wat kan na garen wanneer de oven afkoelt. Maar dat punt vond ik nogal lastig te bepalen. En na het bakken van deze cheesecake kwam ik er wel achter dat mijn cheesecake wel iets langer in de oven had gemogen. Hij was nog net ietsje zacht van binnen.

En wat betreft het scheuren: mijn cheesecake was wel gescheurd. Ik wilde mijn cheesecake bakken in een waterbak, maar helaas heb ik nog geen ovenvaste bak die groot genoeg was voor mijn springvorm. Dit ga ik zeker wel proberen bij mijn volgende cheesecake. Kijken of dat echt werkt!

Snickers cheesecake

Snickers cheesecake

Liefde voor bakken Ik wilde al een tijdje weer het bakken van cheesecakes oppakken. Wij hebben twee cheesecakes op onze website staan, maar die zijn… Printen
Cijfer 5.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 300 gram digestive koekjes
  • 150 gram boter

Voor de vulling:

  • 700 gram roomkaas
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 125 gram pindakaas
  • 100 gram pure chocolade
  • 20 gram bloem
  • 4 tot 5 snickers

Voor de topping:

  • snickers
  • karamel zeezout pasta (AH)
  • handje ongezouten pinda’s

Extra:

  • springvorm
  • bakpapier
  • boter om je vorm mee in te vetten

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 150 graden.
  2. Smelt de pure chocolade ‘au bain marie’. Je begint hiermee, zodat de chocolade kan afkoelen voordat je het straks door de vulling gaat mengen.
  3. Doe je bakpapier in je bakvorm en vet je vorm in.
  4. Verkruimel de koekjes. Ik doe dat met de staafmixer. Smelt de boter en voeg het toe aan de koekkruimels. Doe dit in je bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet 10 minuutjes in de koelkast.
  5. Mix de roomkaas en de suiker 3 minuten tot het zacht en romig is. Doe hier de crème fraîche en de vanille erbij en mix dit op de laagste stand er doorheen.
  6. Voeg de bloem toe en mix dit er ook doorheen.
  7. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix elk ei er steeds goed door.
  8. Voeg vervolgens de pindakaas en de afgekoelde chocola er aan toe. Dit mix je niet, maar roer je er doorheen.
  9. Als laatst snijdt je 4 of 5 snickers in kleine stukjes en voeg je die toe aan het beslag. Deze roer je er ook voorzichtig door.
  10. Doe je vulling in je springvorm. Bak je taart ongeveer 90 minuten op 150 graden in het midden van de oven. Open de oven niet te vaak, dat koelt de taart te veel af. Nadat je taart is gebakken, laat je hem in de oven staan met de deur op een kiertje en zet je de oven uit. Als je taart op kamertemperatuur is zet je hem voor een nacht in de koelkast.
  11. Het decoreren van je taart toe je pas als vlak voor je hem gaat serveren. Die van mij was dus wel gescheurd, omdat ik nog niet heb gewerkt met het waterbad. Daarom kies ik voor een topping die de scheuren kan bedekken. Ik heb eerst de pasta ‘au bain marie’ gesmolten en over de taart gesmeerd. Daaroverheen stukjes snickers en stukjes pinda.

Liefs Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Oreo tiramisu
next post
Best bekeken recepten augustus 2019

You may also like

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

06/06/2021

Merci-chocolade taartje

08/06/2016

Laagjes taart met peren

13/11/2016

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

05/07/2018

Chocoladetaartje met aardbeien en room

11/08/2019

Oud Hollandse boterkoek

30/01/2022

Tiramisu taart

17/03/2017

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....