We hopen natuurlijk allemaal op een witte kerst! Maar die kans is niet groot. De temperaturen zijn hoog, vandaag, als ik dit schrijf, wel 10 graden boven nul. We kunnen nog net niet in de tuin zitten! Nou ja, niks aan te doen. Zonder sneeuw kan het ook heel gezellig worden! We maken het binnen gezellig met een kerstboom, veel lichtjes en kaarsjes en lekker eten. Gezellig met de familie bij elkaar en uiteraard met een lekkere kersttaart! Zoals deze witte kerst taart, kijken jullie mee?
Ik wil al een tijdje een spierwitte taart maken. Dat ziet er altijd erg mooi uit, vooral als je dan op de bovenkant stukjes aardbei legt. Voor dit taartje heb ik gekozen voor een biscuittaartje met als vulling Zwitserse room, slagroom en verse aardbeien. Die mooie witte laag is gemaakt van de Enchanted Cream van Funcakes. Een mix waarmee je een zachte, witte crème maakt, handig om je taart mee af te smeren of om mooi op te spuiten.
Ingrediënten
Voor de biscuittaart:
- 4 eieren
- 140 gram suiker
- 100 gram bloem
- 75 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Voor de vulling:
- 175 ml melk
- 20 gram custard
- 20 gram fijne suiker
- 0,5 vanille stokje
- 250 ml verse slagroom
- 1 bakje verse aardbeien
Voor de decoratie:
- 150 gram enchanted cream
- 100 ml melk
- schraper met zigzagrand
- uitsteker voor hulstblaadjes
- donker groene en rode rolfoldant
Extra:
- bakvorm van 20 cm
Instructies
- Vet een bakvorm van 20 cm in en bestrooi met een klein beetje bloem.
- Splitst voor het biscuit de eieren. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine (stand 6) of met een gewone mixer op de hoogste stand. Klop tot het eiwit wit wordt. Voeg dan de suiker toe en klop door tot er stevige pieken vormen. Voeg dan de eidooiers toe en roer deze erdoor. Voeg dan de bloem en de maizena toe. Roer deze voorzichtig door het deeg. Vul de bakvorm met het deeg.
- Zet dan in een voorverwarmde oven van 175 graden. Bak de taart in circa een half uur tot 35 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Doe voor de banketbakkersroom een klein scheutje melk bij de custard poeder. Roer dit goed door met een kleine garde, tot een glad papje. Verwarm dan de rest van de melk met de suiker en voeg het vanillestokje toe. Breng het tot net aan de kook. Haal meteen van het vuur af en giet een deel hiervan bij het custard papje. Roer dit goed door en giet dan alles weer in het pannetje bij de rest van de melk. Laat dit onder goed roeren weer aan de kook komen. Laat het heel kort binden, blijf vooral goed roeren, en haal van het vuur af. Verwijder het vanillestokje. Je hebt nu een een smeuïg, glad mengsel. Giet dit uit op een bordje en wikkel er plastic folie omheen. Zo krijg je geen vel er op. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom met een beetje poedersuiker stijf en houd de helft apart. Klop dan de banketbakkersroom los met een mixer. Voeg de andere helft van de slagroom toe en klop dit er voorzichtig door. Je hebt nu Zwitserse room.
- Snijd de biscuittaart in 3 lagen. Leg de onderste laag op een bord. Smeer de Zwitserse room op deze laag. Leg dan de tweede laag er op. Smeer de andere helft van de slagroom op de tweede laag. Snijd een paar aardbeien in stukjes en leg die op de slagroom. Dan de derde laag er op.
- Klop de Enchanted Cream op met 100 ml water en 100 ml melk, zoals op de verpakking staat aangegeven. Deze crème smeer je over de taart. Zorg dat alles goed bedekt is, zowel de zijkant als de bovenkant. Je taart is nu helemaal wit. Strijk dit glad af, zodat het mooi egaal wordt.
- Dan pak je de zigzagschraper. Zet je taart op een draaiplateau. Zet de schraper tegen de zijkant van de taart en draai dan met je andere hand voorzichtig het plateau rond. Op die manier krijg je mooie gelijkmatige inkepingen. Zie op de foto.
- Op de bovenkant spuiten we dan mooie toefjes in de vorm van een soort golfje. Hiervoor doe je een deel van de Enchanted cream in een spuitzak met spuitmondje 125 van Wilton. Je kan hier ook een ander spuitmondje voor gebruiken, maar het is het mooist als je kiest voor grote decoratie.
- Snijd de rest van de aardbeien in stukjes en leg deze aan de binnenkant van de ring met toefjes.
Deze taart was echt super leuk om te maken! Ik wilde er nog veel meer leuks bovenop doen, maar ik heb me ingehouden. “Less is more” zeggen ze vaak.
Het is een mooi, sneeuwwit taartje geworden! Nu maar wachten op een, nog wittere kerst! Ga jij deze taart ook uitproberen?
Liefs, Ria
2 comments
Goedemiddag
Ik vind jullie recepten heerlijk er is alleen een probleempje ik kan niet de tekst helemaal lezen?
Hallo Trees, bedankt voor je reactie! Super leuk dat je onze recepten heerlijk vind :)
We zijn er van op de hoogte dat er een probleem is met de tekst op onze site. We zijn op de achtergrond druk bezig met dit probleem te verhelpen. Het probleem lijkt vooral voor te komen met ipads. Over het algemeen gaat het lezen van de recepten beter op de computer!
Groetjes Laura