Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisTaarten met oven

Chocolate dripcake voor kerstmis

by Liefde voor bakken 15/12/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 15/12/201504/12/2018
Chocolate dripcake voor kerstmis

Chocolate-chocolate-chocolate! Nog meer chocolate! Dit recept is uitermate geschikt voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Wees gewaarschuwd: dit is werkelijk een chocoladefestijn. Onze aller eerste chocolate dripcake, speciaal voor de feestdagen. Yummy!!

Chocolate dripcake komt vanuit het buitenland overwaaien naar Nederland. Overal op het internet staan dripcakes. Wij vonden uiteraard dat we niet achter konden blijven en maakte ook onze eerste dripcake. Wij zijn er heel erg gelukkig mee en we zullen vast niet de enige. Heel erg geschikt voor kerstmis!

Wij hebben bij deze taart gewerkt met een bakmix. Je kan uiteraard je eigen recept voor biscuit gebruiken voor dit recept. Daarnaast zijn er twee manieren om de basis van deze taart te maken. Je kan ervoor kiezen om een mix voor chocolade biscuit te gebruiken, dat is lekker makkelijk. Maar wij hebben in dit recept een gewone mix voor biscuit gebruikt en we hebben daar cacao aan toegevoegd. Dit geeft net dat beetje extra en daar houden wij van :)

Benodigdheden

  • mix voor biscuit
  • 20 gram cacaopoeder
  • 5 eieren
  • blik kersenfruitvulling van Hero
  • beker chocolademousse van Mona
  • 300 ml slagroom
  • 450 gram witte smeltchocolade
  • 200 gram pure smeltchocolade
  • witte fondant
  • eetbare glanspoeder goud (zoals deze)
  • allerlei heerlijke en lekkere chocolade (zoals kitkat, bonbons, merci, chocoladesticks en oreo koekjes)

Extra: hoge bakvorm van 20 cm

Chocolade druiptaart

Aan de slag

Doe 330 gram biscuitmix, 5 eieren, 35 ml water en 20 gram gezeefde cacaopoeder in een kom mix dit 8 minuten op de hoogste stand (bij een keukenmachine op stand 7). Vervolg dit met 2 minuten mixen op een lagere stand.

Doe het beslag in een ingevette bakvorm. Bak de taart op circa 170 – 175 graden, 30 à 35 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen in de bakvorm. Haal het daarna uit de bakvorm en leg de taart op een taartrooster. Laat de taart verder afkoelen.

Zaag de taart in 4 lagen. Het is het makkelijkst om eerst met een dubbele taartzaag de onderste twee lagen te zagen. Nu hou je een bovenste laag over die wat dikker is. Deze moet je vervolgens nog een keer doorzagen met een enkele taartzaag. Op deze manier krijg je mooie strakke lagen.

Nu gaan we de lagen vullen. Wij hebben gekozen voor twee lagen met kersenvulling en één laag met kersenvulling. Leg de onderste laag op je taartrooster en breng hier een laag kersenvulling op aan. Leg hier een plak biscuittaart op en smeer daar een dikke laag chocolademousse op. Leg daar weer een plak biscuittaart op en bedek deze weer met kersenvulling. Uiteindelijk eindig je weer met een plak biscuittaart.

Nu gaan we de witte chocolade ganache maken. Doe dit volgens het ‘basisrecept voor witte chocolade ganache voor het afsmeren van een taart‘. Volg de stappen die daar staan beschreven.

Als het goed is heb je nu je taart afgesmeerd met twee lagen witte chocoladeganache.

Nu gaan we de pure chocolade ganache maken, voor het ‘druip-gedeelte’. Hiervoor brengen we 150 ml slagroom bijna aan de kook en zet het vuur weer uit. Doe dan 200 gram pure smeltchocolade in een kom en schiet daar de hete slagroom overheen. Laat dit heel even zo staan en schud eventueel met je kom. Roer nog niet! Pas als de meeste chocolade gesmolten is, kun je gaan roeren tot een glanzend geheel.

Het kan zijn dat er een aantal chocoladekorrels niet goed gesmolten zijn. Zet dan je kom met chocolade even op een pannetje met kokend water (au bain-marie). Smelt op deze manier de laatste korrels van je pure chocoladeganache.

Giet nu je pure chocoladeganache vanuit het midden over je taart. Zorg dat de druppels over de taart heen druipen. Je kan zelf weten hoeveel chocolade je over de rand heen wilt laten lopen.

Tijd voor je decoratie

Om de kerstsferen in je taart terug te laten komen, hebben wij ervoor gekozen om gouden sterretjes van fondant te maken. Druk met een uitsteker sterretjes uit witte fondant. Maak deze goud met glanzende eetbare poeder.

Bedek de taart met verschillende chocolade lekkernijen. Wij hebben gekozen voor merci, oreo koekjes, bonbons en chocolade sticks. Tussendoor hebben we de gouden sterretjes gestrooid.

Wees creatief! En maak je eigen creatie boven op je chocolate dripcake! Niets is te gek op deze taarten, alles mag!

Druiptaart

Chocodiptaart

Chocodrip taart

Druiptaart

Ziet deze taart er niet ongelofelijk heerlijk uit? Echt om je vingers bij af te likken. Mocht je deze taart nou willen maken buiten de feestdagen om? Dat kan prima! Vervang de gouden sterretjes door iets anders van fondant. Zorg wel dat het een opvallend kleurtje heeft, dan steekt het lekker af bij de berg van chocolade bovenop je taart.

Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Veel bak plezier :)

Liefs Ria & Laura

biscuittaartchocoladechocoladeganachechocolate dripcakedripcake
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)
next post
Kerstcupcakes

You may also like

Chocolade taartje met kersen

08/04/2022

Chocoladetaartje met amandelen

22/10/2017

Bosvruchten scroppino / sgroppino

22/12/2019

Oreo cheesecake

28/02/2016

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Nutella chocoladetaartje met frambozen

08/08/2016

Cijfertaart met Maltesers

19/01/2020

Brunch brood van croissantjes deeg

08/12/2017

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Swiss roll met perzik

19/11/2017

6 comments

Lianne 29/12/2015 - 23:16

O, wat ziet deze taart er heerlijk uit! Een lust voor het oog! Wat een prachtig idee!

Reply
Liefde voor bakken 29/12/2015 - 23:43

Dankjewel Lianne! Wij krijgen ook elke keer weer trek als we deze foto’s zien!!

Reply
Karin 07/11/2016 - 15:53

Wat een mooie taart! Hoeveel stukjes kunnen hier uit gehaald worden?
Zou je ook drie taarten op elkaar kunnen zetten met tussen elke taart een kartonnetje?
Witte fondant er omheen en daar de chocolade overheen laten druipen kan zeker niet?

Reply
Liefde voor bakken 08/11/2016 - 10:38

Hoi Karin, door de chocolade is het een voedzaam taartje, dus je hoeft maar kleine stukjes te snijden. Je komt dan op ongeveer 12 stukjes. Je kunt zeker een 3-lagentaart maken, maar dan moet je wel met dowels werken om de taarten te “stutten”. Anders gaat het inzakken. Ik zou in dat geval de chocolade voor de drip alleen aan de rand doen, net zoals we gedaan hebben bij het herfsttaartje van deze week. Misschien gaan wij ook wel een keer een dripcake maken met meerdere lagen. Lijkt me een leuke uitdaging. Chocolade op fondant heb ik nog niet eerder gedaan. Wordt erg zwaar met de smaken, lijkt me.

Reply
A 23/12/2019 - 18:06

Hoe hoog moet de springvorm/bakvorm zijn?

Groetjes

Reply
Liefde voor bakken 23/12/2019 - 18:53

Je kunt gewoon een normale bakvorm gebruiken van ongeveer 7 cm hoog. De taart wordt nog wat hoger door de vullingen.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....