Kerstmis, Taarten met oven, Widget 3
comments 4

Chocolate dripcake voor kerstmis

Chocolate dripcake voor kerstmis

Chocolate-chocolate-chocolate! Nog meer chocolate! Dit recept is uitermate geschikt voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Wees gewaarschuwd: dit is werkelijk een chocoladefestijn. Onze aller eerste chocolate dripcake, speciaal voor de feestdagen. Yummy!!

Chocolate dripcake komt vanuit het buitenland overwaaien naar Nederland. Overal op het internet staan dripcakes. Wij vonden uiteraard dat we niet achter konden blijven en maakte ook onze eerste dripcake. Wij zijn er heel erg gelukkig mee en we zullen vast niet de enige. Heel erg geschikt voor kerstmis!

Wij hebben bij deze taart gewerkt met een bakmix. Je kan uiteraard je eigen recept voor biscuit gebruiken voor dit recept. Daarnaast zijn er twee manieren om de basis van deze taart te maken. Je kan ervoor kiezen om een mix voor chocolade biscuit te gebruiken, dat is lekker makkelijk. Maar wij hebben in dit recept een gewone mix voor biscuit gebruikt en we hebben daar cacao aan toegevoegd. Dit geeft net dat beetje extra en daar houden wij van :)

Benodigdheden

 • mix voor biscuit
 • 20 gram cacaopoeder
 • 5 eieren
 • blik kersenfruitvulling van Hero
 • beker chocolademousse van Mona
 • 300 ml slagroom
 • 450 gram witte smeltchocolade
 • 200 gram pure smeltchocolade
 • witte fondant
 • eetbare glanspoeder goud (zoals deze)
 • allerlei heerlijke en lekkere chocolade (zoals kitkat, bonbons, merci, chocoladesticks en oreo koekjes)

Extra: hoge bakvorm van 20 cm

Chocolade druiptaart

Aan de slag

Doe 330 gram biscuitmix, 5 eieren, 35 ml water en 20 gram gezeefde cacaopoeder in een kom mix dit 8 minuten op de hoogste stand (bij een keukenmachine op stand 7). Vervolg dit met 2 minuten mixen op een lagere stand.

Doe het beslag in een ingevette bakvorm. Bak de taart op circa 170 – 175 graden, 30 à 35 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen in de bakvorm. Haal het daarna uit de bakvorm en leg de taart op een taartrooster. Laat de taart verder afkoelen.

Zaag de taart in 4 lagen. Het is het makkelijkst om eerst met een dubbele taartzaag de onderste twee lagen te zagen. Nu hou je een bovenste laag over die wat dikker is. Deze moet je vervolgens nog een keer doorzagen met een enkele taartzaag. Op deze manier krijg je mooie strakke lagen.

Nu gaan we de lagen vullen. Wij hebben gekozen voor twee lagen met kersenvulling en één laag met kersenvulling. Leg de onderste laag op je taartrooster en breng hier een laag kersenvulling op aan. Leg hier een plak biscuittaart op en smeer daar een dikke laag chocolademousse op. Leg daar weer een plak biscuittaart op en bedek deze weer met kersenvulling. Uiteindelijk eindig je weer met een plak biscuittaart.

Nu gaan we de witte chocolade ganache maken. Doe dit volgens het ‘basisrecept voor witte chocolade ganache voor het afsmeren van een taart‘. Volg de stappen die daar staan beschreven.

Als het goed is heb je nu je taart afgesmeerd met twee lagen witte chocoladeganache.

Nu gaan we de pure chocolade ganache maken, voor het ‘druip-gedeelte’. Hiervoor brengen we 150 ml slagroom bijna aan de kook en zet het vuur weer uit. Doe dan 200 gram pure smeltchocolade in een kom en schiet daar de hete slagroom overheen. Laat dit heel even zo staan en schud eventueel met je kom. Roer nog niet! Pas als de meeste chocolade gesmolten is, kun je gaan roeren tot een glanzend geheel.

Het kan zijn dat er een aantal chocoladekorrels niet goed gesmolten zijn. Zet dan je kom met chocolade even op een pannetje met kokend water (au bain-marie). Smelt op deze manier de laatste korrels van je pure chocoladeganache.

Giet nu je pure chocoladeganache vanuit het midden over je taart. Zorg dat de druppels over de taart heen druipen. Je kan zelf weten hoeveel chocolade je over de rand heen wilt laten lopen.

Tijd voor je decoratie

Om de kerstsferen in je taart terug te laten komen, hebben wij ervoor gekozen om gouden sterretjes van fondant te maken. Druk met een uitsteker sterretjes uit witte fondant. Maak deze goud met glanzende eetbare poeder.

Bedek de taart met verschillende chocolade lekkernijen. Wij hebben gekozen voor merci, oreo koekjes, bonbons en chocolade sticks. Tussendoor hebben we de gouden sterretjes gestrooid.

Wees creatief! En maak je eigen creatie boven op je chocolate dripcake! Niets is te gek op deze taarten, alles mag!

Druiptaart

Chocodiptaart

Chocodrip taart

Druiptaart

Ziet deze taart er niet ongelofelijk heerlijk uit? Echt om je vingers bij af te likken. Mocht je deze taart nou willen maken buiten de feestdagen om? Dat kan prima! Vervang de gouden sterretjes door iets anders van fondant. Zorg wel dat het een opvallend kleurtje heeft, dan steekt het lekker af bij de berg van chocolade bovenop je taart.

Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Veel bak plezier :)

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

4 Comments

 1. O, wat ziet deze taart er heerlijk uit! Een lust voor het oog! Wat een prachtig idee!

 2. Karin says

  Wat een mooie taart! Hoeveel stukjes kunnen hier uit gehaald worden?
  Zou je ook drie taarten op elkaar kunnen zetten met tussen elke taart een kartonnetje?
  Witte fondant er omheen en daar de chocolade overheen laten druipen kan zeker niet?

  • Hoi Karin, door de chocolade is het een voedzaam taartje, dus je hoeft maar kleine stukjes te snijden. Je komt dan op ongeveer 12 stukjes. Je kunt zeker een 3-lagentaart maken, maar dan moet je wel met dowels werken om de taarten te “stutten”. Anders gaat het inzakken. Ik zou in dat geval de chocolade voor de drip alleen aan de rand doen, net zoals we gedaan hebben bij het herfsttaartje van deze week. Misschien gaan wij ook wel een keer een dripcake maken met meerdere lagen. Lijkt me een leuke uitdaging. Chocolade op fondant heb ik nog niet eerder gedaan. Wordt erg zwaar met de smaken, lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.