Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Oreo Kwarktaart

by Liefde voor bakken 10/01/202128/01/2021
written by Liefde voor bakken 10/01/202128/01/2021
Oreo Kwarktaart

Deze Oreo Kwarktaart is een klassieker op onze blog. We hebben besloten dat we een aantal oudere recepten van de blog gaan verbeteren. Zo ook deze deze taart! Tijd om de boel een beetje op te frissen!

Allereerst willen wij iedereen een goed nieuwjaar wensen. Hopelijk straks weer met onze vrijheden die we gewend waren en die we nu zo verschrikkelijk moeten missen. Weer fijn knuffelen, boodschappen doen, shoppen en terrasjes, en af en toe lekker uit eten! Wij hebben een extra moeilijk jaar achter de rug, waarbij onze man/vader onverwachts is overleden aan longkanker. Dat is allemaal heel snel gegaan en we kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven. Het gemis is groot.

Het afgelopen half jaar stond het bakken dan ook op een wat lager pitje. Het was moeilijk om er veel tijd en energie in te steken. Maar we zijn nu al ruim 5 jaar samen bezig met onze bakblog en het is nog steeds erg leuk om te doen. Bakken is sowieso erg leuk en heel lekker! Maar om het samen te doen is natuurlijk wel extra speciaal! Vooral onze bakdagjes met z’n tweeën zijn altijd heel gezellig! Dat lukt natuurlijk niet altijd en nu, tijdens de Corona periode is dat extra lastig. Maar in het komend jaar gaan we alles weer beter oppakken. Het is de bedoeling dat we weer elke zondag een recept plaatsen. Ook willen we weer regelmatig een YouTube filmpje maken. Een aantal van onze filmpjes zijn al heel vaak bekeken en daar zijn we best trots op. Dat willen we graag verder uitbreiden. Ook willen we veel oudere recepten opnieuw gaan maken, met de kennis die we inmiddels hebben. Onze blog bestaat nu al ruim 5 jaar en inmiddels hebben we wat meer ervaring en is onze kennis al wel uitgebreid. We zijn geen patissiers, maar we doen ons best om lekkere, niet al te ingewikkelde recepten te bedenken. Vroeger gebruikten we nog wel eens bakmixen, waar op zich niet echt iets mis mee is, maar als we nu onze oude recepten teruglezen, dan zouden we het nu anders doen. Dus leuk om een aantal opnieuw te maken. We beginnen dit jaar met onze Oreokwarktaart. Oreokoekjes blijven erg lekker en heel geschikt om te verwerken in een taart. Dit recept is al behoorlijk populair en wordt heel veel bekeken, en ook gemaakt denken we dan. Maar we vinden het nu mooier om een kleinere, wat hoge bakvorm te gebruiken. Da wordt het taartje wat hoger. Verder is de decoratie nu ook wat leuker en gebruiken we verse slagroom, dat was niet het geval bij het oude recept.

Oreo Kwarktaart

Oreo Kwarktaartje

Liefde voor bakken Deze Oreo Kwarktaart is een klassieker op onze blog. We hebben besloten dat we een aantal oudere recepten van de blog gaan… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • een hoge, ronde springvorm van 18 cm doorsnee.
  • minirol bakpapier of acetaatfolie om aan de binnenkant van de vorm te plakken.
  • spuitzak en kartelspuitmondje 1M

Voor de bodem:

  • 225 gram Oreokoekjes
  • 80 gram margarine

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom (minstens 35% vet)
  • 100 gram roomkaas
  • 450 gram magere kwark
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 100 ml water
  • circa 6 oreokoekjes in kleine stukjes

Voor de decoratie:

  • een potje met mini Oreokoekjes
  • 150 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker en een half zakje slagroomversteviger

Instructies

  1. We beginnen met het maken van de koekjesbodem. Hiervoor maal je de 225 gram Oreokoekjes fijn. Verkruimel de koekjes met de staafmixer of foodprocessor tot een fijngemalen massa. Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de fijngemalen koekkruimels door. Roer dit goed door elkaar.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Smeer de zijkanten van de vorm in met margarine. Knip een strook van het bakpapier of de acetaatfolie in de maat van de springvorm en plak deze tegen de binnenwand. Zorg dat de hele binnenkant van de vorm bedekt is.
  3. Vul de springvorm met je bodemmengsel en druk het deeg goed aan met een lepel. Laat het opstijven in de koelkast.
  4. Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water
  5. Doe de roomkaas in een kom en klop deze een beetje los met de mixer. Voeg dan de slagroom toe en een beetje poedersuiker en klop dit tot het bijna stijf is.
  6. Voeg dan beetje bij beetje de kwark toe. Klop telkens even op de laagste stand tot het opgenomen is. Voeg ook de basterdsuiker toe en meng erdoor.
  7. Verwarm het water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een halve minuut en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
  8. Laat dit even, ongeveer 5 minuut, afkoelen en voeg het dan beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Klop telkens even door op de laagste stand.
  9. Breek de 6 Oreokoekjes in kleine stukjes. En meng deze door het kwarkmengsel. Als je wilt dat ze helemaal vermengd worden met de kwark, dan klop je ze met de mixer erdoor. Wil je dat de kwarktaart witter blijft, dan roer je de stukjes er voorzichtig door met een spatel. Wij hebben ervoor gekozen om ze even kort door te mixen op de laagste stand.
  10. Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk dit glad met een paletmes.
  11. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.
  12. Hal dan uit de koelkast en de ring van de springvorm voorzichtig los. Haal het bakpapier of de acetaatfolie er voorzichtig af.
  13. Zet de taart op een mooi bord of een plank.
  14. Klop de 150 ml slagroom stijf, voeg bijna op het laatst de poedersuiker en de slagroomversteviger toe.
  15. Doe in een spuitzak met kartelspuitmondje 1M. En spuit mooie toeven op de taart.
  16. Steek in elke toef een mini Oreokoekje.

Tip van Liefdevoorbakken:

  • Wij gebruiken altijd een paletmes om de taartvulling mooi glad af te strijken. Dit paletmes is te koop bij bol.com.
  • Mocht je geen hoge springvorm hebben van 18 cm doorsnee, dan kun je natuurlijk ook een iets grotere vorm gebruiken met een normale hoogte. Dan wordt de taart gewoon iets groter, maar wel wat lager.

Liefs Ria & Laura

2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kerstinspiratie Kerstmis 2020
next post
Vierkant aardbeientaartje met roomkaascrème

You may also like

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Frambozen kwarktaartje

14/10/2018

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

No bake bosvruchtencake

13/01/2019

Monchou Vlaai

19/09/2021

Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen

14/01/2018

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

No bake vlaai met oreo en bosbessen

21/04/2017

No bake Oreo kwarktaart

28/03/2016

2 comments

Suzanne 01/08/2021 - 20:56

Kan je dit recept ook gebruiken voor 1 persoons taartjes?

Reply
Liefde voor bakken 01/08/2021 - 22:30

Hoi Suzanne, ja hoor dat kan zeker. Met deze hoeveelheden kun je gewoon kleine taartjes vullen. Je zult gewoon even moeten kijken hoeveel kleine taartjes je er dan mee kunt maken. Misschien wel leuk om even te laten weten of het gelukt is en hoeveel je er mee hebt kunnen maken. Succes!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....