Deze crème is lekker om te gebruiken als vulling voor taarten. Deze crème bak je mee in de oven, zodat je een smeuïg laagje als vulling krijgt.
Een van onze voornemens voor het komende jaar is om wat meer basisrecepten te maken, zodat je die kunt gebruiken bij het bedenken van de vullingen voor taartjes. Dit is een basis amandelcrème. Het is erg leuk om hier weer variaties op te bedenken. Als we die variaties gemaakt hebben, dan zullen we deze toevoegen aan dit recept, zodat je ze allemaal bij elkaar kunt vinden.

Ingrediënten
- 60 gram boter of margarine (op kamertemperatuur)
- 60 gram amandelmeel
- 70 gram poedersuiker
- 1 ei ( 50 – 60 gram)
- 10 gram vanillepuddingpoeder
- 20 gram bloem
- snufje zout
Instructies
- Doe de boter of margarine in een kom en roer deze zacht.
- Voeg de poedersuiker en de puddingpoeder toe en roer deze goed door de boter met een siliconen spatel.
- Voeg het amandelmeel en het zout toe en roer erdoor.
- Doe het ei met de bloem in een kommetje en klop dit los met een garde.
- Voeg dit eimengsel dan toe aan de crème en roer erdoor met een spatel. Roer niet te lang. Zorg dat je niet al te veel lucht in het mengsel klopt.
- Dan zou je nog een extra smaakje toe kunnen voegen, bijvoorbeeld 2 eetlepels speculoospasta, zoals in dit recept.
Liefdevoorbakken tip: deze crème is lekker om bijvoorbeeld op een bodem van een zandtaartje te spuiten. Daar kun je dan bijvoorbeeld wat fruit op leggen en dan nog een kruimellaagje. Dan in de oven gaar bakken.
Liefs Ria & Laura