Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vullingen, toppings & sauzen

Amandelcrème

by Liefde voor bakken 24/01/202123/01/2021
written by Liefde voor bakken 24/01/202123/01/2021
Amandelcrème

Deze crème is lekker om te gebruiken als vulling voor taarten. Deze crème bak je mee in de oven, zodat je een smeuïg laagje als vulling krijgt.

Een van onze voornemens voor het komende jaar is om wat meer basisrecepten te maken, zodat je die kunt gebruiken bij het bedenken van de vullingen voor taartjes. Dit is een basis amandelcrème. Het is erg leuk om hier weer variaties op te bedenken. Als we die variaties gemaakt hebben, dan zullen we deze toevoegen aan dit recept, zodat je ze allemaal bij elkaar kunt vinden.

Amandelcrème

Amandelcrème

Liefde voor bakken Deze crème is lekker om te gebruiken als vulling voor taarten. Deze crème bak je mee in de oven, zodat je een… Printen
Cijfer 4.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 60 gram boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • 60 gram amandelmeel
  • 70 gram poedersuiker
  • 1 ei ( 50 – 60 gram)
  • 10 gram vanillepuddingpoeder
  • 20 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  1. Doe de boter of margarine in een kom en roer deze zacht.
  2. Voeg de poedersuiker en de puddingpoeder toe en roer deze goed door de boter met een siliconen spatel.
  3. Voeg het amandelmeel en het zout toe en roer erdoor.
  4. Doe het ei met de bloem in een kommetje en klop dit los met een garde.
  5. Voeg dit eimengsel dan toe aan de crème en roer erdoor met een spatel. Roer niet te lang. Zorg dat je niet al te veel lucht in het mengsel klopt.
  6. Dan zou je nog een extra smaakje toe kunnen voegen, bijvoorbeeld 2 eetlepels speculoospasta, zoals in dit recept.

Liefdevoorbakken tip: deze crème is lekker om bijvoorbeeld op een bodem van een zandtaartje te spuiten. Daar kun je dan bijvoorbeeld wat fruit op leggen en dan nog een kruimellaagje. Dan in de oven gaar bakken.

Liefs Ria & Laura

0 comment
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Vierkant aardbeientaartje met roomkaascrème
next post
Appel kruimel zandtaartjes

You may also like

Snelle eenvoudige caramelsaus

19/10/2015

Romige karamelsaus

07/03/2018

Sticky toffee saus

31/10/2019

Chocolademousse

30/01/2019

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Bananencrème

30/05/2021

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Mascarpone crème

23/10/2016

Fluffy creamcheese frosting

20/01/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....