Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes

by Liefde voor bakken 17/01/201616/01/2016
written by Liefde voor bakken 17/01/201616/01/2016
Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes
Kwarktaart is denk ik toch wel mijn favoriete taart! 20 jaar geleden bakte ik al kwarktaarten, toen nog met een bodem van lange vingers. Tegenwoordig vaak met een koekjesbodem. Kwarktaarten zijn meestal lekker fris en niet te zwaar van smaak. Voor mijn verjaardag wilde ik er weer eens eentje maken, maar nu eens een keer niet met een koekjesbodem. Tijd om wat nieuws te proberen: een kwarktaart met meer laagjes..

Wat mij  heel erg leuk leek, is om er twee biscuitlagen in te verwerken. Biscuittaart is vrij licht en dus heel geschikt om laagjes mee te maken! Door het biscuitbeslag heb ik amandelpoeder gemengd. Dat geeft de biscuit, die van zichzelf niet zo heel veel smaak heeft, een lekker amandelsmaakje. Verder heb ik nog een blikje aardbeienvulling gebruikt. Verse aardbeien zijn er nu ook wel in de supermarkten, maar deze zijn haast niet te betalen in deze tijd van het jaar. Maak je deze taart in de lente of zomer? Doe het dan met verse aardbeien!

Benodigdheden

Voor de biscuit:

  • mix voor biscuitdeeg
  • 2 eieren
  • 20 gram gemalen amandelen

Voor de kwark:

  • 2 zakjes klop-klop of 250 ml verse slagroom
  • 450 gram aardbeienkwark
  • 9 blaadjes gelatine
  • 1 blikje Hak aardbeienvulling

Voor de decoratie:

  • 250 ml verse slagroom
  • poedersuiker
  • reep pure chocolade (ongeveer 100 gram)

Extra: ronde springvorm van 20 cm + ronde springvorm van 24 cm

Aan de slag

Ik heb deze taart gemaakt met een mix voor biscuit, maar je zou natuurlijk ook een eigen recept voor biscuittaart kunnen gebruiken. Binnenkort verschijnt er eentje op liefdevoorbakken.nl, dus hou de site in de gaten.

Biscuitlagen maken:

  1. Maak de biscuit zoals aangegeven op de verpakking. Bij de mix voor biscuit van Twinkelotje gebruik je 2 eieren, 125 gram mix en 15 ml water. Voeg hier nog 20 gram gemalen amandelen aan toe. Mix dit 8 minuten op de hoogte stand en daarna 2 minuten op de laagste stand.
  2. Vul de springvorm van 20 cm met je mix en bak je biscuittaart 20 tot 25 minuten
  3. Laat het taartje afkoelen
  4. Zaag de taart door midden, zodat je twee lagen biscuit hebt

Kwarkvulling maken:

  1. Week 9 blaadjes gelatine 10 minuutjes in koud water
  2. Klop intussen de klop-klop of de slagroom in een kom
  3. Voeg nu de kwark toe (ik heb gekozen voor een kwark zonder suiker, kunnen we toch af en toe een beetje op de pondjes letten) en mix dit er doorheen
  4. Neem de helft van de fruitvulling en maak deze fijn met een staafmixer of de mengbeker
  5. Breng dit sapje in een steelpannetje aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit en laat het een minuutje staan. Voeg dan de uitgeknepen gelatine blaadje  één voor één toe aan het mengsel. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
  6. Haal het mengsel door een zeef en voeg het toe aan het kwark-slagroommengsel
  7. Mix dit op een lage stand door elkaar

Het opbouwen van de taart:

Je gaat de taart opbouwen in de ronde springvorm van 24 cm.

  1. Bekleed de vorm van 24 cm met bakpapier en leg daar dan een plak biscuittaart op. Smeer op deze taartplak een laagje aardbeienvulling.
  2. Giet dan een deel van het kwarkmengsel over de plak biscuit, zodat je die niet meer ziet. Zorg dat je de randen ook goed vult.
  3. Leg dan de tweede plak er op en smeer daar de rest van de aardbeienvulling op.
  4. Giet dan de rest van de kwarkvulling er overheen. Zorg dat je niets meer ziet van de biscuitlagen en strijk het mooi glad.
  5. Laat dit geheel opstijven in de koelkast

Voor de decoratie:

  1. Klop de slagroom en spuit deze in toeven op de taart
  2. Smelt de chocolade “aubainmarie” en smeer het uit op een marmeren plaat of een placemat (ik gebruik altijd smeltchocolade. Maar als je dat niet hebt, kan het ook met gewone chocolade)
  3. Laat de chocolade na het uitsmeren afkoelen
  4. Schraap het er weer af en strooi het chocoschaafsel dan over de taart. Leg ook een deel om de rand van de taart ter decoratie

Kwarktaart

Kwarktaart

Kwarktaart

 

Lekker smullen!

Liefs Ria

aardbeien kwarktaartkwarktaart
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini appeltaartjes
next post
Fluffy creamcheese frosting

You may also like

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Winter wonderland taart met kokos

28/01/2018

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Ferrero rocher taart

04/05/2016

Plaatcake met peertjes

22/04/2018

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Dripcake met verse aardbeien en marshmallows

23/11/2016

Chocolate dripcake voor kerstmis

15/12/2015

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Carnavals / verjaardags slagroomtaart

29/01/2016

2 comments

anneke koops 17/01/2016 - 16:16

Het ziet er heel lekker uit dames! Ik ga het zeker proberen.! Groeten vanuit Dedemsvaart.

Reply
Liefde voor bakken 17/01/2016 - 22:08

Leuk, Anneke! Laat je even weten of het gesmaakt heeft?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....