Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Karamel koekjes

by Liefde voor bakken 21/03/201809/12/2018
written by Liefde voor bakken 21/03/201809/12/2018
Karamel koekjes

Karamel! Ik ben er dol op! Dus vandaag weer een recept waar karamel in zit! Dit keer zijn het  koekjes geworden! Dus snel aan de slag!

Twee weken terug heb ik die heerlijke karamelsaus gemaakt. Daar had ik nog een beetje van over en dat wilde ik nog graag gebruiken. Vandaar dit recept van karamelkoekjes. Het deeg is een zanddeeg, dus vrij gemakkelijk te maken. Voor de variatie heb ik eens een siliconen matje gebruikt. Zodat er een patroontje op het koekje komt. Deze matjes zijn in allerlei variaties te koop. Kijk hiervoor eens in mijn winkeltje. Misschien heb je ook onze vorige recepten gemaakt en karamelsaus over, maar anders maak je gewoon een nieuw portie van deze heerlijke karamelsaus. Je kunt de Bailey’s karamelcream eventueel wel weglaten, dan wordt de saus meteen wat dikker. En dat is handig bij deze koekjes! Mocht je de Bailey’s wel toevoegen, kies er dan voor om iets minder melk toe te voegen.

Karamel koekjes

Karamel koekjes

Liefde voor bakken Karamel! Ik ben er dol op! Dus vandaag weer een recept waar karamel in zit! Dit keer zijn het  koekjes geworden! Dus… Printen
Cijfer 3.3/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 160 gram boter of margarine
  • 115 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 ei
  • 290 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Verder:

  • een siliconen matje met patroontje, hier vind je een aantal van deze matjes
  • een (gekartelde) ronde uitsteker van circa 6,5 cm
  • karamelsaus hier vind je het recept

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op circa 170 graden.
  2. Doe de boter, de suiker, het zout, de citroenrasp, 1 ei en de bloem en de bakpoeder in een kom. Kneed hier een soepel deeg van.
  3. Leg dit deeg circa 1 uur in de koelkast.
  4. Haal het deeg er weer uit, neem er een stukje van af en rol het uit tot een lap van circa 3-4 mm.
  5. Leg dan het matje met het patroontje op het deeg. Ga er voorzichtig overheen met de roller, zodat het patroontje in het deeg wordt gerold.
  6. Haal het matje er weer af en steek hier een rondje uit.
  7. Leg dit opzij.
  8. Rol weer een stukje deeg uit, ga er met het matje overheen en steek weer een koekje uit.
  9. Ga zo door tot je al het deeg hebt gebruikt.
  10. Zorg dat de koekjes niet te dik worden, want ze worden later op elkaar gelegd en dan moet het niet een al te dik koekje worden.
  11. Leg de rondjes op een met bakpapier of bakmat beklede bakplaat.
  12. Bak ze lichtbruine en gaar in ongeveer 13 – 15 minuten. Let wel op dat ze niet te donker worden. Elke oven is anders!
  13. Bak niet teveel koekjes tegelijk, mocht de eerste ronde niet helemaal naar je zin zijn, dan heb je nog voldoende koekjes over.
  14. Maak de karamelsaus, zorg dat deze niet te dun wordt, want anders loopt de vulling er uit als de koekjes gemaakt zijn.
  15. Smeer op het ene koekje een beetje karamelsaus en leg er dan een tweede koekje op.
  16. Laat dit eventueel een beetje stevig worden in de koelkast.

 

Aandachtspuntjes bij dit recept:

  • Zorg dat de koekjes niet te dik worden
  • Zorg dat de koekjes niet te lang in de oven staan en dus te donker worden
  • Je karamelsaus mag niet te dun zijn.

Succes en veel bakplezier!

Liefs, Ria

karamelkoekjes
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocoladetaart met vers fruit
next post
Cupcakes voor Pasen

You may also like

Havermout cranberry koekjes

25/11/2016

Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

09/01/2020

Brownie cookies met speculoos

22/03/2020

Heel Holland bakt – wij bakken mee! –...

27/09/2017

Chocolade spritskoekjes

24/02/2017

Valentijnskoekjes

14/02/2015

Merengue speculooskoekjes met karamelsaus

09/03/2018

Havermoutkoekjes

15/05/2016

Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

14/11/2019

Marmer koekjes

18/03/2020

2 comments

Kim 22/03/2018 - 15:57

Snel gemaakt en heerlijke koekjes! Heb het deeg iets langer in de koelkast laten liggen omdat het na een uur nog wat plakkerig was, daarna was het prima te rollen.

Reply
Liefde voor bakken 22/03/2018 - 16:16

Oke, goed om te horen!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....