Benodigdheden:
- 10 gram eiwitpoeder (bijv. Funcakes)
- 60 ml water
- circa 450 gram suikerbakkerspoeder
Zorg dat je keukenmachine goed schoon en vetvrij is. Weeg 10 gram eiwitpoeder af en voeg daar 60 ml water aan toe. Roer dit goed door en laat het dan een half uurtje staan.
Doe het dan in de kom van de keukenmachine of in een andere mixkom. Zet de mixer aan op middel-lage snelheid. Voeg de gezeefde suikerbakkerspoeder beetje bij beetje toe. Mix het nog circa 4 min goed door.
Je hebt nu “stevige” icing gemaakt.
Je kan je icing dunner maken door het in een schaaltje te doen, en hier een klein beetje water aan toe te voegen tot je de juiste consistentie hebt.
Er zijn drie soorten stevigheid:
- Stevig (stiff): dit is bijvoorbeeld voor het spuiten van bloemen.
- Medium ( medium): bijvoorbeeld voor het spuiten van stipjes of lijntjes.
- Dun (Fluid): bijvoorbeeld voor het icen en opvullen op een koekje.
Hoe meer water je toevoegt, hoe dunner je Royal Icing wordt.
Nog vragen of opmerkingen over dit basisrecept? Laat het ons weten!
Liefs Ria & Laura
1 comment
[…] gaan we de icing maken. Volg hiervoor het basisrecept voor Royal Icing. Houd er rekening mee dat de icing nog wel wat verdund moet […]