Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebakValentijn

Valentijncakejes met bosvruchten

by Liefde voor bakken 08/02/201712/02/2019
written by Liefde voor bakken 08/02/201712/02/2019
Valentijncakejes met bosvruchten

Dit wordt ons tweede Valentijn recept. De chocolaatjes die we eerder gemaakt hebben waren erg lekker! Nu maken we harten cakejes met daarin lekkere bosbessen en frambozenmoes. Alweer een eenvoudig recept, waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan!

Bij een eerder recept, die van de cupcakes met bosvruchten mascarpone crème, hebben we ook al een vruchtenmoes gemaakt van diepvriesfruit. Bij dit recept gaan we dat ook doen. Rood fruit en bosvruchten zijn gewoon erg lekker, maar als je ze vers wilt kopen (dan kan dat tegenwoordig wel, ze zijn gewoon te koop in de supermarkten) zijn ze wel behoorlijk prijzig en ze blijven ook niet zo lang goed. Dus de doosjes met diepvriesfruit zijn een prima alternatief.

Valentijncakejes met bosvruchten

Valentijncakejes met bosvruchten

Liefde voor bakken Dit wordt ons tweede Valentijn recept. De chocolaatjes die we eerder gemaakt hebben waren erg lekker! Nu maken we harten cakejes met… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram boter of margarine
  • 150 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 140 gram bloem
  • 2 theelepeltjes bakpoeder
  • 20 gram amandelmeel ofwel fijngemalen amandelen.
  • 3 eetlepels melk
  • 1 doosjes diepvriesfruit (wij hebben hier gekozen voor bosbessen/frambozen)
  • 110 gram fijne suiker
  • twee uitstekers van harten, 1 grote (circa 7 cm) en een kleintje (circa 3 cm doorsnee)
  • 1 bakplaat met een stuk ingevet bakpapier

Instructies

  1. Leg het bakpapier op een bakplaat en vet het een beetje in. Zet opzij.
  2. Voor het deeg klop je zachte de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor, klop telkens even goed door tot het ei volledig is opgenomen. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg dit toe aan het botermengsel en schep het er door met een spatel, voeg ook het amandelmeel en de melk toe, schep dit er goed door.
  3. Schep het deeg op de bakplaat en smeer het uit met een klein paletmes.
  4. Bak het in een, op 165 graden voorverwarmde oven, in circa 15-18 minuten goudbruin. Let hier goed op, de ene oven is de andere niet, het mag niet te droog worden. Stel dat je iets minder deeg gebruikt, dan wordt de baktijd meteen wat korter.
  5. Haal het uit de oven en til het meteen op een, met poedersuiker bestrooide,  placemat of iets dergelijks.
  6. Laat het even afkoelen en steek er dan met de grote uitsteker hartjes uit.
  7. Neem dan de helft van de hartjes en steek daar met het kleine hart nogmaals een hartje uit. doe dit voorzichtig, want de harten mogen niet kapot gaan.
  8. We gaan het diepvriesfruit inkoken. Doe hiervoor het doosje fruit in een steelpan met de suiker. Breng het langzaam aan de kook, waarbij het meteen rustig kan ontdooien. Roer het telkens goed door, het mag natuurlijk niet aanbranden. Als het ontdooid is en kookt, laat het dan nog ongeveer 30-35 minuten doorkoken totdat het een beetje indikt.
  9. Laat het afkoelen. Zet het een poosje in de koelkast (circa een half uurtje).
  10. Smeer dan voorzichtig (zodat de hartjes mooi blijven), een laagje fruitmoes op de hele harten. Leg er het “open” hartje op. Vul dan de opening ook nog met fruitmoes.
  11. Strooi nog wat poedersuiker, of ‘decoratiesuiker ” over het cakeje (decoratiesuiker is ongeveer hetzelfde als poedersuiker, maar trekt niet in).
Valentijncakejes met bosvruchten
Valentijncakejes met bosvruchten

Zien je er niet super leuk uit? Om verliefd op te worden! Ze zijn ook super leuk voor bij een high tea. Wil je deze cakejes nou ook maken, maar niet voor Valentijn? Dan kan je ze natuurlijk ook met andere uitstekers maken, zoals bijvoorbeeld bloemen!

Liefs Ria & Laura

cakehigh teavalentijn
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Valentijn bonbons
next post
Appel kaneel muffins met havermout

You may also like

Petit Fours met Bailey’s botercrème

23/08/2018

Meringue hazelnootkransjes

16/01/2022

Hartentaart voor Valentijn

11/02/2019

Pecannoten karamel taartjes

09/12/2018

Mini banoffees

26/07/2017

Frambozen flappen

10/05/2017

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Blondies met gedroogde abrikozen

13/06/2018

Chocolade zoenen van Heel Holland Bakt

04/04/2018

High tea: mini blueberry muffins

15/07/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....