Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High tea: mini pecan appeltaartjes

by Liefde voor bakken 29/06/201621/09/2018
written by Liefde voor bakken 29/06/201621/09/2018
Mini pecan appeltaartjes

Ik geloof dat appeltaart toch altijd hoog op mijn favoriete lijstje blijft staan. Dan wel zelfgebakken appeltaart uiteraard! En omdat we nu midden in de high tea serie zitten, leek het mij wel heel gepast om een variant van de appeltaart te maken! En dan niet gewoon mini appeltaart, want die heb ik al een keertje gemaakt. Maar inimini appeltaartjes mét pecannoten.

Zal ik jullie stiekem verklappen, dat ik als hobbybakker/blogger nog nooit een echte high tea heb gedaan? Ernstig hè? Volgens mij is het echt een gemis in mijn leven en moet daar snel verandering in gebracht worden. Want voor zo ver ik weet is een high tea een verwennerij van heerlijke hapjes waar wij ons zo nu en dan best wel aan mogen wagen! En waarom maken we het niet gewoon zelf?

Mini pecan appeltaartjes

Mini pecan appeltaartjes

Liefde voor bakken Ik geloof dat appeltaart toch altijd hoog op mijn favoriete lijstje blijft staan. Dan wel zelfgebakken appeltaart uiteraard! En omdat we nu… Printen
Aantal: 16 stuks
Cijfer 4.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 150 gram bloem
  • 90 gram boter/margarine
  • 75 gram basterdsuiker (wit/geel)
  • 1/2 losgeklopt ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 à 2 appels (elstar of goudrenetten)
  • handje pecannoten
  • circa 30 gram rozijnen
  • kaneel

Extra: bakvorm voor mini cupcakes

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bloem, de margarine, de basterdsuiker, de helft van een los geklopte ei en het zout in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes en kneed alles met koele handen tot een soepele deegbal.
  3. Vet je bakvorm goed in met margarine. Dit doe je, zodat je straks je mini appeltaartjes wel goed uit de bakvorm kan halen.
  4. Vul de bodem en zijkant van de cupcakebakjes met deeg.
  5. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe deze in een kom. Hak een handje pecannoten in grove stukken. Doe hier de rozijnen en kaneel bij. Je zou ook nog wat suiker kunnen toevoegen, voor een extra zoete smaak. Dit doe ik altijd een beetje naar smaak, dus goed proeven en eventueel nog wat van de ingrediënten toevoegen!
  6. Vul de deegbakjes met je mengsel. Doe ze lekker vol, zodat elk inimini appeltaartje vol smaak zit!
  7. Verkruimel de rest van je deeg boven de appeltaartjes. Je kan ook kiezen voor een raster, maar ik wilde dit keer eens wat anders!
  8. Bak je taartjes ongeveer 20 à 25 minuten op 180 graden. Let wel op: alle ovens zijn anders! En bij dit soort kleine taartjes zul je ze heel goed in de gaten moeten houden.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Als je ze uit de bakvorm wilt halen, is het makkelijk om ze eerst even in de vorm te draaien, zodat ze loskomen van de vorm.
High tea: mini pecan appeltaartjes
High tea: mini pecan appeltaartjes
High tea: mini pecan appeltaartjes

Mini pecan appeltaartjes

Mini pecan appeltaartjes

Mini pecan appeltaartjes

Ga jij ze ook maken?

Liefs Laura

appelappeltaarthigh teapecanpecannoten
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
High Tea: Spinazie-feta flapje
next post
High Tea: Bananensoesjes

You may also like

High Tea: Mini carrot cake

22/06/2016

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

30/12/2016

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Merengue speculooskoekjes met karamelsaus

09/03/2018

Mini banoffees

26/07/2017

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

High Tea: Fruitbakjes met chocolademousse

11/07/2016

Mini brownie blokjes met pecannoten

15/09/2017

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....