Yes, het is weer tijd voor een heerlijk cheesecake recept! Deze heerlijke cheesecakejes met witte chocolade had ik al een keer eerder gemaakt, op mijn verjaardag! En ze vielen heel goed in de smaak. Dus heb ik het recept wat verbetert en voor jullie uitgewerkt. Enjoy!
Dit is dus het tweede recept in mijn cheesecake avontuur. En ik moet zeggen, mini cheesecakes bakken vind ik wel een stukje makkelijker! Mijn cheesecakejes waren wel weer gescheurd, omdat ik nog steeds geen waterbak heb die groot genoeg is. Dus dat ga ik nog een andere keer proberen. Daarom kies ik altijd voor een topping waarbij je de scheurtjes niet ziet.

Ingrediënten
- 75 gram oreokoekjes
- 25 gram boter
- 375 gram roomkaas
- 1 ei
- 1 theelepel maizena
- 50 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille
- kokos flakes / rasp
- handje verse frambozen
Extra:
- bakvorm voor cupcakes
- witte bakingcups
Instructies
- Zet de oven aan op 160 graden.
- Je begint met het smelten van de chocolade, want deze moet afgekoeld zijn wanneer je hem bij je cheesecake vulling toevoegt. Dus smelt de witte chocolade, au bain marie.
- Verkruimel de oreokoekjes. Smelt de boter en voeg deze bij de oreokruimels.
- Vet je bakvorm een klein beetje in, zo blijven je bakingcups beter op de plek. Doe de bakingcups erin.
- Verdeel je oreokruimels over de bakingcups en druk ze aan met de bolle kant van een lepel. Zet even in de koelkast.
- Ondertussen ga je aan de slag met je cheesecake vulling. Klop hiervoor de roomkaas los.
- Voeg hier de maizena en de vanille aan toe en klop dit er kort door.
- Voeg dan het ei toe en mix nogmaals kort doorheen.
- Voeg er dan de witte chocolade aan toe en roer dit er door.
- Doe je cheesecake vulling in de bakvormpjes. Bak ze 60 tot 80 minuten op 160 graden in het midden van de oven.
- Als je cheesecakes zijn gebakken, zet je de oven uit en laat je ze in de oven staan met de ovendeur op een kiertje. Zo kunnen ze rustig afkoelen. Zet je cheesecakes vervolgens in de koelkast, het liefst een nachtje.
- Voordat je je cheesecake serveert, decoreer je ze met kokosflakes en framboosjes.
Liefs Laura