Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Valentijn

Valentijn bonbons

by Liefde voor bakken 05/02/201712/02/2019
written by Liefde voor bakken 05/02/201712/02/2019
Valentijn bonbons

Het is alweer bijna Valentijnsdag. Een dag waarop je je geliefde kunt verwennen met iets extra’s. En uiteraard hebben wij ook weer een aantal lekkere recepten voor jullie bedacht! We beginnen met deze lekkere Valentijn bonbons. Want wie lust er nou geen chocola?

Wij hebben al wel eens eerder bonbons gemaakt, maar dat is al heel lang geleden. Dus leuk om weer eens te proberen. Je kunt de mooiste bonbonvormen kopen, maar die zijn vaak wel heel duur. We hebben nog een kleine hartjesvorm gevonden, die is natuurlijk heel erg leuk om nu bonbons voor Valentijn mee te maken. Maar misschien heb je thuis nog wel siliconen vormen voor ijsblokjes, die kun je ook prima gebruiken. De vorm die wij gebruikt hebben is wel klein, dus de chocolaatjes zijn dan ook niet heel groot. Hierdoor kan er niet al te veel vulling in, maar eigenlijk precies genoeg voor deze schattige bonbons. Zo zijn het kleine, schattige hartjes geworden!

Valentijn bonbons

Valentijn bonbons

Liefde voor bakken Het is alweer bijna Valentijnsdag. Een dag waarop je je geliefde kunt verwennen met iets extra’s. En uiteraard hebben wij ook weer… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • siliconen hartjes vorm voor het maken van chocolaatjes (kan ook een vorm voor ijsblokjes zijn, wel siliconen!)
  • kleine gekleurde suikerhartjes
  • circa 200 gram pure smeltchocolade.
  • 75 gram crème fraîche
  • 100 ml  slagroom
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • een beetje fijngemalen pistachenootjes

Instructies

  1. Doe in elk  vormpje een klein theelepeltje suikerhartjes. Smelt de chocolade “au bain marie”. Doe dan voorzichtig in een spuitzak. Knip een klein puntje er af en spuit wat chocolade in elke opening, over de suikerhartjes.
  2. Zorg dat de chocolade goed verdeeld is over de zijkanten van de vormpjes. Wij gebruiken hiervoor een kwastje. Dan kan je de chocolade een beetje uitsmeren. Zet dit in de vriezer om de chocolade hard te laten worden. Haal dit er na ongeveer een half uurtje weer uit. Als er niet voldoende chocolade langs de kant verdeeld zit, kun je er nog een beetje chocolade bij doen. Je zult dan wel eerst de chocolade weer op moeten warmen zodat het weer goed vloeibaar is.
  3. Dan gaan we de vulling maken. Hiervoor klop je de crème fraîche los. Klop de slagroom en voeg deze, samen met de basterdsuiker toe aan de crème fraîche en klop dit voorzichtig door elkaar. Maal de pistachenootjes fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Schep dit erdoor. Zet deze vulling even (circa een half uurtje, of langer) in de koelkast.
  4. Dan gaan we de bonbons vullen: doe de vulling in een spuitzak, knip een heel klein puntje af en spuit voorzichtig een beetje vulling in elk chocoladeholletje.
  5. Warm de rest van de chocolade weer opnieuw op, indien nodig. Vul de spuitzak ermee en spuit heel voorzichtig de chocolade over de vulling. Zorg dat elk hartje mooi gevuld wordt met chocolade, zodat je de vulling niet meer ziet. Schud voorzichtig een beetje met de mal. Dan wordt de chocolade nog wat gelijkmatiger verdeeld. Zet de mal weer in de vriezer en laat de chocolade hard worden.
  6. Druk dan de chocolaatjes voorzichtig uit de vorm, en klaar zijn je echte Valentijn bonbons!
Valentijn bonbons
Valentijn bonbons
Valentijn bonbons

Het was erg leuk om ook eens met een vulling te werken! De combinatie van de pistache in de vulling en de chocolade doet het erg goed! En de hartjes zorgen voor een lekkere bite.

Wie ga je ermee verrassen?

Liefs Ria & Laura

 

bonbonsvalentijn
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken artikelen van januari 2017
next post
Valentijncakejes met bosvruchten

You may also like

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

Valentijntaartje met mango

07/02/2021

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

08/02/2016

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Hartentaart voor Valentijn

11/02/2019

Valentijnskoekjes

14/02/2015

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Tulband met chocolade & bloemen

10/02/2016

Harten koekjes – Valentijn

07/02/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....