Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

by Liefde voor bakken 28/10/201825/10/2018
written by Liefde voor bakken 28/10/201825/10/2018
Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

Het is somber weer vandaag. Echt weer om binnen te blijven! Herfst! Dus we gaan maar weer eens wat bakken voor de blog. Het wordt weer eens een los gebakje, maar je kunt het ook wel een minitaartje noemen!

Afgelopen weekend ben ik (Ria) met mijn zus mee geweest naar de Soldaat van Oranje. In de hangaar in Katwijk. Wat een bijzondere voorstelling! Nu snap ik waarom deze al zo lang draait! Het is echt heel speciaal. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n fan van oorlogsverhalen, maar dit vond ik echt heel goed. Er zit ook humor in en alle effecten maken het gewoon tot iets waar je zeker geweest moet zijn. Het was overigens nog wel een gedoe om dit te doen met het openbaar vervoer, maar het is gelukt. Bus-trein-bus-lopen-lopen…

Maar terug naar de mini taartjes: ik maak de bodem van Bretons zanddeeg, ook wel sloffendeeg genoemd. Dit keer heb ik een Woopie bakvorm gebruikt, waar 12 bodems in gebakken kunnen worden. Dat ging best goed. Maar het kan natuurlijk ook gewoon in bakringen van ongeveer 8 tot 10 cm. Ik heb daar niet voldoende van in dezelfde maat, dus vandaar dat ik dit eens wilde proberen. Het is altijd aantrekkelijker om de taartjes allemaal in dezelfde maat te maken. Op de bodem komt een witte chocoladecrème. Dat is altijd lekker bij frambozen. Dan dus een laagje frambozen er op en klaar! niet heel veel werk dus. En ook niet echt heel moeilijk.

Aantal: circa 16 stuks

Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

Liefde voor bakken Het is somber weer vandaag. Echt weer om binnen te blijven! Herfst! Dus we gaan maar weer eens wat bakken voor de… Printen
Aantal: 16 gebakjes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • een bakvorm voor whoopies
  • een uitsteekring van circa 8 à 9 cm
  • een (wegwerp) spuitzak

Voor het Bretons zanddeeg:

  • 250 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 gram zachte boter
  • 90 gram suiker
  • 90 gram basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • snufje zout
  • 1 tl citroensap of citroensmaakstof

Voor de witte chocoladecrème:

  • 150 gram witte (smelt) chocolade
  • 75 ml slagroom
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 theelepels citroensmaakstof of citroenaroma

Voor de decoratie:

  • twee bakjes verse frambozen, totaal ongeveer 300 gram.
  • eventueel nog wat blauwe bessen om het aan te vullen.
  • poedersuiker of decoratiesuiker

Instructies

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 theelepel citroensap bij.
  3. Meng de ingrediënten met je vingers tot een homogeen deeg. Kneed hier een soepel deeg van, maar kneed niet te lang.
  4. Doe de deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
  5. Vet de rondjes van de bakvorm in met een beetje margarine en bestuif ze met een beetje bloem.
  6. Rol het deeg uit tussen twee lagen huishoudfolie. Tot een plak van circa 0,5 cm dikte.
  7. Steek hier met de uitsteekring rondjes uit. Leg de rondjes in de whoopie bakvorm. Druk indien nodig een klein beetje aan.
  8. Je kunt eventueel eerst een paar rondjes vullen en bakken om te kijken of ze goed lukken.
  9. Dan kun je daarna de hele bakvorm vullen, je kunt er totaal ongeveer 16 à 18 stuks mee bakken.
  10. Bak de rondjes gaar in circa 14-15 minuten in een, op 175 graden,  voorverwarmde oven.
  11. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  12. Maak de witte chocoladecrème: doe de witte chocolade met de slagroom in een vuurvaste kom en verwarm dit  ‘au bain marie’ .
  13. Als de chocolade is vrijwel is opgelost, haal je de kom van de pan en roer alles nog even goed door, zodat het helemaal is opgelost.
  14. Roer in een kommetje de crème fraiche los met de citroensmaakstof.  Roer goed door.
  15. Voeg dan beetje bij beetje het crème fraiche mengsel toe aan de vloeibare chocolade. roer telkens even goed door net een garde. Zorg dat het een mooie soepele crème wordt.
  16. Laat dit een tijdje iets steviger worden in de koelkast.
  17. Doe het dan in een spuitzak en leg eventueel nog even in de koelkast.
  18. Spuit op elke zandtaartbodem een mooi gelijkmatig laagje van de crème. Laat dit weer even wat steviger worden.
  19. Was ondertussen  het fruit voorzichtig en laat het uitlekken.
  20. Decoreer de taartjes dan net de frambozen en eventueel met wat blauwe bessen.
  21. Strooi er met een zeefje wat poedersuiker of decoratiesuiker over.

Deze kleine taartjes zijn echt heel erg lekker! Snel maken dus!

Liefs, Ria

 

klein gebakkleine taartjes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hartige vlaai met spek
next post
Best bekeken recepten oktober 2018

You may also like

Petit Fours met Bailey’s botercrème

23/08/2018

Appel kruimel zandtaartjes

31/01/2021

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

26/09/2019

Bosvruchten gebakjes met mascarpone

13/05/2018

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Bladerdeegcups met fruit

23/05/2019

Kwarkgebakjes met twee kleuren besjes

04/08/2019

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....