Klein gebak, Pasen
comments 13

Kwark gebakjes voor Pasen

Paasgebakjes met kwark

De paasdagen komen steeds dichter bij! En daarom voor jullie een tweede paasrecept! Dit keer hebben we paas petitfours of paasgebakjes gemaakt! Van kwarktaart! Ze zijn super fris van smaak, en zien er ook nog eens spectaculair uit. En helemaal niet zo ingewikkeld om te maken!

Benodigdheden

Voor de bodem:

 • 225 gram droge biscuitjes
 • 100 gram margarine

voor de eerste laag vulling:

 • 100 ml klop-klop
 • 250 gram mascarpone
 • 50 ml water
 • 5 blaadjes gelatine

Voor de tweede laag:

 • 125 gram ananas (uit blik)
 • 100 ml klop-klop (= 1 zakje) of een half bekertje slagroom
 • 300 ml vanille kwark
 • 100 ml ananassap (uit blik)
 • 5 blaadjes gelatine
 • een paar druppels Americolor Lemon yellow kleurstof

Voor de bovenste laag:

 • 2-3 sinaasappels
 • 2 blaadjes gelatine

Extra: vierkant bakvorm met uitneembare bodem

Aan de slag!

We beginnen met het bekleden van de bodem met bakpapier. Vet daarna de bakvorm een beetje in.

Voor de bodem maak je alle koekjes fijn met een staafmixer. Doe je gemalen koekjes in een kom. Smelt de margarine en voeg dit toe aan de fijngemalen koekjes. Roer goed door en doe dit in de bakvorm. Zet je bakvorm in de koelkast.

Paasgebakjes

Tijd voor de laagjes

Je begint, als vanzelfsprekend, met de eerste witte laag. Week 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Klop vervolgens de klop-klop of de slagroom. Klop de mascarpone los, voeg deze toe aan de slagroom en klop dit voorzichtig door elkaar.

Breng dan de 50 ml water aan de kook, zet het vuur weer uit en wacht heel even een minuutje.
Los dan de uitgeknepen blaadjes gelatine er één voor één in op. Zorg dat het goed is opgelost.
Laat het dan een minuutje staan en voeg dan door de zeef toe aan het mascarponemengsel. Klop nog even alles door elkaar en vul dan de vorm ermee.

Laat dit opstijven in de koelkast. Pas als goed is opgesteven mag de tweede laag gemaakt worden.

Tweede laag

Voor de tweede laag begin je met het weken van 5 blaadjes gelatine in koud water. Klop de slagroom of de Klopklop. Voeg 300 ml vanillekwark toe en meng er door. Maak 125 gram ananas fijn met de staafmixer en voeg toe aan het kwarkmengsel, klop het erdoor. Let op dat je ananas uit blik gebruikt. Verse ananas gaat niet goed samen met gelatine.

Deze laag moet geel worden, dus we voegen een paar druppeltjes gele kleurstof toe. Want alleen de ananas zorgt niet voor de felle gele kleur waar wij naar op zoek zijn.

Daarna los je de gelatine op in 100 ml ananassap, op dezelfde manier als we bij de eerste laag hebben gedaan. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel. Klop alles nog even voorzichtig door elkaar.
Schenk deze tweede laag op de eerste laag.

Paasgebakjes

Ook deze laag moet nu goed opstijven in de koelkast, ongeveer twee uur.

Dan maken we nog het spiegellaagje!

Pers 2 à 3 sinaasappels en zeef het sap. Vul dit aan tot 200 ml. Breng dit aan de kook, en zet weer uit. Laat even staan en los dan de, in koud water geweekte, blaadjes gelatine in op. Laat 1 minuutje staan en giet dan over de tweede laag. Zet weer terug in de koelkast en laat opstijven.

Als je taart helemaal is opgesteven, ga je er vierkantjes van snijden! Hierbij is het belangrijk dat je eerst de taart voorzichtig uit de vorm haalt. Dit kan heel handig met die losse bodem! Snijd dan eerst een dun randje van de zijkanten af.

Check even die strakke laagjes :D

Check even die strakke laagjes :D

Snijd vervolgens de taart in gelijke vierkante stukjes. Wij konden er zelf 16 stukjes uitsnijden! Versier met leuke paaseitjes of paaskuikentjes.

Paasgebakjes

 

Zien deze overheerlijke paasgebakjes er niet ongelofelijk vrolijk uit? Wij worden er in ieder geval heel erg blij van!

Liefs van Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

13 Comments

 1. O, wat ziet dit er goed uit! :) Heerlijk zeg! Leuk om het in vierkantjes te snijden.

  • Ik dacht trouwens altijd dat gelatine niet werkte met ananas, maar dat doet het dus wel?

    • Misschien is het slim in het recept even toe te voegen dat je ananas uit blik gebruikt.. Ik ben met verse ananas aan de slag gegaan omdat dat meestal smakelijker is, maar dan flopt die hele taart helaas. Nu snel aan de slag met ananas uit blik voor de tweede laag, om toch wat op tafel te toveren!

     • Je hebt gelijk, gelatine en verse ananas gaan niet goed samen. Ik zal dat er alsnog bij zetten. Hopelijk is het toch nog goedgekomen met je tweede laag!

 2. Pingback: Best bekeken artikelen maart – Liefde voor bakken

 3. suzanne says

  Welke gelatine gebruiken jullie ? Niet elk blaadje weegt evenveel. Hangt af van het merk. Zou het niet beter zijn om telkens het aantal gram te vermelden ?

  • Hoi Suzanne, wij gebruiken eigenlijk altijd de gelatine van Dr Oetker, omdat dit de bekendste is. Ligt in vrijwel alle supermarkten. Er zit 20 gram in een pakje met 12 blaadjes, dus één blaadje weegt dan 1,67 gram. Misschien is het inderdaad een idee om het aantal gram erbij te vermelden.

 4. Irma says

  Ik wil deze graag voor pasen maken, maar wat is de afmeting van de bakvorm (vierkant). Ik heb er een van 23×23 cm, is dit een goede maat voor deze taart?

  • Hoi Irma, we hebben een bakvorm van 20 cm gebruikt. Je kunt die van 23×23 cm ook wel gebruiken, maar dan worden de lagen iets dunner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.