Koekjes, Valentijn
Leave a comment

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes
Het is vandaag de dag van de liefde! Tijd om je geliefde of jezelf te trakteren op iets lekkers! Daarom wilde wij graag een leuk recept maken, die voor iedereen goed te doen is. En bij valentijn denken wij vooral aan schattige koekjes. Dus vandaag een recept voor simpele maar vooral liefdevolle koekjes, met de Städter Letter Stamping Kit.
Wat heb je nodig?

  • Twinkelotje mix voor koekjes (koop hier) of andere koekjesmix
  • Roller
  • Städter Letter Stamping Kit (koop hier)
  • Rolfondant: rood & roze
  • Hartjes uitstekers

Basisrecept koekjes bakken

Wanneer wij koekjes bakken, maken we bijna altijd gebruik van Twinkelotje mix voor koekjes. Hiermee bak je makkelijk en snel hele lekkere koekjes, zonder te veel gedoe. Uiteraard kun je voor dit recept ook een andere mix of recept gebruiken.

Kneed een soepel deeg van 500 gram van je koekjesmix. Dit is ruim voldoende, hier bak je ongeveer twee bakplaten vol hartjes koekjes van. Hiervoor heb je 175 gram margarine of roomboter en één ei voor nodig. (Uiteraard kun je ook kiezen voor minder of meer koekjes, afhankelijk daarvan moet je ook de hoeveelheid margarine en de eieren aanpassen. Dit staat allemaal op de verpakking van Twinkelotje mix voor koekjes aangegeven, super handig!)

Heb je het deeg gemaakt? Dan leg je het een uurtje in de koelkast om te rusten.

Nu is het tijd om je hartjes uit te steken. Wij hebben gekozen voor verschillende maten hartjes, omdat het een speels effect geeft!

Je kunt er alvast voor kiezen om de letters voor het bakken in het deeg te drukken. Dan krijg je het onderstaande effect.

DSC_0185bewerktnaam2

Hierbij maak je gebruik van het Städter Letter Stamping Kit, een heel leuk en handig setje om mini letters in de koekjes of fondant te drukken. Je schuift de juiste letters in het balkje en druk je tekst voorzichtig in het deeg.

Wij hebben er voor gekozen om de ene helft wel voor het bakken met letters te bedrukken, en de andere helft hebben we kaal gehouden.

Leg je hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 à 15 minuten op 175 graden goud bruin. Let op dat ze niet te donker worden, want dan worden ze te hard!

Decoreren

De koekjes die je voor het bakken al met letters had bedrukt hoef je niet meer te decoreren, die zijn al klaar.

Voor de andere koekjes steek je met dezelfde hart uitsteker een hartje uit de fondant. Deze plak je met wat eetbare lijm op het koekje. In dit geval druk je nu letters in de fondant. Doe dit met je resterende kale koekjes.

DSC_0201bewerktnaam2

Schattig hè?

Leuk voor nu met valentijn, maar ook leuk om zomaar te maken voor iemand die je lief hebt!

Nog vragen of opmerkingen? Laat even een berichtje achter!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.