Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunch

Appel kaneel muffins met havermout

by Liefde voor bakken 10/02/201707/02/2017
written by Liefde voor bakken 10/02/201707/02/2017
Appel kaneel muffins met havermout

We hebben eerder al een keer ontbijt muffins met peer gemaakt en die waren echt heerlijk! Lekker als aanvulling op je ontbijt of als gezonde snack. Dus leek het ons een prima plan om hier een lekkere variant op te bedenken: appel kaneel muffins met havermout! Yum!

Deze muffins zijn net als de peren muffins net wat compacter van structuur. Dus het is echt een redelijk vullende muffin als tussendoortje of voor bij ontbijt of lunch.

Benodigdheden:

  • 50 gram bloem
  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • 80 gram appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 1 appel
  • 60 gram rozijnen

Extra: bakvorm voor cupcakes + bakingcups

Dit recept is voor ongeveer 8 muffins.

Aan de slag!

Doe alle droge ingrediënten (de bloem, de havermout, de bakpoeder, kaneel en zout) in een kom. Roer dit door elkaar.

Doe in een andere kom de eieren en klop deze even kort. Voeg hier dan de Griekse yoghurt, de appelmoes, de bruine basterd suiker en de vanille extract aan toe. Mix dit door tot het goed vermengd is.

Voeg nu de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel. Mix dit weer tot het goed vermengd is.

Voeg dan de appelstukjes en de rozijnen toe, en roer deze er voorzichtig door.

Doe de bakingcups in de bakvorm voor cupcakes en vul ze met het beslag. Je kan er eventueel nog wat losse havermoutvlokken overheen doen, dat geeft een beetje een rustiek effect.

Appel kaneel muffins met havermoutAppel kaneel muffins met havermout

Bak ze ongeveer 20 minuutjes op 175 graden. Heb je een heteluchtoven? Bak ze dan eerst 15 minuutjes op 160 graden en nog 5 minuutjes op 140 graden.

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

 

muffinsontbijtontbijt muffins
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Valentijncakejes met bosvruchten
next post
Rood fruit taartje met abrikozen

You may also like

Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

10/03/2017

Granola cups met yoghurt en fruit

28/06/2018

Video: muesli pannenkoekjes

14/05/2020

Bananen pannenkoekjes met room

24/03/2017

Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

05/05/2017

Havermout pannenkoekjes met chocola en aardbei

13/09/2017

Croissantjes met banaan en chocola

13/04/2017

Ontbijtsmoothie met amandelmelk en bosvruchten

18/01/2017

Griekse yoghurt pannenkoekjes

05/01/2018

Bananenbrood met bosbessen

04/01/2017

1 comment

Anita 10/02/2017 - 16:22

Wel veel calorieën met al die suiker, waarom niet met zoetstoffen?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....