We hebben eerder al een keer ontbijt muffins met peer gemaakt en die waren echt heerlijk! Lekker als aanvulling op je ontbijt of als gezonde snack. Dus leek het ons een prima plan om hier een lekkere variant op te bedenken: appel kaneel muffins met havermout! Yum!
Deze muffins zijn net als de peren muffins net wat compacter van structuur. Dus het is echt een redelijk vullende muffin als tussendoortje of voor bij ontbijt of lunch.
Benodigdheden:
- 50 gram bloem
- 150 gram havermout
- 2 eieren
- 200 gram Griekse yoghurt
- 50 gram bruine basterd suiker
- 80 gram appelmoes
- 1 tl kaneel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- 1 appel
- 60 gram rozijnen
Extra: bakvorm voor cupcakes + bakingcups
Dit recept is voor ongeveer 8 muffins.
Aan de slag!
Doe alle droge ingrediënten (de bloem, de havermout, de bakpoeder, kaneel en zout) in een kom. Roer dit door elkaar.
Doe in een andere kom de eieren en klop deze even kort. Voeg hier dan de Griekse yoghurt, de appelmoes, de bruine basterd suiker en de vanille extract aan toe. Mix dit door tot het goed vermengd is.
Voeg nu de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel. Mix dit weer tot het goed vermengd is.
Voeg dan de appelstukjes en de rozijnen toe, en roer deze er voorzichtig door.
Doe de bakingcups in de bakvorm voor cupcakes en vul ze met het beslag. Je kan er eventueel nog wat losse havermoutvlokken overheen doen, dat geeft een beetje een rustiek effect.
Bak ze ongeveer 20 minuutjes op 175 graden. Heb je een heteluchtoven? Bak ze dan eerst 15 minuutjes op 160 graden en nog 5 minuutjes op 140 graden.
Smullen maar!
Liefs Ria & Laura
1 comment
Wel veel calorieën met al die suiker, waarom niet met zoetstoffen?