De jongste van het gezin, Fiona, is jarig! Dus bakken wij uiteraard een lekkere taart voor haar. Nu is zij momenteel bezig met een bikini fitness wedstrijd, dus er wordt streng gelet op de calorieën. Daarom voor haar verjaardag deze gezonde frambozen mango kwarktaart!

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram havervlokken
- 100 gram ontpitte dadels
- 50 gram boter
Voor de frambozen laag:
- 500 gram magere kwark
- 300 gram diepvries frambozen
- 8 blaadjes gelatine
Voor de mango laag:
- 500 gram magere kwark
- 300 gram verse mango
- 8 blaadjes gelatine
Voor de decoratie:
- 50 gram mango
Voor de mangolaag hebben wij twee bakjes van 175 gram verse mangostukjes gekocht bij de Albert Heijn. Je kan natuurlijk ook verse mango’s kopen, maar wij hadden geen zin in het geklieder van het snijden haha!
Instructies
- Doe een stukje bakpapier in je springvorm en vet de bodem in met een stukje boter.
- Ontpit de dadels (je moet 100 gram hebben na het ontpitten) en doe deze samen met de havervlokken in de staafmixer. Maal dit fijn. Smelt de boter en voeg dit hier aan toe. Roer even goed door elkaar en dit mengsel in de springvorm. Druk aan met de bolle kant van je lepel
- Laat je bodem 10 minuutjes opstijven in de koelkast.
- Week voor de frambozen laag 8 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
- Doe de diepvries frambozen in een pannetje op een laag vuur, zodat het kan ontdooien. Als ze ontdooit zijn pureer je ze met een staafmixer.
- Warm de frambozenpuree opnieuw op, maar laat het niet koken. Los hier één voor één de blaadjes gelatine in op. Laat dit even 5 minuten afkoelen.
- Klop ondertussen 500 gram kwark los in een kom. Voeg hier de frambozenpuree aan toe. Mix dit kort door.
- Schenk je frambozen kwark mengel in de bakvorm en laat 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
- Met de mango laag doe je eigenlijk weer hetzelfde. Week 8 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
- Pureer de mango met de staafmixer tot een gladde substantie. Verwarm dit in een pannetje. Laat het niet koken. Los hier één voor één de blaadjes gelatine in op. Laat dit even 5 minuten afkoelen.
- Klop ondertussen 500 gram kwark los in een kom. Voeg hier de mangopuree aan toe. Mix dit kort door.
- Schenk je mango kwark mengel in de bakvorm en laat 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
- Als je taart helemaal is opgesteven snijd je de overgebleven mango stukjes nog wat kleiner. Leg deze op de bovenkant van de taart en smullen maar!
Wij hebben zoals je zal zien in het recept geen extra suikers toegevoegd. Daarom dat we zeggen dat het een gezonde taart is. Hou jij nou wel ontzettend van de zoetigheid en hoeft het van jou niet perse super gezond, voeg er dan bij elke kwarklaag wat schepjes witte basterd suiker aan toe! Tussendoor even proeven en dan weet je of het zoet genoeg is naar je smaak!
En als jullie het leuk vinden kunnen jullie Fiona’s Instagram volgen, daar post ze van alles over haar wedstrijd en wat daar allemaal bij komt kijken.
Liefs Ria & Laura
3 comments
Welke maat springvorm gebruiken jullie?
Hoi Monique, dat was een springvorm van 24 cm. Hadden we dat er niet bijgezet? Dan zal ik dat nog even doen!
super lekkere en bovendien gezonde taart
heb de onderste kaaslaag wel gemaakt met aardbeien die ik in mijn vriezer liggen heb maar dat is zeker zo lekker veronderstel ik
heb ze gemaakt voor de 2e verjaardag van mijn kleinkind met versiering en beetje slagroom en kaarsjes erop – en heb zelfs de ochtend nadien als ontbijt een stuk gegeten (zonder slagroom dan)
bedankt voor dit recept