Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Gezonde frambozen mango kwarktaart

by Liefde voor bakken 19/08/201805/10/2018
written by Liefde voor bakken 19/08/201805/10/2018
Gezonde frambozen mango kwarktaart

De jongste van het gezin, Fiona, is jarig! Dus bakken wij uiteraard een lekkere taart voor haar. Nu is zij momenteel bezig met een bikini fitness wedstrijd, dus er wordt streng gelet op de calorieën. Daarom voor haar verjaardag deze gezonde frambozen mango kwarktaart!

Gezonde frambozen mango kwarktaart

Gezonde frambozen mango kwarktaart

Liefde voor bakken De jongste van het gezin, Fiona, is jarig! Dus bakken wij uiteraard een lekkere taart voor haar. Nu is zij momenteel bezig… Printen
Cijfer 4.4/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram havervlokken
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 50 gram boter

Voor de frambozen laag:

  • 500 gram magere kwark
  • 300 gram diepvries frambozen
  • 8 blaadjes gelatine

Voor de mango laag:

  • 500 gram magere kwark
  • 300 gram verse mango
  • 8 blaadjes gelatine

Voor de decoratie:

  • 50 gram mango

Voor de mangolaag hebben wij twee bakjes van 175 gram verse mangostukjes gekocht bij de Albert Heijn. Je kan natuurlijk ook verse mango’s kopen, maar wij hadden geen zin in het geklieder van het snijden haha!

Instructies

  1. Doe een stukje bakpapier in je springvorm en vet de bodem in met een stukje boter.
  2. Ontpit de dadels (je moet 100 gram hebben na het ontpitten) en doe deze samen met de havervlokken in de staafmixer. Maal dit fijn. Smelt de boter en voeg dit hier aan toe. Roer even goed door elkaar en dit mengsel in de springvorm. Druk aan met de bolle kant van je lepel
  3. Laat je bodem 10 minuutjes opstijven in de koelkast.
  4. Week voor de frambozen laag 8 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  5. Doe de diepvries frambozen in een pannetje op een laag vuur, zodat het kan ontdooien. Als ze ontdooit zijn pureer je ze met een staafmixer.
  6. Warm de frambozenpuree opnieuw op, maar laat het niet koken. Los hier één voor één de blaadjes gelatine in op. Laat dit even 5 minuten afkoelen.
  7. Klop ondertussen 500 gram kwark los in een kom. Voeg hier de frambozenpuree aan toe. Mix dit kort door.
  8. Schenk je frambozen kwark mengel in de bakvorm en laat 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  9. Met de mango laag doe je eigenlijk weer hetzelfde. Week 8 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  10. Pureer de mango met de staafmixer tot een gladde substantie. Verwarm dit in een pannetje. Laat het niet koken. Los hier één voor één de blaadjes gelatine in op. Laat dit even 5 minuten afkoelen.
  11. Klop ondertussen 500 gram kwark los in een kom. Voeg hier de mangopuree aan toe. Mix dit kort door.
  12. Schenk je mango kwark mengel in de bakvorm en laat 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  13. Als je taart helemaal is opgesteven snijd je de overgebleven mango stukjes nog wat kleiner. Leg deze op de bovenkant van de taart en smullen maar!

Wij hebben zoals je zal zien in het recept geen extra suikers toegevoegd. Daarom dat we zeggen dat het een gezonde taart is. Hou jij nou wel ontzettend van de zoetigheid en hoeft het van jou niet perse super gezond, voeg er dan bij elke kwarklaag wat schepjes witte basterd suiker aan toe! Tussendoor even proeven en dan weet je of het zoet genoeg is naar je smaak!


En als jullie het leuk vinden kunnen jullie Fiona’s Instagram volgen, daar post ze van alles over haar wedstrijd en wat daar allemaal bij komt kijken.

Liefs Ria & Laura

gezondkwarktaartno bake
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hartige taart met broccoli en brie
next post
Petit Fours met Bailey’s botercrème

You may also like

Tiramisu !

14/08/2015

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

Charlotte met frambozen

23/12/2018

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

No bake Oreo kwarktaart

28/03/2016

Kinder bueno kwarktaart met banaan

29/03/2020

No bake mokka taartje

23/08/2020

Koffie kwarktaart

19/03/2017

3 comments

Monique Caris 19/08/2018 - 09:37

Welke maat springvorm gebruiken jullie?

Reply
Liefde voor bakken 19/08/2018 - 14:09

Hoi Monique, dat was een springvorm van 24 cm. Hadden we dat er niet bijgezet? Dan zal ik dat nog even doen!

Reply
erica jottier 26/08/2018 - 19:31

super lekkere en bovendien gezonde taart
heb de onderste kaaslaag wel gemaakt met aardbeien die ik in mijn vriezer liggen heb maar dat is zeker zo lekker veronderstel ik
heb ze gemaakt voor de 2e verjaardag van mijn kleinkind met versiering en beetje slagroom en kaarsjes erop – en heb zelfs de ochtend nadien als ontbijt een stuk gegeten (zonder slagroom dan)
bedankt voor dit recept

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top