Dit taartje is lekker fris en en zacht van smaak. Door de sterretjes of andere kerstdecoratie is het heel geschikt om te maken voor de kerst!
Dit keer heb ik een taartje gemaakt met fijngemalen kokos en meringues. Het is een no bake taartje geworden. Lekker licht van smaak, dat is fijn, want er wordt op dit soort dagen toch al veel gegeten. Het is een taartje wat niet alleen geschikt is voor kerst, maar door de decoratie wordt het een schattig kersttaartje. Als je geen goudsterretjes hebt, dan kun je ook andere kerstsprinkeltjes gebruiken. Heb je die ook niet, dan verkruimel je gewoon nog een paar meringues tot hele kleine stukjes en strooi deze dan over de taart.
Wij hebben de meringues zelf gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze kant en klaar te kopen in de supermarkt. Liefst lichtroze of witte, dat staat mooi bij de frambozenlaag en de kokos. Dit taartje kun je het beste vast de dag ervoor maken, dan weet je zeker dat het op tijd stevig is. En heb je op de kerstdag voldoende tijd voor andere voorbereidingen. Zet het op een mooi berd en leg er eventueel nog wat kerstversiering omheen.
Wij wensen jullie hele fijn kerstdagen!

Ingrediënten
- Een springvorm met doorsnee van 24 cm
- Een reep bakpapier (om de binnenkant van de vorm mee te bekleden)
Voor de bodem:
- 250 gram digestive volkorenbiscuits.
- Een paar witte of lichtroze meringues
- 120 gram boter of plantaardige margarine
Voor de frambozenlaag:
- doosje diepvriesframbozen
- 20 gram fijne suiker
Voor de yoghurtvulling:
- 9 blaadjes gelatine
- 500 ml vanilleyoghurt
- 300 ml verse slagroom
- 75 ml water
- Een paar witte of lichtroze meringues voor de vulling
- 25 gram gemalen kokos
- Wat extra gemalen kokos voor op de bovenkant van de taart.
Voor de decoratie:
- Goudkleurige sterretjes of andere kerstsprinkels.
- Een paar meringuetoefjes voor de decoratie.
Instructies
- Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem de zijkant van de vorm vast, zodat het bakpapier vast blijft zitten.
- Vet de bodem met het bakpapier in met een beetje margarine en vet ook de binnenkant van de vorm in met margarine.
- Plak dan een strook bakpapier of een vel acetaatfolie tegen de binnenkant van het blik.
- Dan gaan we de koekjesbodem maken: maal de koekjes fijn met een keukenmachine of een staafmixer. Doe dit in een kom.
- Smelt de margarine in een steelpannetje. Giet dit bij de fijngemalen koekjes en schep dit goed door.
- Verbrokkel een paar meringues en voeg dit toe aan het koekjesmengsel. Schep het erdoor.
- Doe dit mengsel in de vorm en druk het mooi glad met de bolle kant van een lepel. Zet een tijdje in de koelkast en laat het stevig worden.
- Doe de bevroren frambozen in een pan en laat ze ontdooien op een laag vuur, onder regelmatig roeren.
- Voeg de 20 gram suiker toe en roer door. Laat het dan aan de kook komen. En laat het ongeveer 20 minuten koken, zodat het vocht verdampt en de frambozenmoes indikt.
- Laat dan een beetje afkoelen, en verdeel het dan over de, stevig geworden koekjesbodem. Spreid het goed uit met een paletmes. En zet het weer terug in de koelkast.
- Doe de vanilleyoghurt in een kom.
- Klop de slagroom stijf met de mixer, voeg een klein beetje poedersuiker naar smaak toe. (als je graag wat minder suiker wilt eten kun je de suiker ook weglaten).
- Voeg de slagroom in delen toe aan de yoghurt, klop erdoor met de mixer op de laagste stand.
- Week de 9 blaadjes minimaal 10 minuten in koud water.
- Doe 75 ml water in een steelpan en verwarm dit tot ongeveer 75 graden. Zet het vuur uit.
- Los hier één voor één de blaadjes uitgeknepen gelatine in op. Roer telkens goed door tot het blaadje is opgelost, voordat je het volgende blaadje toevoegt.
- Als alle gelatine is toegevoegd en goed is opgelost, laat je het geheel verder afkoelen tot ongeveer 30-35 graden. Zeef het.
- Giet dan in delen toe aan het yoghurtmengsel en klop erdoor met de mixer op de laagste stand.
- Verbrokkel een paar meringues en voeg dit toe aan het yoghurtmengsel. Roer erdoor. Giet dan ongeveer 25 gram fijngemalen kokos toe en roer erdoor.
- Haal de taartvorm uit de koelkast en schenk het yoghurtmengsel op de frambozenmoes. Strijk het mooi glad met een paletmes.
- Strooi nog wat fijngemalen kokos over de bovenkant van de taart. Zet weer terug in de koelkast en laat het een paar uur opstijven.
- Haal weer uit de koelkast, maak de zijkant van het blik los.
- Haal voorzichtig de reep bakpapier of acetaatfolie er af. Zorg dat de taart niet beschadigt.
- Decoreer de taart met wat meringuetoefjes en goudkleurige sterretjes.
- Heb je andere kerstsprinkels, dan kan dat natuurlijk ook.
Notities
Liefdevoorbakken tip: wij maken regelmatig kleine meringuetoefjes in verschillende kleuren en maten. Die konden we nu gebruiken voor deze taart. Je kunt ook zelf meringues maken volgens dit recept. Maar als je daar geen tijd voor hebt, kun je ook een pakjes meringues kopen in de supermarkt. Dat scheelt tijd.
Liefs Ria & Laura