Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

by Liefde voor bakken 14/03/201801/05/2020
written by Liefde voor bakken 14/03/201801/05/2020
Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

We hebben dit keer weer eens een hartige taart gemaakt. Altijd lekker! Vooral heel handig als je weinig tijd hebt. Je kunt m gemakkelijk van te voren maken, dan hoef je de taart alleen nog maar even op te warmen als je wilt eten.

Meestal gebruik ik een gewone springvorm als ik een hartige taart maak. Nu heb ik een keer gekozen voor een vlaaivorm. Het is dus een hartige vlaai! Voor deze vlaai had ik alles al in huis, dus kon ik meteen beginnen. Bladerdeeg heb ik altijd in de vriezer liggen, ook spinazie had ik op voorraad. Kruidenkaas hebben we ook meestal wel en de spekjes en de zoete aardappel had ik ook nog liggen. Gemakkelijk dus, kon ik meteen beginnen!

Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

Liefde voor bakken We hebben dit keer weer eens een hartige taart gemaakt. Altijd lekker! Vooral heel handig als je weinig tijd hebt. Je kunt… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 12 blaadjes bladerdeeg
  • een beetje paneermeel
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • circa 100 gram kruidenkaas
  • circa 450 gram diepvries spinazie
  • circa 350 gram zoete aardappel
  • peper en zout
  • 1 geklutst ei
  • vlaaivorm van circa 30 cm doorsnee (liefst met losse bodem)

Instructies

  1. Vet de vlaaivorm in met een beetje margarine.
  2. Ontdooi 12 plakjes bladerdeeg, leg ze los van elkaar op een plank. Gebruik ongeveer 6 plakjes om de bodem en de rand van de vlaaivorm te bekleden. Zorg dat alles goed bedekt is.
  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi een laagje paneermeel op de bodem. Dat voorkomt dat de taart op de bodem te nat wordt.
  4. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier. Ontdooi de diepvriesspinazie. Laat de spinazie daarna goed uitlekken met een zeef.
  5. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze 8 minuten. Giet ze daarna af en laat een beetje afkoelen. We gaan de taart vullen: schep de kruidenkaas op de bodem en probeer deze zo goed mogelijk uit te smeren.
  6. Verdeel de spekjes over de kruidenkaas. Schep dan de stukjes zoete aardappel er over. Verdeel dan de goed uitgelekte spinazie er over. Dan een beetje peper en zout over de spinazie.
  7. Schenk de helft van het geklutste ei over het geheel.
  8. Neem vervolgens de rest van het bladerdeeg en bekleed hiermee de bovenkant van de vlaai. Zorg dat alles goed bedekt is. Neem een kwastje en bestrijk de bovenkant met de rest van het geklutste ei.
  9. Bak de taart gaar in circa 45 minuten in een voorverwarmde oven van circa 190 graden. Let wel even op dat de bovenkant niet te donker wordt. Zet eventueel de oven iets lager als dat nodig is.

Eet deze hartige taart warm, als je de taart van te voren maakt, zet hem dan vlak van te voren nog een kwartiertje in de oven. Eet smakelijk!

Liefs, Ria & Laura

hartige taart
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Stroopwafeltaart
next post
Mellowcake trifle

You may also like

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Kaasstengels met spekjes

16/02/2018

Quiche met salami en spinazie

18/04/2018

Plaatpizza

02/09/2018

Video: spinazie pizza rolls

06/09/2017

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Focaccia met spekjes en paprika

04/10/2020

Avocado snack

29/12/2019

Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

30/01/2020

Mini pizza’s

02/07/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....