We hebben weer eens een nobake taartje bedacht. Dit keer een taartje gemaakt van verse peertjes, vanillepudding, slagroom en advocaat. Echt iets heel anders dus. De bodem is gemaakt van San Francisco koekjes. Allemaal ingrediënten voor een super lekker taartje!
Het gaat best goed met onze blog! We doen erg ons best om aantrekkelijke, niet al te ingewikkelde recepten te bedenken. We merken dat steeds meer mensen onze recepten na maken, dat is natuurlijk echt heel erg leuk! Wat we dan ook leuk vinden als je dat met ons deelt. Je kunt een reactie plaatsen onder het recept. Vertel ons of je het recept precies nagemaakt hebt, of misschien toch wat kleine aanpassingen hebt gedaan. Ook wij kunnen daar weer van leren! De no bake taarten zijn echt heel populair! Die zijn natuurlijk erg aantrekkelijk om te maken, de oven hoeft niet aan en je bent daardoor vaak sneller klaar. Wat je dan wel weer hebt, is dat je moet wachten tot het taartje is opgesteven. Dus ruim van te voren maken, liefst de dag ervoor. Maar vaak is dat juist handig, want als je een verjaardag hebt, heb je op de dag zelf vaak genoeg te doen.

Ingrediënten
- 250 gram San Francisco biscuitjes
- 110 gram boter of margarine
- 1 pakje vanille kookpudding
- 400 ml melk
- 25 gram suiker
- 140 ml advocaat
- 225 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
- 6 blaadjes gelatine
- ongeveer 5 peren (bijvoorbeeld conference)
Voor de decoratie:
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker
- een half zakje slagroomversteviger
- klein beetje advocaat
- de 25 gram fijngemalen koekjes die je apart gezet hebt
Verder:
- Een springvorm met doorsnee van circa 24 cm
- Een lag vel bakpapier om langs de zijkant te leggen
- Staafmixer of keukenmachine om de koekjes fijn te maken
- Een spuitzak
- Een rond spuitmondje, grote maat. Bijvoorbeeld 12 mm.
Instructies
- Zet de bakvorm klaar, leg een vel bakpapier op de bodem en klem deze vast.
- Maal de koekjes fijn met een staafmixer of een keukenmachine (dit werkt hetzelfde, maar er passen gewoon meer koekjes tegelijk in). Heb je dit beiden niet, doe de koekjes dan in een plastic zakje en rol ze fijn met een deegroller.
- Weeg ongeveer 25 gram van de fijngemalen koekjes af en zet deze opzij voor de garnering.
- Smelt de boter of margarine en giet dit bij de rest van de fijngemalen koekjes. Schep dit er goed door.
- Schep dit mengsel in de bakvorm en bedek de bodem ermee. Strijk dit glad met de bolle kant van een lepel.
- Zet dit een tijdje in de koelkast om stevig te worden.
- Week de blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
- Schil de peren en snijd ze in langwerpige partjes. Doe ze in een kom en sprenkel er wat citroensap over. Schep even door en laat even staan.
- Als de taartbodem stevig is, bedek je de hele bodem met de partjes. Zet opzij.
- Leg de gardes van de mixer even in de vriezer.
- Klop dan de slagroom met de koude gardes. Voeg, als de slagroom bijna stijf is, een beetje poedersuiker toe.
- Meet de advocaat af en zet klaar. Meet de 400 ml melk af.
- Doe de puddingpoeder in een klein kommetje, voeg daar een beetje van de melk aan toe en de suiker, en klop dit met een garde goed door.
- Doe de melk in een steelpan en verwarm dit tot bijna aan de kook.
- Haal de pan van het vuur af, schenk een beetje van de hete melk bij het puddingpapje en roer dit goed door met de garde.
- Zet de pan terug op het vuur en schenk het puddingpapje bij de rest van de hete melk.
- Roer dit met een houten lepel, totdat het aan de kook komt. Laat het een paar keer ‘blub’ zeggen en haal de pan dan van het vuur af.
- Schenk het over in een glazen schaal die je omgespoeld hebt met koud water.
- Laat ongeveer een halve minuut staan, en roer dan één voor één de blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat ze telkens goed opgelost zijn voordat je het volgende blaadje er in doet.
- Blijf de vla regelmatig roeren, er mag geen vel op komen!!
- Schenk dan beetje bij beetje de advocaat erbij. Roer telkens weer even erdoor. Ga door tot alle advocaat is toegevoegd.
- Doe nu een stuk plastic huishoudfolie over de schaal en laat het verder afkoelen.
- Roer de vla tussendoor telkens even door zodat er nog steeds geen vel op komt!
- Schep dan de slagroom er beetje bij beetje door. Zorg dat het een homogeen geheel wordt.
- Schenk dit dan op de peertjes in de bakvorm. Strijk mooi glad en zet het in de koelkast om op te stijven.
- Laat het een aantal uur zo staan, het liefst een hele nacht.
- Leg de gardes weer even in de vriezer.
- Klop dan, als de gardes koud zijn, de slagroom. Als het bijna stijf is, voeg je de poedersuiker en de slagroomversteviger toe. Klop nog heel even tot de slagroom stijf is.
- Haal de taart uit de koelkast. Verwijder de ring van de bakvorm en de papierstrook.
- Schuif dan voorzichtig het bakpapier er onderuit en zet de taart op een mooi taartbord of taartplateau.
- Doe de slagroom in de spuitzak met de ronde spuitmond.
- Spuit ronde bolletjes over de hele taart.
- Strooi er de koekkruimels over.
- Doe een beetje advocaat in een wegwerpspuitzakje en knip een puntje af van het uiteinde.
- Spuit dan sliertjes advocaat over de taart.
Liefs Ria & Laura