Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

No bake mokka taartje

by Liefde voor bakken 23/08/202022/08/2020
written by Liefde voor bakken 23/08/202022/08/2020
No bake mokka taartje

Dit taartje heeft een heerlijke koffiesmaak met een vleugje chocoladesmaak. Lekker smullen! Het taartje heeft twee vullinglagen, dat ziet er extra mooi uit als je een puntje aansnijdt.

Nou daar is dan ons eerste recept na een zomerstop door de omstandigheden. Het is nog steeds best warm buiten en daardoor wat minder aantrekkelijk om te bakken. Toch wil ik graag zo langzamerhand weer een beetje opstarten. Elke week een recept is waarschijnlijk toch wat te veel, maar toch doet het me ook wel goed om af en toe weer iets online te zetten. We zien wel hoe het gaat.  Dit kleine taartje is in ieder geval lekker geworden. De Café noir koekjes, dat zijn van die lik koekjes, geven een heerlijke smaak aan de bodem. De twee vullinglagen zijn ook lekker, vooral de onderste waaraan ik niet alleen koffie, maar ook wat Milka chocoladepasta aan heb toegevoegd. Ook de Mokka sticks aan de zijkant zorgen voor wat extra koffiesmaak.  Als je een mooi lintje hebt, dan kun je dat om de taart binden, zodat de dunnen koekjes mooi op z’n plaats blijven zitten.

No bake mokka taartje

Mokka taartje

Liefde voor bakken Dit taartje heeft een heerlijke koffiesmaak met een vleugje chocoladesmaak. Lekker smullen! Het taartje heeft twee vullinglagen, dat ziet er extra mooi… Printen
Cijfer 2.8/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem en de zijkant:

  • 160  gram café noir koekjes
  • 80 gram boter of margarine
  • 50 gram Verkade mokka sticks (soort ronde wafeltjes)

Voor de eerste laag:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 200 gram magere kwark
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 175 ml slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 100 ml sterke koffie
  • 2 eetlepels chocoladepasta (bijv Milka chocopasta)

Voor de tweede laag:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 gram magere kwark
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml water

Voor de decoratie:

  • De rest van het pakje ronde mokka wafeltjes
  • Stukje pure chocolade

Extra:

  • Een springvorm met een doorsnee van 18 cm
  • Een vel bakpapier om op de bodem vast te zetten
  • Een beetje boter of margarine om het bakpapier in te vetten
  • Een strook bakpapier of acetaatfolie om aan de binnenkant van de taart te doen

Instructies

  1. Leg een stuk bakpapier op dee bodem van de springvorm en klem deze vast . Knip het overtollge bakpapier aan de buitenkant er af.
  2. Beboter de zijkant van de bakvorm
  3. Neem een strook acetaatfolie of een reep bakpapier en plak deze vast aan de ingevette binnenkant van de vorm. Zet de vorm opzij.
  4. Maal de café noir koekjes fijn met een keukenmachine of staafmixer.
  5. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Laat ietsje afkoelen en voeg dan de koekkruimes toe. Roer dot tot een smeuïge massa.
  6. Schep dit op de bodem van de bakvorm.
  7. Laat dit even een kwartiertje tot een half uur stevig worden in de koelkast.
  8. Neem de mokkasticks, trek voorzichtig de twee lagen van elkaar. Schraap een beetje van de mokkavulling er af en doe dit in een kommetje.
  9. Zet de halve mokkasticks tegen de binnenkant van de vorm, dus tegen de reep acetaatfolie of bakpapier, op de koekjesbodem. Zorg dat de hele binnenkant van de vorm is bedekt met de halve koekjes.
  10. Maak dan de eerste laag vulling.
  11. Leg de gardes even in de vriezer zodat ze goed koud zijn.
  12. Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  13. Doe de kwark in een kom met de basterdsuiker en roer deze goed door.
  14. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  15. Voeg de slagroom in delen toe aan de kwark, klop telkens even door met de mixer op een lage stand.
  16. Voeg de vulling die je uit de koekjes hebt geschraapt toe aan het kwarkmengsel  en klop er door.
  17. Doe de sterke koffie in een steelpan.
  18. Breng dit aan de kook, zet het vuur dan uit. Laat een minuutje staan.
  19. Los dan één voor één de gelatine er in op. roer goed door, zorg dat alle gelatine goed is opgelost.
  20. Laat dit ongeveer 4 minuutjes afkoelen.
  21. Schenk dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop telkens even door. Ga door tot het hele gelatine mengsel is toegevoegd.
  22. Voeg dan nog twee eetlepels chocoladepasta toe en klop erdoor.
  23. Schep deze eerste vulling laag op de koekjesbodem, zorg dat de mokka sticks goed op hun plaats blijven staan.
  24. Zet in de koelkast om stevig te worden.
  25. Voor de tweede laag: doe weer de kwark in een kom met de basterdsuiker en roer dit door.
  26. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  27. Voeg de slagroom in delen toe aan de kwark, klop telkens even door met de mixer op een lage stand.
  28. Breng het water in een steelpan even aan de kook, zet het vuur dan uit.Laat een minuutje staan.
  29. Los dan één voor één de gelatine er in op. roer goed door, zorg dat alle gelatine goed is opgelost.
  30. Laat dit ongeveer een paar minuutjes afkoelen.
  31. Schenk dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop telkens even door. Ga door tot het hele gelatine mengsel is toegevoegd.
  32. Schep deze tweede vulling op de stevig geworden eerste vullinglaag. Strijk glad met een paletmes.
  33. Zet weer in de koelkast en laat dit weer in een paar uur stevig worden.
  34. Verkruimel de rest van de Café noir koekjes.
  35. Snijd een stukje pure chocolade in kleine stukjes.
  36. Als het taartje stevig is, strooi je de kruimels in het midden op het taartje. Strooi de chocoladestukjes er overheen.
  37. Maak dan de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand folie van het taartje af.
  38. Til het taartje met een groot paletmes een beetje op om zo voorzichtig over te zetten op een taartbord.

 

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Even een update – zomer 2020
next post
Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

You may also like

No bake Oreo kwarktaart

28/03/2016

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen

14/01/2018

Ananas kwarktaart

08/09/2017

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

06/07/2015

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

18/06/2017

Monchou Vlaai

19/09/2021

Frambozen kwarktaartje

14/10/2018

Bokkenpootjestaart met advocaat

14/03/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top