Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Ananas kwarktaart

by Liefde voor bakken 08/09/201706/11/2018
written by Liefde voor bakken 08/09/201706/11/2018
Ananas kwarktaart

Vorige week was ik jarig, en dat heb ik afgelopen zondag even goed gevierd met mijn lieve familie! Maar dat betekend natuurlijk wel dat er goed voedsel en lekkere taarten zijn gemaakt! Het thema was “Party like a pineapple”, dus maakte ik een ananas kwarktaart!

Zoals je ziet bij de ingrediënten heb ik het over twee lagen, maar als je de foto’s bekijkt kun je de lagen niet van elkaar onderscheiden. Toch heb ik gekozen voor de twee verschillende lagen vanwege de smaken. Een heerlijke frisse neutralere kwarksmaak met stukjes ananas, tegenover de wat zoetere laag van de Griekse yoghurt van Optimel. Mocht je het nou wel leuk vinden dat de lagen wat beter te onderscheiden zijn, dan kan je een paar druppeltjes gele kleurstof toevoegen aan je bovenste laag. Dan ziet het er nét nog even wat spectaculairder uit!

Ananas kwarktaart

Ananas kwarktaart

Liefde voor bakken Vorige week was ik jarig, en dat heb ik afgelopen zondag even goed gevierd met mijn lieve familie! Maar dat betekend natuurlijk… Printen
Cijfer 4.0/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 80 gram boter

Voor de 1e laag:

  • 250 gram magere kwark
  • 150 ml slagroom
  • 75 ml water
  • 5 blaadjes gelatine

Voor de 2e laag:

  • 250 gram Optimel yoghurt Griekse stijl ananas kokos
  • 150 ml slagroom
  • 75 ml water
  • 5 blaadjes gelatine

Garnering:

  • blikje met ananasschijfjes

Extra: springvorm 24 cm + bakpapier

Instructies

  1. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Maal je koekjes fijn met een staafmixer, of gewoon lekker ouderwets met een deegroller en een theedoek (zo doe ik het altijd). Smelt de boter en gooi hier de koekkruimels bij. Doe dit in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet even 10 minuutjes in de koelkast.
  2. Week voor de eerste laag de 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe de kwark in een kom en klop dit eventjes los. Klop de slagroom in een andere kom. Tip: zorg dat je kom en gardes goed koud zijn! Voeg de slagroom toe aan je kwark en mix dit door elkaar. Verwarm vervolgens 75 ml water in een pannetje op het vuur, tot net aan het kookpunt. Laat dit heel even staan zodat je zeker weet dat het niet meer kookt. Voeg dan één voor één de blaadjes gelatine toe aan het water, en roer steeds goed door tot ze helemaal zijn opgelost. Voeg dit door de zeef toe aan je kwark-slagroom mengsel. Mix nog even goed door.
  3. Snijd een paar schijven ananas in kleinere stukjes en leg deze op de bodem. Giet hier de eerste laag overheen. Laat dit zeker 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Week ook voor de tweede laag 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe de Optimel yoghurt Griekse stijl in de kom (let op: je hebt maar 250 gram nodig, dus niet alles! Zorg er wel voor dat je ook flink wat van de gele jam mee pakt, dat zorgt voor extra smaak!). Mix dit even kort los. Klop de slagroom in een andere kom. Voeg de slagroom toe aan je kwark en mix dit door elkaar. Verwarm vervolgens 75 ml water in een pannetje op het vuur, tot net aan het kookpunt. Laat dit heel even staan zodat je zeker weet dat het niet meer kookt. Voeg dan één voor één de blaadjes gelatine toe aan het water, en roer steeds goed door tot ze helemaal zijn opgelost. Voeg dit door de zeef toe aan je kwark-slagroom mengsel. Mix nog even goed door.
  5. Giet deze 2e laag in de springvorm. Laat ook deze laag zeker 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Als je taart goed is opgesteven ga je hem versieren met ananasschijfjes! Ik koos voor een mooi waaier patroon, met midden in een kandelaar met kaarsjes. Vond ik wel leuk voor mijn verjaardag!

Liefs Laura

kwarktaartno baketaart zonder oven
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Video: spinazie pizza rolls
next post
Swiss roll met blauwe bessen

You may also like

Perzik kwarktaart

17/07/2016

No-bake mango cheesecake

11/12/2015

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

Aardbeien yoghurttaart

19/02/2017

No bake rocky road taartje

10/08/2018

Lotus speculoostaartje

18/08/2019

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Bounty taartje

21/02/2019

6 comments

erica jottier 08/09/2017 - 08:29

ziet er weer mooi en lekker uit, ga deze zeker maken
wat ik fantastich vind is dat deze taart geen suiker hoeft, is zo al zoet genoeg
zo ook bij de gezonde mangotaart – ideaal voor kindjes
zo kunnen de kindjes toch een beetje gezond gezond “snoepen”

Reply
Liefde voor bakken 08/09/2017 - 14:05

Klopt helemaal, Erica!

Reply
Lianne 08/09/2017 - 15:22

Oh, wat een mooie taart en zo leuk gedecoreerd met de kaarsjes. Ideaal dat je zo toch een ananas kwarktaart kunt maken, aangezien ananas en gelatine niet zo werkt.

Reply
Myriam Rottiers 13/11/2017 - 08:26

Heel lekker en al een paar gemaakt, met ananas, met mango, met aardbeien.
Ideaal voor iemand met diabetes, dank je wel ik bezoek regelmatig uw site.

Reply
Liefde voor bakken 13/11/2017 - 08:33

Leuk om te horen, Myriam!

Reply
Myriam 13/11/2017 - 08:27

Heel lekker en al een paar gemaakt, met ananas, met mango, met aardbeien.
Ideaal voor iemand met diabetes, dank je wel ik bezoek regelmatig uw site.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....