Taarten zonder oven
comments 6

Ananas kwarktaart

Ananas kwarktaart

Vorige week was ik jarig, en dat heb ik afgelopen zondag even goed gevierd met mijn lieve familie! Maar dat betekend natuurlijk wel dat er goed voedsel en lekkere taarten zijn gemaakt! Het thema was “Party like a pineapple”, dus maakte ik een ananas kwarktaart!

Benodigdheden:

Voor de bodem:

 • 200 gram digestive koekjes
 • 80 gram boter

Voor de 1e laag:

 • 250 gram magere kwark
 • 150 ml slagroom
 • 75 ml water
 • 5 blaadjes gelatine

Voor de 2e laag:

 • 250 gram Optimel yoghurt Griekse stijl ananas kokos
 • 150 ml slagroom
 • 75 ml water
 • 5 blaadjes gelatine

Garnering:

 • Blikje met ananasschijfjes

Extra: springvorm 24 cm + bakpapier

Zoals je ziet bij de ingrediënten heb ik het over twee lagen, maar als je de foto’s bekijkt kun je de lagen niet van elkaar onderscheiden. Toch heb ik gekozen voor de twee verschillende lagen vanwege de smaken. Een heerlijke frisse neutralere kwarksmaak met stukjes ananas, tegenover de wat zoetere laag van de Griekse yoghurt van Optimel. Mocht je het nou wel leuk vinden dat de lagen wat beter te onderscheiden zijn, dan kan je een paar druppeltjes gele kleurstof toevoegen aan je bovenste laag. Dan ziet het er nét nog even wat spectaculairder uit!

Aan de slag!

Bekleed je bakvorm met bakpapier. Maal je koekjes fijn met een staafmixer, of gewoon lekker ouderwets met een deegroller en een theedoek (zo doe ik het altijd). Smelt de boter en gooi hier de koekkruimels bij. Doe dit in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet even 10 minuutjes in de koelkast.

Week voor de eerste laag de 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe de kwark in een kom en klop dit eventjes los. Klop de slagroom in een andere kom. Tip: zorg dat je kom en gardes goed koud zijn! Voeg de slagroom toe aan je kwark en mix dit door elkaar. Verwarm vervolgens 75 ml water in een pannetje op het vuur, tot net aan het kookpunt. Laat dit heel even staan zodat je zeker weet dat het niet meer kookt. Voeg dan één voor één de blaadjes gelatine toe aan het water, en roer steeds goed door tot ze helemaal zijn opgelost. Voeg dit door de zeef toe aan je kwark-slagroom mengsel. Mix nog even goed door.

Snijd een paar schijven ananas in kleinere stukjes en leg deze op de bodem. Giet hier de eerste laag overheen. Laat dit zeker 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

Week ook voor de tweede laag 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe de Optimel yoghurt Griekse stijl in de kom (let op: je hebt maar 250 gram nodig, dus niet alles! Zorg er wel voor dat je ook flink wat van de gele jam mee pakt, dat zorgt voor extra smaak!). Mix dit even kort los. Klop de slagroom in een andere kom. Voeg de slagroom toe aan je kwark en mix dit door elkaar. Verwarm vervolgens 75 ml water in een pannetje op het vuur, tot net aan het kookpunt. Laat dit heel even staan zodat je zeker weet dat het niet meer kookt. Voeg dan één voor één de blaadjes gelatine toe aan het water, en roer steeds goed door tot ze helemaal zijn opgelost. Voeg dit door de zeef toe aan je kwark-slagroom mengsel. Mix nog even goed door.

Giet deze 2e laag in de springvorm. Laat ook deze laag zeker 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

Als je taart goed is opgesteven ga je hem versieren met ananasschijfjes! Ik koos voor een mooi waaier patroon, met midden in een kandelaar met kaarsjes. Vond ik wel leuk voor mijn verjaardag!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

6 Comments

 1. erica jottier says

  ziet er weer mooi en lekker uit, ga deze zeker maken
  wat ik fantastich vind is dat deze taart geen suiker hoeft, is zo al zoet genoeg
  zo ook bij de gezonde mangotaart – ideaal voor kindjes
  zo kunnen de kindjes toch een beetje gezond gezond “snoepen”

 2. Oh, wat een mooie taart en zo leuk gedecoreerd met de kaarsjes. Ideaal dat je zo toch een ananas kwarktaart kunt maken, aangezien ananas en gelatine niet zo werkt.

 3. Heel lekker en al een paar gemaakt, met ananas, met mango, met aardbeien.
  Ideaal voor iemand met diabetes, dank je wel ik bezoek regelmatig uw site.

 4. Heel lekker en al een paar gemaakt, met ananas, met mango, met aardbeien.
  Ideaal voor iemand met diabetes, dank je wel ik bezoek regelmatig uw site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.