Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Zweedse appeltaart met caramelsaus

by Liefde voor bakken 22/10/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 22/10/201504/12/2018
Zweedse appeltaart met caramelsaus

Het is overduidelijk geen zomer meer. Het regent, het is koud en de blaadjes vallen van de bomen. Of je er nou van houdt of niet: het is herfst. Voor ons betekent dat vooral binnen zitten, met een warme kop chocomel (of thee of koffie, maar net waar je zin in hebt haha) en een heerlijk stuk appeltaart. En omdat de klassieke appeltaart zo’n beetje bij iedereen wel bekend is, besloten wij een variant te maken: de Zweedse appeltaart mét caramelsaus.

Ja het idee alleen al, klinkt toch verrukkelijk? Het verschil tussen de klassieke appeltaart en de Zweedse appeltaart is dat de Zweedse voor een groot deel bestaat uit cakedeeg. In dit recept vertellen we alleen hoe je de Zweedse appeltaart maakt. Het recept voor de caramelsaus vind je hier!

Zweedse appeltaart

DSC_6256bewerkt

Benodigdheden

  • springvorm 24 cm
  • 250 gram boter/margarine
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 275 gram bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • circa 4 appels
  • 2 – 3 tl kaneel (of meer, als je dat lekker vind)
  • 2 el suiker

Normaal werken wij graag met de gesloten bakvormen van PME. Maar in dit geval kiezen we toch voor een springvorm. Wat in het geval van een appeltaart handiger is, omdat je de zijkanten eraf kan halen.

Bereiding

  1. Mix de boter zacht en romig in een kom. Voeg hier de suiker en vanillesuiker aan toe en mix nog even 2 à 3 minuten flink door.
  2. Voeg dan één voor één de eieren toe. Wacht steeds tot elk ei helemaal is opgenomen.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een aparte kom. En voeg dit in delen toe aan het botermengsel. Mix dit op een lage stand tot een geheel.
  4. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem.
  5. Vul de vorm met het deegmengsel.
  6. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg hier de kaneel en de suiker aan toe.
  7. Bedek dan het deeg met een flinke laag appelstukjes.
  8. Zet de taart in een voorverwarmde oven, op ongeveer 165 graden. Bak de taart 1 uur en 10 minuten. Let op: dit is afhankelijk van je oven, elke oven is anders!
  9. Als de taart klaar is haal je hem uit de oven. Laat hem een kwartiertje afkoelen en haal vervolgens de ring van de springvorm eraf. Laat de taart verder afkoelen en zet hem eventueel op een taartbord.

Zweedse appeltaart

Zweedse appeltaart

Serveertip: giet de caramelsaus over de losse stukjes taart, dan krijg je een extra mooi effect.

Hier thuis is er enorm van gesmuld! Laten jullie ons weten wat jullie ervan vinden?

Liefs van het liefdevoorbakken-team, Ria & Laura

appelappelcakeappeltaartcaramelsauszweedse appeltaart
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Snelle eenvoudige caramelsaus
next post
Frambozen laagjes taart met chocoladeganache

You may also like

Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes

17/01/2016

Hazelnootschuim-taart met Nutella

03/09/2017

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Zweedse appeltaart

12/01/2020

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Cheesecake met kwark

23/02/2020

Fruittaartje van Bretons zanddeeg

02/09/2016

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Oreo cheesecake

28/02/2016

Frambozen Kwarktaart

22/05/2021

2 comments

Julia Wilde 04/01/2021 - 11:07

Zou ik als ei-vervanger flax-ei of een andere eivervanger gebruiken?

Reply
Liefde voor bakken 06/01/2021 - 15:53

Hey Julia, wij hebben heel eerlijk gezegd geen ervaring met ei vervangers! Dus dat zou je zelf even uit moeten proberen. Laat je ons weten of het is gelukt? Liefs Ria & Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....