Taarten decoreren, Taarten met oven
Leave a comment

Chocolade dripcake met blauwe bessen

Bosbessen dripcake
Dripcakes zijn al een tijdje in de mode! Je ziet ze in allerlei kleuren en soorten. Wij hebben er ook al regelmatig eentje gemaakt, maar het verveelt nog niet, dus dit keer weer een dripcake! Joepie! Het zijn onze favo’s! Altijd weer een feestje om te maken!

Heb jij al eens zo’n dripcake gemaakt? Misschien wordt het nu eens tijd. Deze is niet echt moeilijk, zonder al teveel poespas. Je kunt je concentreren op de drip. Dus ga je gang. Wat boodschapjes doen en bakken maar!! Deze taart is een biscuittaarten heeft een doorsnee van 18 cm, maar je kunt natuurlijk elke andere taart in elke andere maat gebruiken die je wilt.

Dit heb je nodig:

 • een biscuittaart met een doorsnee van 18 cm
 • vulling: slagroom en blauwe bessen
 • een gekartelde schraper om de zijkant een mooi kartelpatroon te geven

Voor de botercrème:

 • 250 gram zachte boter of margarine
 • 480 gram suikerbakkerspoeder
 • 1 theelepel citroensmaakstof (of vanille extract)
 • 1 à 1 eetlepels halfvolle melk

Voor de decoratie:

 • 100 gram pure chocolade
 • 1o ml slagroom
 • eventueel een klein beetje cacaoboterdrops
 • 1 bakje blauwe bessen
 • een paar reepjes “Kinder”, van die kleine reepjes
 • goudkartonnetje om de taart op te zetten

Zó maak je deze taart:

 1. Bak eerst de biscuittaart, liefst met een hoge bakvorm van 18 cm. Als je die niet hebt, kun je ook een andere maat nemen. Maak de taart volgens dit recept of gebruik een biscuitmix of je eigen recept.
 2. Maak de botercrème: zorg dat je boter zacht is, maar zeker niet vloeibaar! Doe de boter in een kom. Klop deze 5 minuten zacht met een handmixer. Nu is ie mooi wit en luchtig. Zeef de suikerbakkerspoeder. Voeg deze beetje bij beetje toe aan de luchtige boter. Voeg nog de citroensmaak toe en twee eetlepels melk. Klop dit weer circa 5 minuten. Nu heb je een luchtige, zachte botercrème.
 3. Vul de taart met slagroom en blauwe bessen, zorg wel voor een “dijkje”van botercrème, omdat anders de slagroom naar buiten kan komen.
 4. Stapel de laagjes op elkaar en smeer de hele taart in met een eerste laag botercrème. Dit wordt wel de ‘crumb coat‘ genoemd.
 5. Laat dit stevig worden in de koelkast.
 6. Smeer er dan een tweede, wat dikkere laag, overheen. Zorg dat deze mooi egaal en glad is. Gebruik hiervoor een rechte schraper.
 7. Zet weer even in de koelkast.
 8. Nu kun je een patroontje aanbrengen. Ik heb zo’n mooie set van Wilton, de ‘Icing Comb Set’, daar kun je 6 verschillende patronen mee maken, maar een gewone schraper met tandjes werkt ook. Als de hoogte maar even hoog is als de taart.
 9. Zet de taart op een draaiplateau, zet de schraper tegen de taart aan en draai het plateau. Nu komt er een mooi patroon in de botercrème.
 10. Als het niet mooi is geworden, kun je het opnieuw doen, door de botercrème eerst weer glad te maken. en dan weer opnieuw beginnen.
 11. Dan maak je de chocodrip: smelt de chocolade met het kleine beetje slagroom “au bain marie” boven een pannetje heet water. Mocht je chocolade niet vloeibaar genoeg worden, dan kun je een klein beetje cacaoboterdrops toevoegen. Dat helpt echt heel goed, je chocolade wordt mooi vloeibaar. Dit kan eventueel ook met kokosvet.
 12. Doe de vloeibare chocolade in een klein, daarvoor bestemd plastic spuitflesje en spuit voorzichtig de drips langs de rand van de taart. Test even eerst of de chocolade vloeibaar genoeg is. Je kunt deze altijd nog even kort verwarmen in de magnetron.
 13. Spuit ook op de bovenkant van de taart nog een rand chocolade. Smeer dit eventueel een klein beetje uit. Maar doe voorzichtig.
 14. Decoreer de rand op de taart met blauwe besjes en stukjes “Kinder” chocolade. Of andere chocoladestukjes als je die niet hebt.

Hopelijk is je taart goed gelukt, laat je het weten?

Liefs, Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.