Cupcakes
comments 2

Sinaasappelcakejes met roomkaascrème

Sinaasappelcakejes met roomkaascrème

Heb je weinig tijd en wil je toch wat lekkers serveren bij de koffie, dan is dit een ideaal recept. Deze cakejes zijn makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker! De topping en de sinaasappel maken deze cakejes helemaal compleet. Laat je verassen door de frisse smaak en de stukjes sinaasappel in de cake.

Benodigdheden:

  • De Bakzolder mix voor sinaasappelcake
  • Bakingcups wit
  • Bakvorm voor cupcakes
  • 125 gram roomkaas
  • 75 ml creme fraiche
  • 125 gram suikerbakkerspoeder
  • 2 tot 3 sinaasappels
  • rond uitstekertje

We gaan beginnen met het bakken van de cupcakes. Deze mix is erg gemakkelijk, er hoeft namelijk alleen water bij. Doe het deeg in een spuitzak en spuit 12 bakingcups voor driekwart vol met het deeg. Je kunt er net 12 bakingcups mee vullen. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken even afkoelen.

Sinaasappelcakejes

Tijdens het afkoelen van de cupcakes kun je alvast beginnen aan je crème. Mix hiervoor de roomkaas in een kom. Voeg hier de gezeefde suikerbakkerspoeder aan toe en mix dit erdoor. Vervolgens klop je hier 75 ml crème fraîche door.

Snijd dan de sinaasappels in plakken met de schil er nog aan. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit de sinaasappelplakjes. Leg deze opzij voor de garnering. Pak een kontje van de sinaasappel en knijp hier het sap uit boven de crème. Meng dit er goed door. Je crème krijgt nu een lekkere sinaasappelsmaak. Proef zelf even hoeveel sinaasappelsap je erdoor wilt doen, want smaken verschillen!

Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Vlak voor je de cupcakes gaat serveren is het tijd voor de opmaak. Haal de bakpapiertjes voorzichtig van de cupcakes en zet ze op een gebaksbordje. Schep er vervolgens een flinke lepel roomkaascrème op. Leg daar dan een mooi schijfje sinaasappel op en serveren maar!

Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Direct serveren, dan zijn ze het lekkerst!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.