Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Ferrero rocher cupcakes

by Liefde voor bakken 13/06/201912/06/2019
written by Liefde voor bakken 13/06/201912/06/2019
Ferrero rocher cupcakes

Het idee was om de komende zondagen allemaal cupcake recepten online te zetten. Maar toen bedacht ik (Laura) opeens het plan om een recept dat eigenlijk vandaag online had moeten komen, te filmen. En je raad het al: die is nog niet af. Dus nu vandaag een recept van deze heerlijke Ferrero cupcakes, dan houden jullie dat filmpje nog even te goed!

Hou je van chocolade? En van heel veel chocolade? Dan zijn deze cupcakes vast iets voor jou. We hebben al eens eerder heerlijke cupcakes gemaakt met chocolade, zoals Milka cupcakes of Malteser cupcakes. Of wat dachten jullie van de Kinder Bueno cupcakes of de Milka – oreo cupcakes?! Deze Ferrero Rocher cupcakes passen perfect in dit rijtje. En weet je wat zo lekker is aan deze cupcakes? Ze zijn gemaakt van extra dark chocolate, dat is wat ze zo’n intense donkere kleur geeft. Om je vingers bij af te likken!

Ferrero rocher cupcakes

Ferrero rocher cupcakes

Liefde voor bakken Het idee was om de komende zondagen allemaal cupcake recepten online te zetten. Maar toen bedacht ik (Laura) opeens het plan om… Printen
Aantal: 18 cupcakes
Cijfer 4.5/5
( 6 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 220 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 30 gram extra donkere cacaopoeder (als je die niet hebt, kun je natuurlijk ook gewone cacaopoeder gebruiken)
  • snufje zout

Voor de decoratie:

Laag 1:

  • 100 gram pure (smelt) chocolade
  • 70 ml verse slagroom
  • 50 gram fijngehakte hazelnoten

Laag 2:

  • 250 ml verse slagroom
  • 250 ml mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 1/2 zakje Klopvast (slagroomversteviger)
  • 30 gram pure chocolade

Laag 3:

  • 50 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 40 ml verse slagroom
  • 12 Ferrero Rochers

Extra:

  • bakvorm voor 12 cupcakes
  • zwarte papieren bakingcups
  • twee wegwerpspuitzakken
  • 1 kartelspuitmondje

 

Instructies

  1. Zet de bakvorm klaar en vul deze met de papieren bakingcups.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Doe de boter in een kom en klop deze met een mixer zacht in ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de suiker toe en klop deze nog even goed door.
  5. Voeg dan één voor één de eieren door.
  6. Klop telkens elk ei goed door voordat je het volgende ei toevoegt.
  7. Zeef de bloem, met de cacaopoeder, het bakpoeder en het zout.
  8. Voeg dit in delen toe aan het deeg. Klop dit er telkens even door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
  9. Vul de vormpjes met het deeg.
  10. Bak de cupcakes in ongeveer 20-25 minuten gaar. Test even door met je vinger een beetje in te drukken. Ze moeten niet te zacht zijn, maar mooi veerkrachtig aanvoelen.
  11. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen in de bakvorm.
  12. Haal ze dan na ongeveer een kwartiertje uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
  13. Voor de hazelnootlaag: doe de pure chocolade en de slagroom in een vuurvaste kom en smelt dit “au bain marie”. Laat dit afkoelen.
  14. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en rooster ze lichtbruin in een droge koekenpan.
  15. Voeg ongeveer 3/4 van de hazelnoten toe aan het chocolademengsel. Laat dit nog wat verder afkoelen totdat het wat dikker wordt.
  16. Doop dan de cupcakes in het chocolademengsel, zorg dat de hele bovenkant is bedekt.
  17. Strooi de rest van de hazelnootstukjes er nog overheen aan de buitenrand. Zodat je ze later nog kunt zien.
  18. Dan de topping: Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en een half zakje Klopvast. (leg de gardes van te voren even in de vriezer).
  19. Klop de mascarpone even smeuïg. Voeg dan de slagroom in delen toe en meng erdoor.
  20. Smelt de chocolade “au bain marie” , laat heel even afkoelen. Schep dit dan door het mascarpone mengsel. Nu krijgt het mengsel een heel lichtbruine kleur.
  21. Vul de spuitzak met het kartelspuitmondje, met het mascarpone mengsel en spuit mooie toeven op elke cupcake. Ik heb uiteindelijk maar 12 cupcakes gedecoreerd en daardoor kon ik grote, hoge toeven maken. Wil je ze alle 18 decoreren, dan moet je wat zuiniger zijn, of wat meer van deze crème maken.
  22. Dan nog wat chocoaldedrip: doe hiervoor de 40 ml slagroom en de 50 gram pure chocolade in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”. Roer het goed door tot het een vloeibare massa is.
  23. Doe dit in de andere spuitzak, knip een klein gaatje er af en drizzle op elke cupcake wat chocolade drips.
  24. Leg daar dan een heerlijke Ferrero Rocher op en klaar zijn deze “all over chocolate” cupcakes!

 

Zien er fantastisch uit toch? Ook nieuwsgierig naar de andere cupcake recepten die op de planning staan? Of die recept video die jullie nog te goed hebben? Volg ons dan op Facebook of Instagram. Of via e-mail in de rechter zij balk, dan krijg je elk recept meteen in je inbox!

Liefs Ria & Laura

cupcakesferrero rocher
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocoladetaartje met Monchou crème
next post
Yoghurt cupcakes met marshmallows

You may also like

Semifreddo cupcakes met aardbeien

25/06/2017

Geboorte cupcakes

11/10/2020

Kinder Bueno cupcakes

21/02/2018

Yoghurt cupcakes met marshmallows

16/06/2019

Cupcakes met vers fruit

05/08/2016

Appel kruimel cupcakes

22/03/2017

Wolken cupcakes

14/02/2016

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

Video: Bountycupakes

26/04/2016

Cupcakes voor Pasen

24/03/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....