Het idee was om de komende zondagen allemaal cupcake recepten online te zetten. Maar toen bedacht ik (Laura) opeens het plan om een recept dat eigenlijk vandaag online had moeten komen, te filmen. En je raad het al: die is nog niet af. Dus nu vandaag een recept van deze heerlijke Ferrero cupcakes, dan houden jullie dat filmpje nog even te goed!
Hou je van chocolade? En van heel veel chocolade? Dan zijn deze cupcakes vast iets voor jou. We hebben al eens eerder heerlijke cupcakes gemaakt met chocolade, zoals Milka cupcakes of Malteser cupcakes. Of wat dachten jullie van de Kinder Bueno cupcakes of de Milka – oreo cupcakes?! Deze Ferrero Rocher cupcakes passen perfect in dit rijtje. En weet je wat zo lekker is aan deze cupcakes? Ze zijn gemaakt van extra dark chocolate, dat is wat ze zo’n intense donkere kleur geeft. Om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram boter of margarine
- 250 gram fijne suiker
- 4 eieren
- 220 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 30 gram extra donkere cacaopoeder (als je die niet hebt, kun je natuurlijk ook gewone cacaopoeder gebruiken)
- snufje zout
Voor de decoratie:
Laag 1:
- 100 gram pure (smelt) chocolade
- 70 ml verse slagroom
- 50 gram fijngehakte hazelnoten
Laag 2:
- 250 ml verse slagroom
- 250 ml mascarpone (op kamertemperatuur)
- 1/2 zakje Klopvast (slagroomversteviger)
- 30 gram pure chocolade
Laag 3:
- 50 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
- 40 ml verse slagroom
- 12 Ferrero Rochers
Extra:
- bakvorm voor 12 cupcakes
- zwarte papieren bakingcups
- twee wegwerpspuitzakken
- 1 kartelspuitmondje
Instructies
- Zet de bakvorm klaar en vul deze met de papieren bakingcups.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de boter in een kom en klop deze met een mixer zacht in ongeveer 2 minuten.
- Voeg de suiker toe en klop deze nog even goed door.
- Voeg dan één voor één de eieren door.
- Klop telkens elk ei goed door voordat je het volgende ei toevoegt.
- Zeef de bloem, met de cacaopoeder, het bakpoeder en het zout.
- Voeg dit in delen toe aan het deeg. Klop dit er telkens even door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
- Vul de vormpjes met het deeg.
- Bak de cupcakes in ongeveer 20-25 minuten gaar. Test even door met je vinger een beetje in te drukken. Ze moeten niet te zacht zijn, maar mooi veerkrachtig aanvoelen.
- Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen in de bakvorm.
- Haal ze dan na ongeveer een kwartiertje uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
- Voor de hazelnootlaag: doe de pure chocolade en de slagroom in een vuurvaste kom en smelt dit “au bain marie”. Laat dit afkoelen.
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes en rooster ze lichtbruin in een droge koekenpan.
- Voeg ongeveer 3/4 van de hazelnoten toe aan het chocolademengsel. Laat dit nog wat verder afkoelen totdat het wat dikker wordt.
- Doop dan de cupcakes in het chocolademengsel, zorg dat de hele bovenkant is bedekt.
- Strooi de rest van de hazelnootstukjes er nog overheen aan de buitenrand. Zodat je ze later nog kunt zien.
- Dan de topping: Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en een half zakje Klopvast. (leg de gardes van te voren even in de vriezer).
- Klop de mascarpone even smeuïg. Voeg dan de slagroom in delen toe en meng erdoor.
- Smelt de chocolade “au bain marie” , laat heel even afkoelen. Schep dit dan door het mascarpone mengsel. Nu krijgt het mengsel een heel lichtbruine kleur.
- Vul de spuitzak met het kartelspuitmondje, met het mascarpone mengsel en spuit mooie toeven op elke cupcake. Ik heb uiteindelijk maar 12 cupcakes gedecoreerd en daardoor kon ik grote, hoge toeven maken. Wil je ze alle 18 decoreren, dan moet je wat zuiniger zijn, of wat meer van deze crème maken.
- Dan nog wat chocoaldedrip: doe hiervoor de 40 ml slagroom en de 50 gram pure chocolade in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”. Roer het goed door tot het een vloeibare massa is.
- Doe dit in de andere spuitzak, knip een klein gaatje er af en drizzle op elke cupcake wat chocolade drips.
- Leg daar dan een heerlijke Ferrero Rocher op en klaar zijn deze “all over chocolate” cupcakes!
Zien er fantastisch uit toch? Ook nieuwsgierig naar de andere cupcake recepten die op de planning staan? Of die recept video die jullie nog te goed hebben? Volg ons dan op Facebook of Instagram. Of via e-mail in de rechter zij balk, dan krijg je elk recept meteen in je inbox!
Liefs Ria & Laura