Wij maken eigenlijk nooit zo vaak muffins! We hebben eerder een keer mini blueberry muffins gemaakt, maar dat is het eigenlijk ook wel! Dus vond ik het hoog tijd om mijn muffin-kennis wat te verbreden met deze karnemelk muffins!
Muffins hebben een duidelijke andere structuur dan cupcakes en dat zie je ook terug in het deeg. De natte en de droge ingrediënten worden eerst apart van elkaar gemixt. Vervolgens schep je deze bij elkaar. Hierdoor is het deeg van de muffins behoorlijk stevig.

Ingrediënten
- 2 eieren
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 350 ml karnemelk
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 100 gram aardbeien
- vorm voor cupcakes
- cupcake papiertjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de eieren in een kom. Voeg hier de suiker, de olie, de karnemelk en een snuf zout aan toe. Mix zit door elkaar.
- Voeg hier in delen de zelfrijzend bakmeel aan toe en meng dit door elkaar.
- Snijd de aardbeien in stukjes en roer deze door het beslag.
- Vul de bakingcups en bak deze circa 30 minuten in het midden van de oven.
Liefs Laura