Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Appel kruimel cupcakes

by Liefde voor bakken 22/03/201721/09/2018
written by Liefde voor bakken 22/03/201721/09/2018
Appel kruimel cupcakes

Deze cupcakes zijn weer eens wat anders dan de gewone standaard cupcakes, ze hebben een kruimel ofwel “crumble” laagje. Binnenin zitten lekkere stukjes appel. Weer eens wat anders dan een normale cupcake. Het zijn eigenlijk cupcakes met een bite!

Er is alweer een dochter van mij (Ria) jarig en uiteraard nemen wij wat mee voor bij de koffie. Dit keer eens geen taart, maar twee soorten cupcakes met crumble laagje. Vandaag het recept van de eerste soort. De tweede versie komt later online, dus houdt onze site in de gaten!

Wij bakken heel veel cupcakes, in allerlei soorten. Nu bedachten we dat het wel eens leuk zou zijn om de cupcakes een kruimellaagje te geven. Net als bij een kruimelvlaai. Hiervoor maken we eerst een deeg voor de cupcakes, daar leggen we dan appelschijfjes op en daar overheen een kruimellaagje.

Appel kruimel cupcakes

Appel kruimel cupcakes

Liefde voor bakken Deze cupcakes zijn weer eens wat anders dan de gewone standaard cupcakes, ze hebben een kruimel ofwel “crumble” laagje. Binnenin zitten lekkere… Printen
Cijfer 3.6/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg:

  • 75 gram (koude) boter of margarine
  • 75 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • snufje zout

Voor het cupcake deeg:

  • 125 gram zachte boter of margarine
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • 225 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels melk
  • 3 kleine appels
  • beetje citroensap

Extra:

  • een bakvorm voor cupcakes
  • 12 papieren bakingcups, kleur maakt niet uit, ze gaan er toch weer af

Instructies

  1. Begin met het maken van het kruimeldeeg. Hiervoor doe je de koude boter, de bloem, het snufje zout en de suiker in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Meng dan alles door elkaar met je vinger, waarbij je de stukjes boter met je vingertoppen fijn maakt. Zodat het een kruimelig geheel wordt. Zet dit in de koelkast tot gebruik.
  2. Dan maken we het deeg voor de cupcakes: schil de appels en snijd ze in vier delen. Doe ze in een kommetje met wat citroensap. Schep dit even door.
  3. Klop de boter zacht in een kom. Voeg de fijne suiker toe, de vanillesuiker, de kaneel het zout en klop dit goed door tot een crèmig geheel.
  4. Voeg één voor één de eieren toe, klop telkens even door tot het ei is opgenomen.
  5. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg dit toe. voeg ook de melk toe. Klop dit nog heel kort tot alles goed is opgenomen.
  6. Vul de cupcakebakvorm met de bakingcups. Vul alle bakingcups met het deeg, tot ongeveer ruim driekwart vol.
  7. Snijd elk partje appel in 4 schijfjes en leg ze op het deeg.
  8. Schep dan op elke cupcake een laagje kruimeldeeg. Doe maar een flinke schep, dan krijg je goed gevulde cupcakes, met een mooie kruimellaag!
  9. Bak ze gaar in een voorverwarmde oven. Op ongeveer 175 graden in circa 25-30 minuten. Prik er even in om te kijken of ze gaar zijn. Liefst niet te lang bakken, anders worden ze te droog.
  10. Haal ze er uit, laat ze even afkoelen in de bakvorm.
  11. Als ze goed afgekoeld zijn, haal je de bakpapiertjes er af. Zet ze op een mooie schaal of eventueel nog even in een taartdoos tot ze opgediend worden.
  12. Serveer ze op een gebaksbordje met een vorkje, want ze zijn best groot en lastig om ze uit de hand te eten!
Appel kruimel cupcakes
Appel kruimel cupcakes

Lekker kruimelig zijn ze geworden. De appelstukjes maken ze lekker fris! Dit was het weer, wie gaat ze ook een keer maken?

Liefs Ria & Laura!

appelcupcakes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Koffie kwarktaart
next post
Bananen pannenkoekjes met room

You may also like

Semifreddo cupcakes met aardbeien

25/06/2017

Ferrero rocher cupcakes

13/06/2019

Wolken cupcakes

14/02/2016

Red velvet watermeloen cupcakes

23/07/2015

No bake oreo cupcakes

09/02/2018

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

Cupcakes met verse aardbeien en slagroom

10/08/2016

Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

29/08/2016

Cupcakes met vers fruit

05/08/2016

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top