Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Malteser cupcakes

by Liefde voor bakken 03/03/201902/03/2019
written by Liefde voor bakken 03/03/201902/03/2019
Malteser cupcakes

Dit keer weer eens een cupcake recept! Cupcakes zijn altijd erg lekker, chocolade cupcakes zijn nog lekkerder, zeker als je er een apart smaakje aan toevoegt. Dit keer had ik nog wat Maltesers over van een chocoladetaart die ik gemaakt heb. Dus besloot ik om cupcakes te maken met Maltesers.

De laatste tijd ben ik nogal bezig geweest met de Italiaanse meringue botercrème en die wilde ik ook graag eens gebruiken om op een cupcake als topping te gebruiken. Dat is dus echt heel lekker! Lekker ‘fluffy’ zullen we maar zeggen. Moet je echt eens proberen. Het wordt hierdoor een echt gebakje!! Uiteraard kun je natuurlijk ook de eenvoudige botercrème gebruiken, maar die is wat zoeter en machtiger.

Dit recept is voor 18 tot 20 cupcakes.

Malteser cupcakes

Malteser cupcakes

Liefde voor bakken Dit keer weer eens een cupcake recept! Cupcakes zijn altijd erg lekker, chocolade cupcakes zijn nog lekkerder, zeker als je er een… Printen
Aantal: 18 tot 20 cupcakes
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • Bakvorm voor 12 cupcakes
  • Zwarte papieren bakingcups
  • Spuitzak
  • Spuitmondje kartel bijv Wilton 1M

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 4 eetlepels melk
  • ongeveer 40 gram fijngemalen Maltesers

Voor de meringue botercrème:

  • 4 eieren
  • 30 gram suiker
  • snufje zout
  • paar druppeltjes citroensap
  • 250 gram suiker
  • 80 ml water
  • 250 gram ongezouten boter (of margarine)
  • 3 à 4 eetlepels Nutella of andere chocoladepasta

Voor de topping:

  • stukjes Malteser / halve Maltesers
  • 50 gram melkchocolade

Instructies

  1. Zet een bakvorm voor cupcakes klaar.
  2. Vul deze met de papieren bakingcups.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Dan maken we het deeg: klop hiervoor de boter zacht in een kom, klop ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg de suiker toe en klop dit er goed door.
  6. Weeg de zelfrijzend bakmeel af met het zout en de cacaopoeder, zeef dit.
  7. Voeg dan één voor één de eieren door het botermengsel. Klop telkens tot het hele ei goed is opgenomen. (voeg eventueel telkens een eetlepel meel erbij)
  8. Voeg dan de rest van met meel erbij, klop dit zo kort mogelijk door. klop niet langer dan nodig is.
  9. Voeg de melk toe en klop weer kort door op een lage stand.
  10. Voeg de fijngemalen Maltesers toe en schep  deze door het deeg.
  11. Vul de vormpjes met het deeg.
  12. Zet de bakvorm in de oven en bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 – 25 minuten.
  13. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
  14. Maak dan de Italiaanse meringue botercrème volgens dit recept. Voeg echter maar 250 gram boter toe.
  15. Voeg dan nog 3 à 4 eetlepels Nutellapasta toe, klop dit ook goed door. Nu heb je een heerlijke Nutella botercrème.
  16. Doe dit in een spuitzak met kartelmondje en spuit mooie, hoge toeven op de cupcakes.
  17. Smelt de 60 gram pure chocolade “au bain marie”. Zorg dat dit goed vloeibaar is. Je kunt hiervoor ook een klein beetje cacaoboterdrops toevoegen, dan wordt de chocolade beter vloeibaar.
  18. Giet dit in een spuitzak.
  19. Knip dan een heel klein puntje af aan de onderkant. Doe voorzichtig, anders loopt de chocolade er uit.
  20. Spuit dan over de toeven een drizzle van chocolade.
  21. Verkruimel een aantal Maltesers. Strooi wat van deze kruimels over de topping.
  22. Snijd een aantal Maltesers doormidden, leg op elke toef een paar halve of hele Maltesers.

 

Liefs, Ria

cupcakesmalteser
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Monchou petit fourtjes
next post
Best bekeken recepten februari 2019

You may also like

Kinder Bueno cupcakes

21/02/2018

Frambozen yoghurt cupcakes

27/06/2019

Video: Bountycupakes

26/04/2016

Yoghurt cupcakes met marshmallows

16/06/2019

Milka cupcakes met Milka ganache

07/04/2019

Peanut caramel cupcakes

15/02/2018

Pepernoten cupcakes

29/11/2018

Herfst cupcakes

15/11/2017

Stroopwafel cupcakes

11/11/2015

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....