Ben je ook zo dol op Kinderbueno repen? Van die lekkere krokante repen met zachte vulling van binnen? Nou wij wel en we hebben daar een lekker recept voor bedacht: namelijk Kinder Bueno Cupcakes!
We hebben gekozen voor chocoladecupcakes met een toef van pure chocolade ganache met daar doorheen fijngemalen Kinderbuenokruimel. Dan zo’n lekker stukje Kinderbueno erbovenop. En je hebt een heerlijke superchoco cupcake. Eigenlijk kun je het beter een gebakje of taartje noemen! Verras er iemand mee, zullen ze heel blij mee zijn! Dit recept is geschikt voor ongeveer 20 cupcakes.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram margarine
- 250 gram suiker
- 5 eieren (circa 50 gram per stuk)
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 35 gram cacaopoeder
- 3 eetlepels halfvolle melk
- snufje zout
Voor de decoratie:
- 170 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
- 225 gram pure chocolade callets of fijn gehakte chocolade
- spuitzak met spuitmondje 1M
- 1 pak kinderbueno
Extra:
- bakvorm voor 12 cupcakes
- zwarte bakingcups
Instructies
- Zet de bakvorm klaar en doe de bakingcups er in. En verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter. Weeg het zelfrijzend bakmeel af, voeg hier de zout aan toe en zeef het.
- Voeg nu de eieren één voor één toe, klop telkens tot een ei goed is opgenomen (voeg eventueel een lepel zelfrijzend bakmeel toe tussendoor, zodat het deeg niet teveel gaat schiften).
- Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe. Schep dit goed door tot alles goed is opgenomen.
- Voeg de cacaopoeder en de melk toe, meng dit er goed door met een spatel. Zorg dat het een homogeen geheel wordt. Vul de bakingcups voor driekwart met het deeg.
- Bak je cupcakes ongeveer 23-25 minuten in de oven, tot ze mooi stevig en gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Maak ondertussen de ganache: verwarm je slagroom tot het net niet aan de kook is (niet laten koken, dan komt er een vel op). Schenk dit over je pure chocolade. Let op: even nog niet roeren, wacht een paar minuten. Roer daarna met een silliconenspatel alles door elkaar. Mocht het nou net niet helemaal gesmolten zijn, kun je het nog even extra ‘au bain marie’ smelten.
- Laat de ganache een tijdje afkoelen op kamertemperatuur.
- Als de ganache wat steviger is geworden, klop je deze met een mixer tot een romig geheel wat goed spuitbaar wordt. Als de ganache nog te vloeibaar was, lukt dat nog niet. Dan moet je nog even wachten.
- Als de ganache goed geklopt is, dan doe je dit in een spuitzak met spuitmondje 1M. Spuit mooie toeven op de cupcakes.
- Breek de Kinderbueno in mooie stukjes en steek in elke toef een stukje Kinderbueno.
Smullen maar! Nodig alle choco liefhebbers maar uit om mee te komen eten!
Liefs, Ria & Laura