Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Kinder Bueno cupcakes

by Liefde voor bakken 21/02/201825/10/2018
written by Liefde voor bakken 21/02/201825/10/2018
Kinderbueno cupcakes

Ben je ook zo dol op Kinderbueno repen?  Van die lekkere krokante repen met zachte vulling van binnen? Nou wij wel en we hebben daar een lekker recept voor bedacht: namelijk Kinder Bueno Cupcakes!

We hebben gekozen voor chocoladecupcakes met een toef van pure chocolade ganache met daar doorheen fijngemalen Kinderbuenokruimel. Dan zo’n lekker stukje Kinderbueno erbovenop. En je hebt een heerlijke superchoco cupcake. Eigenlijk kun je het beter een gebakje of taartje noemen! Verras er iemand mee, zullen ze heel blij mee zijn! Dit recept is geschikt voor ongeveer 20 cupcakes.

Kinderbueno cupcakes

Kinder Bueno cupcakes

Liefde voor bakken Ben je ook zo dol op Kinderbueno repen?  Van die lekkere krokante repen met zachte vulling van binnen? Nou wij wel en… Printen
Aantal: 20 cupcakes
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram margarine
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren (circa 50 gram per stuk)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 35 gram cacaopoeder
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • snufje zout

Voor de decoratie:

  • 170 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • 225 gram pure chocolade callets of fijn gehakte chocolade
  • spuitzak met spuitmondje 1M
  • 1 pak kinderbueno

Extra:

  • bakvorm voor 12 cupcakes
  • zwarte bakingcups

Instructies

  1. Zet de bakvorm klaar en doe de bakingcups er in. En verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter. Weeg het zelfrijzend bakmeel af, voeg hier de zout aan toe en zeef het.
  3. Voeg nu de eieren één voor één toe, klop telkens tot een ei goed is opgenomen (voeg eventueel een lepel zelfrijzend bakmeel toe tussendoor, zodat het deeg niet teveel gaat schiften).
  4. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe. Schep dit goed door tot alles goed is opgenomen.
  5. Voeg de cacaopoeder en de melk toe, meng dit er goed door met een spatel. Zorg dat het een homogeen geheel wordt. Vul de bakingcups voor driekwart met het deeg.
  6. Bak je cupcakes ongeveer 23-25 minuten in de oven, tot ze mooi stevig en gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  7. Maak ondertussen de ganache: verwarm je slagroom tot het net niet aan de kook is (niet laten koken, dan komt er een vel op). Schenk dit over je pure chocolade. Let op: even nog niet roeren, wacht een paar minuten. Roer daarna met een silliconenspatel alles door elkaar. Mocht het nou net niet helemaal gesmolten zijn, kun je het nog even extra ‘au bain marie’ smelten.
  8. Laat de ganache een tijdje afkoelen op kamertemperatuur.
  9. Als de ganache wat steviger is geworden, klop je deze met een mixer tot een romig geheel wat goed spuitbaar wordt. Als de ganache nog te vloeibaar was, lukt dat nog niet. Dan moet je nog even wachten.
  10. Als de ganache goed geklopt is, dan doe je dit in een spuitzak met spuitmondje 1M. Spuit mooie toeven op de cupcakes.
  11. Breek de Kinderbueno in mooie stukjes en steek in elke toef een stukje Kinderbueno.

Smullen maar! Nodig alle choco liefhebbers maar uit om mee te komen eten!

Liefs, Ria & Laura

cupcakeskinder bueno
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Citroencake met glazuur
next post
Domino koekjes

You may also like

Oreo cupcakes

31/07/2016

Confetti cupcakes

04/02/2018

Cupcakes met vers fruit

05/08/2016

Stroopwafel cupcakes

11/11/2015

Herfst cupcakes

15/11/2017

Milka-Oreo cupcakes

16/07/2017

Frambozen yoghurt cupcakes

27/06/2019

Video: Bountycupakes

26/04/2016

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

29/08/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....