Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Geboorte cupcakes

by Liefde voor bakken 11/10/202010/10/2020
written by Liefde voor bakken 11/10/202010/10/2020
Geboorte cupcakes

Deze cupcakes zijn erg leuk om te maken voor een babyshower of geboorte. Of een compleet kraamfeest. Gemakkelijk te maken, en toch erg lekker! Decoratie in de kleur van het geslacht en je hebt een hele leuke traktatie.

Onze dochter/zusje is bevallen van haar eerste kindje. Een jongentje. Hij heet Gijsje. Het is echt een dotje! Dus moesten we natuurlijk snel iets gaan bakken. Cupcakes zijn dan ideaal. Ze zijn snel gemaakt en gemakkelijk uit te delen. Ik heb in het deeg wat crunchy chocoladestukjes gedaan, zodat ze weer net ietsje anders zijn dan gewone cupcakes. Verder een toef mascarponecrème en lichtblauwe sprinkels. Dochter en schoonzoon waren er heel blij mee, ze waren erg lekker! Wij hebben alles in het lichtblauwe thema gemaakt, uiteraard kun je dit aanpassen en roze sprinkels gebruiken.

Geboorte cupcakes

Geboorte cupcakes

Liefde voor bakken Deze cupcakes zijn erg leuk om te maken voor een babyshower of geboorte. Of een compleet kraamfeest. Gemakkelijk te maken, en toch… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 2 theelepels citroensmaakstof of citroenaroma
  • crunchy chocolade stukjes

Voor de decoratie:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml verse slagroom (min 35 % vet)
  • paar schepjes poedersuiker
  • 1 zakje Klopvast
  • lichtblauwe sprinkels en eventueel babyvoetjes gemaakt van lichtblauwe rolfondant
  • potje crunchy chocoladestukjes (gekocht bij AH in een potje)

Extra:

  • een (siliconen) cupcakebakvorm voor 12 cupcakes
  • 20 stuks witte bakingcups
  • een spuitzak en een kartelspuitmondje, bijvoorbeeld 1M van Wilton

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hete luchtovens zeker 10 graden lager).
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout, zeef het.
  3. Doe de boter in een kom en mix deze luchtig
  4. Voeg de suiker toe en mix deze ongeveer 2 minuten goed door de boter tot je een luchtige massa hebt.
  5. Voeg nu één voor één de eieren toe. Klop elk ei zeker een halve minuut door, zodat het volledig is opgenomen.
  6. Ga door tot alle eieren zijn toegevoegd. Bij het laatste ei kun je eventueel alvast een schepje meel toevoegen om te voorkomen dat het deeg teveel gaat schiften. Klop nog even goed door.
  7. Voeg nu het meel in delen toe, klop dit door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is, anders verliest het deeg zijn luchtigheid.
  8. Voeg de citroensmaakstof toe en klop deze er ook even heel kort door.
  9. Schep er dan nog ongeveer 100 gram stukjes crunchy chocolade door met een spatel.
  10. Doe de papieren baking cups in de bakvorm en vul ze met het deeg.
  11. Zet ze in de oven en bak ze gaar in ongeveer 23 – 25 minuten.
  12. Haal de vorm dan uit de oven, en bak de andere cupcakes op dezelfde manier.
  13. Laat de cupcakes afkoelen.
  14. Maak de mascarponecrème: leg de gardes van de mixer van te voren even in de vriezer, dan worden ze lekker koud.
  15. Doe de mascarpone in een kom. Voeg daar wat poedersuiker aan toe, naar smaak. Roer dit door elkaar met een spatel.
  16. Voeg de slagroom toe, roer erdoor. Proef even, je kunt eventueel nog wat poedersuiker toe voegen.
  17. Klop het geheel dan bijna stijf met de mixer op de hoogste stand.
  18. Als het geheel bijna stijf is, voeg je het zakje Klopvast toe. Klop dit er nog kort door, de crème zal nu snel helemaal stijf worden. Stop dan meteen met kloppen. Zet in de koelkast tot gebruik.
  19. Vul de spuitzak met het kartelspuitmondje met de mascarpone crème. Spuit een mooie toef op elke cupcake.
  20. Verder met de blauwe (of roze) sprinkels en strooi en ook nog wat van de crunchy chocoladestukjes over.

Liefs Ria en Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Focaccia met spekjes en paprika
next post
Rode bessen cake

You may also like

Wolken cupcakes

14/02/2016

Malteser cupcakes

03/03/2019

Semifreddo cupcakes met aardbeien

25/06/2017

Yoghurt cupcakes met marshmallows

16/06/2019

Herfst cupcakes

15/11/2017

Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme

20/01/2017

Chocolade kruimelcupcakes met banaan

16/04/2017

Stroopwafel cupcakes

11/11/2015

Cupcakes met vers fruit

05/08/2016

Confetti cupcakes

04/02/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top