Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

CupcakesHigh tea

No bake cupcakes met frambozen

by Liefde voor bakken 10/01/201808/09/2019
written by Liefde voor bakken 10/01/201808/09/2019
No bake cupcakes

Deze cupcakes kun je maken zonder oven. Eigenlijk zijn het dus “no bake” cupcakes. Erg handig dus als je geen oven hebt en toch eens iets lekkers wilt maken. Wat je wel nodig hebt is een bakvorm waarin de papieren bakingcups gezet kunnen worden. Deze kunnen dan gevuld worden en de cupcakes kunnen dan in de koelkast opstijven.

Bij ons kerstdiner van het afgelopen jaar hebben wij op tweede kerstdag lekker gegeten samen met een aantal van onze kinderen. Ieder maakte één van de gangen. Ik (Ria) heb deze cupcakes samen met dochter Fiona gemaakt. We hebben  hiervoor digestive koekjes gebruikt. De vulling bestaat uit kwark, slagroom en frambozen.

No bake cupcakes

No bake cupcakes met frambozen

Liefde voor bakken Deze cupcakes kun je maken zonder oven. Eigenlijk zijn het dus “no bake” cupcakes. Erg handig dus als je geen oven hebt… Printen
Aantal: 12 cupcakes
Cijfer 3.4/5
( 14 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 80 gram margarine

Voor de chocoladelaag:

  • 135 gram chocolade
  • 100 ml verse slagroom

Voor de kwarklaag:

  • 400 ml magere kwark
  • 175 ml verse slagroom
  • 150 gram bevroren frambozen
  • 50 ml water
  • 8 blaadjes gelatine

Voor de topping:

  • 150 ml verse slagroom
  • handje bevroren of verse frambozen
  • poedersuiker (om slagroom mee te zoeten)

Verder:

  • witte bakingscups
  • bakvorm voor cupcakes

Instructies

  1. Zet de bakvorm klaar met de bakingcups er in.
  2. Maal de koekjes fijn met een staafmixer, heb je die niet, doe de koekjes dan in een plastic zakje en rol er stevig met de deegroller overheen, zodat de koekjes helemaal verkruimelen.
  3. Smelt de margarine in een pannetje en schenk dit dan bij de fijngemalen koekjes, schep dit goed door tot een homogene massa.
  4. Schep in elke bakingcup een laagje koekjesmengsel en druk dit aan met de bolle kant van een lepeltje.
  5. Zet de bakvorm even, ongeveer een half uurtje, in de koelkast zodat de bodems stevig worden.
  6. Maak je chocoladeganache. Verwarm je slagroom tot het net niet aan de kook is (niet laten koken, dan komt er een vel op). Schenk dit over je chocolade. Let op: even nog niet roeren, wacht een paar minuten. Roer daarna met een silliconenspatel alles door elkaar. Mocht het nou net niet helemaal gesmolten zijn, kun je het nog ‘au bain marie’ verder smelten.
  7. Schenk op elke koekjeslaag een laagje chocolade. Laat dit weer in de koelkast wat stevig worden.
  8. Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  9. Voor de vulling: doe de kwark in een kom. Klop een klein beetje door. Klop de slagroom bijna stijf met wat poedersuiker. Voeg toe aan de kwark en klop voorzichtig door. Doe de frambozen in een steelpan en verwarm deze waardoor ze ontdooien. Zet de staafmixer er even in, zodat het een frambozenmoes wordt.
  10. Voeg de frambozenmoes toe aan het kwarkmengsel. Roer erdoor.
  11. Breng het water aan de kook, zet het vuur uit en laat het heel even staan, zodat het echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze één voor één op in het water. Zorg dat alles goed is opgelost. Laat dit even afkoelen, circa 5 minuten. Voeg dan beetje voor beetje toe aan het kwarkmengsel en klop er op de laagste stand voorzichtig door.
  12. Schenk in elke cupcake een laag van dit frambozenkwarkmengsel. Tot het randje van de papieren bakingcups.
  13. Zet dit een paar uur in de koelkast om op te stijven.
  14. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en doe in een spuitzak met spuitmondje 1M.
  15. Haal voorzichtig de papieren bakingcups er af en zet de cupcakes op een mooi bord.
  16. Spuit op elke cupcake een mooie slagroomtoef. Leg daarop nog een framboosje.

Deze cupcakes serveer je op een mooi gebaksbordje met een vorkje. Eigenlijk is het dus meer een gebakje dan een cupcake. Dit gebakje is weer erg lekker en fris.

Liefs, Ria & Laura

cupcakesno bake
6 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bosvruchten yoghurt gebakjes
next post
Warme witte chocolademelk

You may also like

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

30/12/2016

No bake oreo cupcakes

09/02/2018

Cupcakes voor Pasen

24/03/2018

Peanut caramel cupcakes

15/02/2018

Sinaasappelcakejes met roomkaascrème

23/02/2016

High Tea: Appel-abrikozen flapje

13/07/2016

High Tea: Mini cheesecake met bastogne en mango

24/06/2016

Red velvet watermeloen cupcakes

23/07/2015

High tea: Tomaten-mozzarella tarteletjes

03/07/2016

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

6 comments

Nanny 25/01/2018 - 15:34

ziet er geweldig uit! Jammer dat een deel van het recept wegvalt aan de rechterkant!
Kan misschien nog iets aan gedaan worden?

Reply
Liefde voor bakken 25/01/2018 - 16:04

Je kunt je ipad of telefoonscherm een slag draaien, dan krijg je wel de hele tekst! Of kies anders voor de printversie! Ook dan is dat probleem verholpen!

Reply
Sarah 26/01/2018 - 22:45

Hoeveel kan je uit dit recept halen?

Reply
Liefde voor bakken 26/01/2018 - 23:20

Hoi Sarah, dit recept is geschikt voor ongeveer 12 cupcakes. Het kan zijn dat je wat koekkruim mengsel overhoudt.

Reply
Deborah 05/08/2018 - 07:18

Hallo,

Leuk recept voor een verjaardag! Hoeveel dagen van te voren kun je de cupcakes maken.. of hoe lang blijven ze goed in een afgesloten bak?

Groeten,

Reply
Liefde voor bakken 05/08/2018 - 13:19

Hallo Deborah, je kunt ze best een dag van te voren maken. Dan zijn ze in ieder geval nog lekker. Je zou ze natuurlijk ook nog in kunnen vriezen.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....