Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Peanut caramel cupcakes

by Liefde voor bakken 15/02/201824/10/2018
written by Liefde voor bakken 15/02/201824/10/2018
Peanut Karamel Cupcakes

Als je van karamel houdt, dan ben je hier bij het goede adres! Dit recept is perfect voor de karamellovers onder ons! Dit zijn peanut karamel cupcakes! Snel maken, en dan allemaal opeten, helemaal alleen!

Wij vinden het super leuk om cupcakes te maken. Helemaal omdat je met weinig werk in verhouding veel cupcakes hebt! Als wij aan de slag gaan met nieuwe cupcake recepten, maken we vaak ook meerdere soorten per keer. Dan staat de keuken letterlijk vol met verschillende soorten cupcakes en appen we iedereen dat ze heel snel langs moeten komen om ons van al die cupcakes te verlossen.

Dit recept is geschikt voor ongeveer 20 cupcakes.

Peanut Karamel Cupcakes

Peanut caramel cupcakes

Liefde voor bakken Als je van karamel houdt, dan ben je hier bij het goede adres! Dit recept is perfect voor de karamellovers onder ons!… Printen
Aantal: 20 cupcakes
Cijfer 1.6/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • circa 150 gram ongezouten pinda’s

Voor de karamelsaus:

  • 200 gram suiker
  • 4 eetlepels water
  • 40 gram margarine of boter
  • 100 ml slagroom
  • restje fijngehakte pinda’s

Instructies

  1. Zet je bakvorm klaar met papieren bakingcups er in. Kleur van de bakingcups maakt niet, want ze gaan er later weer af.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter
  4. Weeg het zelfrijzend bakmeel af, voeg hier de zout aan toe en zeef het.
  5. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.
  6. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe. Schep dit goed door tot alles goed is opgenomen.
  7. Vul de bakingcups met het deeg.
  8. Weeg ongeveer 125 gram pinda’s af (hou de rest achter om door de saus te doen).
  9. Hak een deel van de pinda’s grof. Laat de rest gewoon heel. Doe dit door elkaar. Schep een laagje pinda’s op elke cupcake. Druk dit een beetje in het deeg met de bolle kant van een theelepel.
  10. Bak de cupcakes gaar in ongeveer 23-25 minuten.
  11. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  12. Dan ga je de saus maken: doe de suiker in een steelpan met de vier eetlepels water. Breng dit aan de kook en wacht tot de suiker op is gelost. Nog niet roeren. Laat het vuur wel redelijk hoog staan. Dan gaat de suiker karamelliseren. Dit kan even duren (bij ons was dat ongeveer 5 à 6 minuten). Wacht dan nog heel even, tot de karamel mooi goudbruin is. Maar wacht niet te lang, anders wordt de karamel te donker en dan wordt deze wat bitter.  Haal dan de pan van het vuur. Roer er eerst de boter door de karamel.
  13. Als de karamel bijna klaar is, verwarm je de slagroom een klein beetje in een andere steelpan. Laat het vooral niet koken!
  14. Als je de boter door de saus hebt geroerd, voeg je de iets opgewarmde slagroom beetje bij beetje toe aan de saus. Roer telkens goed door. Als er wat suikerdeeltjes hard gebleven zijn, kun je de saus altijd nog heel even op een zacht vuur iets terug opwarmen.
  15. Laat de saus dan wat afkoelen, dan wordt deze weer wat dikker. Maak de rest van de pinda’s fijn met een deegroller en doe deze in de saus.
  16. Haal de papieren bakingcups dan van de cakejes af. Zet op een taartbord of gebaksbordje en schenk over elk cakeje een laagje saus.

Als je de saus wat te dik vindt, kun je ook in plaats van 100 ml slagroom, 50 ml slagroom en 50 ml melk gebruiken. Dan wordt het iets dunner. En: je kunt natuurlijk ook nog wat meer fijngehakte pinda’s toevoegen aan de saus als je nog over hebt.

Geniet ervan!

Liefs, Ria en Laura

cupcakeskaramelpeanut
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Naked cake voor Valentijnsdag
next post
Kaasstengels met spekjes

You may also like

Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

29/08/2016

Frambozen yoghurt cupcakes

27/06/2019

Yoghurt cupcakes met marshmallows

16/06/2019

Ferrero rocher cupcakes

13/06/2019

Wolken cupcakes

14/02/2016

Pepernoten cupcakes

29/11/2018

Red velvet watermeloen cupcakes

23/07/2015

Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

25/07/2015

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

Nutella cupcakes voor Moederdag

02/05/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....