Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High tea: Tomaten-mozzarella tarteletjes

by Liefde voor bakken 03/07/201618/12/2016
written by Liefde voor bakken 03/07/201618/12/2016
High tea: Tomaten-mozzarella tarteletjes

De combinatie tomaat, mozzarella en pesto is eigenlijk altijd goed. Pijnboompitjes en basilicum erbij, en het is helemaal af. Maar wij wilde niet de standaard tomaat-mozzarella spiesjes maken, maar iets anders. Iets wat meer past bij de high tea serie waarmee we bezig zijn! Verfijnt en ontzettend lekker!

Benodigdheden:

  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • Snoeptomaatjes
  • Mini mozzarella bolletjes
  • Groene pesto
  • Pijnboompitjes
  • Verse basilicum

Extra: ronde uitsteker

Aan de slag!

Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg. Snijd uit elk plakje vier rondjes bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat. Bladerdeeg zet uit wanneer je het in de oven doen. Aangezien wij voor dit recept graag hele dunne plakjes houden, moet je er iets opleggen wat ovenbestendig is. Zoals bijvoorbeeld een extra bakplaat. Let wel op dat je bladerdeeg plakjes niet aan de onderkant van je tweede bakplaat blijven plakken, doe er nog een stuk bakpapier tussen!

Mozzarella-tomaat

Bak je bladerdeeg plakjes ongeveer 10 minuutjes op 180 graden. Laat ze afkoelen.

Mozzarella-tomaat

Snijd ondertussen de tomaatjes in dunne plakjes, en de mozzarella in halve bolletjes. Hak of knip wat verse basilicum kleiner. Rooster een handje pijnboompitten in een droge koekenpan. Let wel op: pijnboompitten verkleuren snel! Laat ze niet aanbranden! Doe de pijnboompitten in de staafmixer en maal ze iets grof.

Tijd voor de opmaak!

Smeer op ieder plakje bladerdeeg een beetje groene pesto.  Leg hier drie of vier plakjes van de snoeptomaatjes op. Leg daar een half bolletje mozzarella op. Garneer met de fijngemalen pijnboompitjes en de basilicum!

Mozzarella-tomaat

Mozzarella-tomaat

Mozzarella-tomaat

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

hartighigh teatomaat en mozzarella
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
High Tea: Bananensoesjes
next post
Best bekeken artikelen Juni

You may also like

High Tea: Spinazie-feta flapje

26/06/2016

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

High Tea: Fruitbakjes met chocolademousse

11/07/2016

Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

26/09/2019

High tea: mini blueberry muffins

15/07/2016

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

Mini Brownies met caramel en chocola

02/08/2017

Roomcakejes met mango en aardbeien

30/07/2017

Mini brownie blokjes met pecannoten

15/09/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....