Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Nutella cheesecake in a jar

by Liefde voor bakken 20/04/201606/07/2016
written by Liefde voor bakken 20/04/201606/07/2016
Cheesecake jars

We hebben nu al flink wat cheesecakes gemaakt, dus het wordt tijd voor eens iets aparts.  We gaan “cheesecake in a jar” maken. Een jar is een glazen pot met een deksel en soms ook een rietje. En wat zo leuk is aan dit recept, is dat je een paar mooie potten en jars kan kopen, maar je kan ook gewoon groentepotjes of jampotjes bewaren! Dit geeft een super leuk effect! Deze cheesecake in een potje is superhandig om mee te nemen als je gaat picknicken! Of als je een dagje op stap gaat. Potje vullen, dekseltje er op en mee in de picknickmand!

Benodigheden:

  • Verschillende glazen jars of potten. Wij hebben 7 potten gevuld met dit recept.

Voor de cheesecake:

  • 280 gram digestivekoekjes
  • 60 gram margarine (uit een pakje)
  • 1 doosje klop-klop  ( of 250 ml verse slagroom)
  • 500 gram roomkaas ( zuivelspread naturel van Albert Heijn)
  • 200 gram Nutella
  • 200 gram diepvries frambozen
  • 200 gram kwark
  • 1 bakje verse frambozen
  • 10 blaadjes gelatine

De bodem

We beginnen met het fijnmalen van de koekjes. Wij doen dit altijd met een staafmixer. Smelt dan de margarine in een pannetje en schenk dit bij de fijngemalen koekjes. Mix dit een beetje door elkaar met de gewone mixer, zodat het een beetje dik en kruimelig wordt. Met deze dikke kruimels vul je de bodems van de potjes. Zorg voor een mooi laagje in elke pot. Zet je potjes in de koelkast, zodat de bodem iets steviger wordt.

Nutella cheesecake in a jarNutella cheesecake in a jar

Laag 1: Nutella cheesecake

Klop de instant slagroom tot stijve pieken. Verdeel deze over 3 bakjes. Gebruik voor elke laag één bakje instant slagroom.

Klop vervolgens 15o gram roomkaas romig en voeg dit toe aan het eerste bakje instant slagroom. Mix dit door elkaar. Verwarm vervolgens 200 gram Nutella een klein beetje in de magnetron, zodat het beter schenkbaar wordt. Voeg het dan toe aan het slagroom mengsel en klop alles goed door elkaar, klop niet langer dan nodig is.

Week 3 blaadjes gelatine 9 minuten in koud water. Verwarm dan 50 ml water, breng het aan de kook en laat het dan heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier de gelatineblaadjes goed in op. Laat dan 5 minuutjes staan en voeg het dan, door een zeef, toe aan het Nutellamengsel. Mix het er voorzichtig door!

Giet dan dit eerste laagje op het kruimelmengsel in de potjes. Maak even een inschatting hoe hoog de laagjes moeten worden. Bij ons zijn sommige potjes veel hoger dan de andere, dus passen we de laagjes aan. Zet de potjes dan in de koelkast zodat de eerste laag op kan stijven.

Cheesecake jars

Laag 2: frambozen cheesecake

Tijd voor de tweede laag! Neem hiervoor het tweede bakje met instant slagroom. Klop wederom 150 gram zacht en mix deze door de instant slagroom. Zorg ervoor dat de 200 gram diepvries frambozen goed ontdooid zijn. Maar er vervolgens een puree van met de staafmixer of mengbeker. Voeg de puree toe aan het slagroommengsel en mix voorzichtig tot een homogeen geheel.

Week 3 blaadjes gelatine 9 minuten in koud water. Verwarm dan 50 ml water, breng het aan de kook en laat het dan heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier de gelatineblaadjes goed in op. Laat dan 5 minuutjes staan en voeg het dan toe aan het frambozenmengsel. Mix voorzichtig door.

Schenk dan voorzichtig in elke pot een tweede, roze laagje. Laat weer opstijven in de koelkast.

Cheesecake jars

Laag 3: naturel cheesecake

Maak op deze manier ook de derde laag. Pak het derde bakje Klop-klop, en voeg hier 200 gram zacht geklopte roomkaas aan toe. Voeg hier ook nog 200 gram kwark en 4 eetlepels witte basterdsuiker aan toe. Mix door elkaar. En gebruik dan 4 blaadjes gelatine, opgelost in 75 ml water. Zo krijg je iets meer van dit witte mengsel. Dan kun je daar nog een flinke laag van maken. Schenk op de roze laag. Zorg wel dat je de potjes schoon houdt, dat staat t mooist.

Laat ook dit witte laagje opstijven.

Nutella cheesecake in a jarNutella cheesecake in a jarCheesecake jars

Daarna kun je decoreren met de verse frambozen. Bindt met een touwtje een lepeltje vast aan het potje. Deksel erop, en dan kun je het zo mee nemen op een picknick!!!!

Liefs Ria & Laura

cheesecakecheesecakesno bakenutella
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins
next post
Video: Bountycupakes

You may also like

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

Chocolade zoenen van Heel Holland Bakt

04/04/2018

Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins

17/04/2016

Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

29/07/2016

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Zanddeegtaartjes met mascarponecrème

12/09/2021

Kokos meringue taartjes

26/01/2020

Bosvruchten gebakjes met mascarpone

13/05/2018

3 comments

Lianne 20/04/2016 - 11:06

Het ziet er weer prachtig uit dames! Heerlijk zeg! Lijkt mij enorm leuk om een keer te maken.

Reply
Rowan - sillysis.nl 26/04/2016 - 08:58

Super schattig!!

Reply
30x high tea recepten - De Zoetekauw 10/05/2016 - 08:05

[…] Nutella cheescake in a jar (Liefde voor Bakken) […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....