Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Bavaroisebolletjes + winactie

by Liefde voor bakken 22/07/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 22/07/201504/12/2018
Bavaroisebolletjes
Vandaag wordt liefdevoorbakken.nl officieel gelanceerd! En dit gaan we met jullie vieren! De afgelopen weken hebben we achter de schermen heel hard gewerkt om de site te maken en artikelen te schrijven. En vanaf vandaag zijn we officieel online! We beginnen met een minimarathon aan artikelen, dus bereid je maar vast voor op allerlei lekkers! Vandaag deze overheerlijke bavaroisebolletjes met chocolade + winactie.
Benodigdheden:
Dit recept is voldoende voor circa 16 bolletjes.
  • 200 gram mix voor biscuit
  • 3 eieren
  • 20 ml water
  • Boter (voor het invetten van de vorm)
  • 50 gram mix voor chocoladebavarois
  • 60 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram (smelt) chocolade puur
  • klein beetje (smelt) chocolade wit
  • circa 100 ml slagroom

Extra: Städter bakvorm voor moorkoppen of halve bollen + spuitzakken

Bavaroisebolletjes

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Maak de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij gebruiken hiervoor altijd de biscuitmix van ons eigen merk: Twinkelotje mix voor biscuit. Maar je zou ook die van Funcakes hiervoor kunnen gebruiken.

Vet de bakvorm in en vul deze met het deeg. Het vullen van deze bakvorm doen wij met een spuitzak.

Bavaroisebolletjes

Bak je halve bolletjes 15 tot 20 minuten goudbruin op 175 graden.

Laat de bolletjes afkoelen en haal ze na 10 minuutjes voorzichtig uit de vorm.

Bavaroisebolletjes

Nu gaan we de bavarois maken. Wij gebruiken hiervoor 50 gram bavaroispoeder chocoladesmaak en 60 ml water. Laat dit 5 minuten indikken. Klop ondertussen 250 ml slagroom stijf. Schep de slagroom luchtig door het bavaroisemengsel en laat dit opstijven in de koelkast.

Ondertussen snijd je de bolletjes horizontaal doormidden. Leg de bovenkantjes apart van de onderkantjes.

Nu gaan we chocoladeganache maken. Wij kiezen hiervoor een 1 op 2 verhouding: 100 ml slagroom op 200 gram pure chocolade. Verwarm je slagroom tot bijna aan de kook. Breek de chocolade in stukjes in een bakje en giet hier de warme slagroom overheen. Laat heel even staan en roer het dan door met een rubberen spatel, totdat de chocolade helemaal is opgelost.

Laat je chocolademengsel ietsjes afkoelen, maar het moet wel vloeibaar blijven!

Zet de bovenkant van je halve bolletjes op een rooster en overgiet deze met je chocolademengsel. Let op dat je er een uitlekbak onder zet, anders wordt het een bende op je aanrecht! Laat de chocolade dan even uitharden.

Ondertussen ga je de bavarois op de onderkant van de halve bolletjes spuiten. Gebruik hiervoor een spuitzak en spuitmondje 1M van Wilton. Wij kozen voor een zigzag vorm, maar je zou ook rond kunnen spuiten.

Als je bovenkant uitgehard is, leg je deze voorzichtig op de onderkant.

Bavaroisebolletjes + winactieBavaroisebolletjes + winactie

Smelt je witte chocolade au-bain-marie, dus in een bakje boven een pannetje kokend water (bakje mag het water niet raken). Als het goed gesmolten is doe je het in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en spuit het in een zigzag vorm over het bolletje.

bavaroisebolletjes

Dit is ons eindresultaat! We hebben ook nog een variatie met aardbeienbavaroise gemaakt, ook erg lekker!

bavaroisebolletjes

bavaroisebolletjes

Winactie

En je kunt iets bij ons winnen! Omdat wij super blij zijn dat we eindelijk liefdevoorbakken.nl officieel kunnen lanceren vandaag, geven wij een Städter bakvorm voor moorkoppen of halve bollen weg!

Bavaroisebolletjes

Wat moet je ervoor doen?

– Like onze nieuwe facebookpagina

– Deel het bericht over de winactie! Let wel op: deel het bericht openbaar! Anders kunnen wij niet zien dat je het gedeeld hebt!

Extra: We zouden het ook super leuk vinden als jullie liefdevoorbakken.nl zouden volgen via e-mail. In de rechter kolom kun je je e-mailadres invullen, dan blijf je op de hoogte van alle nieuwe blogposts!

Op vrijdag 7 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt op facebook!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

bavaroisechocoladewinactie
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept voor creamcheese frosting
next post
Red velvet watermeloen cupcakes

You may also like

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

27/07/2019

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

Bananenkoek met karamelsaus

22/09/2019

Zachte caramel fudge taartjes

01/10/2017

Mini appeltaartjes

14/01/2016

Kleine perentaartjes

30/09/2018

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

Blondies met gedroogde abrikozen

13/06/2018

Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

26/09/2019

2 comments

Bas 22/07/2015 - 18:18

Wat ziet dit er lekker uit! Gefeliciteerd met jullie officiële lancering van deze leuke website!

Reply
Liefde voor bakken 22/07/2015 - 19:45

Dankjewel Bas! :)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....