- 200 gram mix voor biscuit
- 3 eieren
- 20 ml water
- Boter (voor het invetten van de vorm)
- 50 gram mix voor chocoladebavarois
- 60 ml water
- 250 ml slagroom
- 200 gram (smelt) chocolade puur
- klein beetje (smelt) chocolade wit
- circa 100 ml slagroom
Extra: Städter bakvorm voor moorkoppen of halve bollen + spuitzakken
Bereiding
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Maak de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij gebruiken hiervoor altijd de biscuitmix van ons eigen merk: Twinkelotje mix voor biscuit. Maar je zou ook die van Funcakes hiervoor kunnen gebruiken.
Vet de bakvorm in en vul deze met het deeg. Het vullen van deze bakvorm doen wij met een spuitzak.
Bak je halve bolletjes 15 tot 20 minuten goudbruin op 175 graden.
Laat de bolletjes afkoelen en haal ze na 10 minuutjes voorzichtig uit de vorm.
Nu gaan we de bavarois maken. Wij gebruiken hiervoor 50 gram bavaroispoeder chocoladesmaak en 60 ml water. Laat dit 5 minuten indikken. Klop ondertussen 250 ml slagroom stijf. Schep de slagroom luchtig door het bavaroisemengsel en laat dit opstijven in de koelkast.
Ondertussen snijd je de bolletjes horizontaal doormidden. Leg de bovenkantjes apart van de onderkantjes.
Nu gaan we chocoladeganache maken. Wij kiezen hiervoor een 1 op 2 verhouding: 100 ml slagroom op 200 gram pure chocolade. Verwarm je slagroom tot bijna aan de kook. Breek de chocolade in stukjes in een bakje en giet hier de warme slagroom overheen. Laat heel even staan en roer het dan door met een rubberen spatel, totdat de chocolade helemaal is opgelost.
Laat je chocolademengsel ietsjes afkoelen, maar het moet wel vloeibaar blijven!
Zet de bovenkant van je halve bolletjes op een rooster en overgiet deze met je chocolademengsel. Let op dat je er een uitlekbak onder zet, anders wordt het een bende op je aanrecht! Laat de chocolade dan even uitharden.
Ondertussen ga je de bavarois op de onderkant van de halve bolletjes spuiten. Gebruik hiervoor een spuitzak en spuitmondje 1M van Wilton. Wij kozen voor een zigzag vorm, maar je zou ook rond kunnen spuiten.
Als je bovenkant uitgehard is, leg je deze voorzichtig op de onderkant.
Smelt je witte chocolade au-bain-marie, dus in een bakje boven een pannetje kokend water (bakje mag het water niet raken). Als het goed gesmolten is doe je het in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en spuit het in een zigzag vorm over het bolletje.
Dit is ons eindresultaat! We hebben ook nog een variatie met aardbeienbavaroise gemaakt, ook erg lekker!
Winactie
En je kunt iets bij ons winnen! Omdat wij super blij zijn dat we eindelijk liefdevoorbakken.nl officieel kunnen lanceren vandaag, geven wij een Städter bakvorm voor moorkoppen of halve bollen weg!
Wat moet je ervoor doen?
– Like onze nieuwe facebookpagina
– Deel het bericht over de winactie! Let wel op: deel het bericht openbaar! Anders kunnen wij niet zien dat je het gedeeld hebt!
Extra: We zouden het ook super leuk vinden als jullie liefdevoorbakken.nl zouden volgen via e-mail. In de rechter kolom kun je je e-mailadres invullen, dan blijf je op de hoogte van alle nieuwe blogposts!
Op vrijdag 7 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt op facebook!
Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!
Liefs Ria & Laura
2 comments
Wat ziet dit er lekker uit! Gefeliciteerd met jullie officiële lancering van deze leuke website!
Dankjewel Bas! :)