Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Mokkagebakjes met aardbeien

by Liefde voor bakken 19/05/201621/09/2018
written by Liefde voor bakken 19/05/201621/09/2018
Mokkagebakjes

Een gebakje heeft toch iets speciaals. Vroeger hadden we veel meer gebakjes, tegenwoordig zijn het meestal taarten. Ik herinner me nog de schuimgebakjes, vond ik altijd erg lekker! Die wil ik trouwens ook binnenkort gaan maken, maar nu eerst de mokkagebakjes. Ouderwets lekker!

Mokkagebakjes

Mokkagebakjes met aardbeien

Liefde voor bakken Een gebakje heeft toch iets speciaals. Vroeger hadden we veel meer gebakjes, tegenwoordig zijn het meestal taarten. Ik herinner me nog de… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het chocoladebiscuitdeeg:

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 55 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 20 gram boter of margarine

Voor de mokkacreme:

  • 150 gram margarine
  • 50 gram creme fraiche
  • 400 gram suikerbakkerspoeder
  • 100 ml sterke koffie
  • 2 theelepeltjes Patidess Mokkasmaak
  • 50 gram gesmolten chocolade
  • een (wegwerp) spuitzak
  • spuitmondje 1M

Voor de chocoladelaag:

  • 50 gram slagroom
  • 100 gram (smelt) chocolade

Voor de garnering:

  • aardbeien

Instructies

  1. Klop de eieren en de suiker “au bain marie” boven een pannetje kokend water, klop dit totdat het mengsel ongeveer 37 graden is.  Haal de kom dan weg van de warmtebon en mix het mengsel dan totdat het weer geheel is afgekoeld (circa 8-10 minuten).
  2. Voeg het gezeefde bloem-maizena-cacaopoeder-zout mengsel toe in delen. Schep het er telkens voorzichtig door, zodat het geheel luchtig blijft. Smelt de boter en voeg dit voorzichtig toe aan het mengsel, schep het in één keer voorzichtig door het beslag.
  3. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de biscuit dan in circa 10-12 minuten op circa 190 graden. Houd het goed in de gaten, iedere oven is anders. Het mag niet te droog worden.
  4. Haal het dan uit de oven, stort het onmiddellijk op een met poedersuiker bestrooide placemat of plank. Anders gaart de biscuit verder door en wordt deze te droog. Haal het bakpapier eraf. Laat het dan even afkoelen en steek er dan rondjes uit met een ronde bakring of uitsteekring. Per gebakje heb je 3 ronde taartplakjes nodig.
  5. Voor de mokkacrème klop je de boter zacht. Voeg hier de crème fraiche aan toe en klop nogmaals. Zeef de suikerbakkerspoeder en klop dit in delen door het botermengsel. Voeg dan de 2 theelepels mokkasmaakstof toe en de sterke koffie.
  6. Smelt dan de 50 gram chocolade in de magnetron of ‘au bain marie’. Voeg dit toe aan het botermengsel en klop het tot een homogeen geheel. Laat heel even opstijven in de koelkast, circa 10 minuutjes.
  7. Doe spuitmondje 1 M in een spuitzak en vul de zak met de mokkacreme. Leg een plakje mokkabiscuit klaar, spuit daar een rondje toefjes op. Leg daar dan een tweede plak biscuit op. Spuit weer een laagje toefjes. Doop dan het derde plakje biscuit in de gesmolten chocolade en leg deze op de tweede toefjeslaag.
  8. Laat de chocolade even drogen en spuit dan nog een mooie toef in het midden, leg daar een aardbei op en klaar is je gebakje! Eet smakelijk!
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien
Mokkagebakjes met aardbeien

Mokkagebakjes

Mokkagebakjes

Mokkagebakjes

Liefs Ria & Laura

gebakklein gebakmokka
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Havermoutkoekjes
next post
Boerderijcupcakes: de koe, het paard en het schaapje

You may also like

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

27/07/2019

Amandelcakejes met abrikozen

10/06/2020

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

05/04/2020

Bananenkoek met karamelsaus

22/09/2019

Mini appeltaartjes

14/01/2016

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Banaan-advocaat taartjes

25/03/2018

Bladerdeeg gebakjes met mango

06/12/2017

1 comment

Lianne 20/05/2016 - 22:22

Wauw! Echt enorm mooie taartjes dames! Ik wil wel een keertje kijken hoe jullie alles aanpakken ;)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....