Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebak

Open appelflapjes met banketbakkersroom

by Liefde voor bakken 17/11/201724/09/2018
written by Liefde voor bakken 17/11/201724/09/2018
Open appelflapjes met banketbakkersroom

Bij “Heel Holland bakt” moeten ze meestal zelf hun bladerdeeg maken. Dat wil ik binnenkort ook eens gaan proberen. Maar dat is best een tijdrovend klusje, dus vandaar dat er nog niet van gekomen is! Dit keer hebben we wel een bladerdeeghapje gemaakt, maar dan met kant en klaar bladerdeeg uit de diepvries. Het zijn open appelflapjes met banketbakkersroom geworden! Lees snel verder!

Door het gebruik van diepvries bladerdeeg, is dit kleine zoete hapje een lekker eenvoudig recept geworden. Maak je zo even tussendoor! Het enige wat even wat tijd kost (maar dan ook maar iets van 10 minuutjes) is de banketbakkersroom. Ik heb deze gemaakt van vanillepuddingpoeder, dat vind ik erg lekker fris. Dan nog een schijf appel er op, is altijd lekker!

Open appelflapjes met banketbakkersroom

Open appelflapjes met banketbakkersroom

Liefde voor bakken Bij “Heel Holland bakt” moeten ze meestal zelf hun bladerdeeg maken. Dat wil ik binnenkort ook eens gaan proberen. Maar dat is… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • twee bakplaten met een vel bakpapier
  • 1 doosje diepvries bladerdeeg
  • 1 ei (geklutst)
  • ronde kartel uisteker
  • 1/2 pakje vanille puddingpoeder (= ongeveer 38 gram)
  • 250 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 2 à 3 appels
  • beetje extra suiker voor over de appelschijfjes
  • bakkwastje
  • abrikozenjam

Instructies

  1. Leg alle plakjes bladerdeeg naast elkaar op een plank om te ontdooien. Leg ondertussen de bakplaten klaar, en leg er een vel bakpapier op of een bakmatje.
  2. Maak de banketbakkersroom: meet hiervoor 250 ml melk af, doe deze in een steelpan. Doe de vanillepuddingpoeder in een kommetje en schenk daar een klein beetje melk bij .Roer dit met een garde tot een glad papje. Doe hier de helft van de suiker bij, roer dit er ook door. Zorg dat het een mooi glad papje is. doe de rest van de suiker bij de melk en breng dit nèt aan de kook. Haal dan van het vuur en schenk een héél klein beetje van de hete melk bij het papje. Roer dit goed door en giet dan het papje bij de melk. Klop dit door elkaar met een garde. Zet dan weer terug op het vuur en laat het langzaam aan de kook komen. Laat de pudding een paar keer “blub” zeggen. Haal dan weer van het vuur en schenk het op een bord. Doe hier dan meteen plastic huishoudfolie omheen zodat er geen vel op kan komen. Laat dit wat afkoelen.
  3. Als de bladerdeegplakjes ontdooid zijn, steek je er met de ronde gekartelde uitsteker rondjes uit. Uit elke plak één rondje. Snijd dan met dezelfde uitsteker een klein half rondje er uit, zodat je een soort grote halve maan krijgt. Leg deze halve maantjes op de bakplaat. Neem de restje deeg bij elkaar en rol deze voorzichtig tot een nieuwe plak. Let hierbij op dat je zo min mogelijk moet gaan kneden. Liefst helemaal niet. Rol het een beetje uit en probeer hier nog een paar extra halve maantjes uit te steken. Gebruik eventueel twee bakplaten. Bak er niet teveel tegelijk.
  4. Bestrijk de halve maantje met een klein beetje geklutst ei.
  5. Doe de redelijk afgekoelde banketbakkersroom in een spuitzak en spuit op elk half maantje een laagje banketbakkersroom.
  6. Schil de appels en boor ze met een appelboor. Snijd er dikker plakken van. Doe deze in een kom en voeg er wat citroensap aan toe. Schep dit even door, zodat er overal citroensap zit. Dan worden de appeltjes niet bruin.
  7. Snijd een klein stukje uit elke appelschijf zodat deze mooi op de halve maantjes past. Leg deze dan op het laagje banketbakkersroom. Strooi er nog een beetje suiker overheen.
  8. Bak de flapjes dan gaar in een op 210 graden voorverwarmde oven. Bak ze ongeveer 15-18 minuten. Let even goed op dat ze niet te donker worden. Elke oven is anders. Een hete luchtoven moet sowieso wat lager.
  9. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.
  10. Laat ze afkoelen en maak intussen de afdekgelei. Neem hiervoor een lepel abrikozenjam, doe deze in een steelpannetje en voeg een eetlepel water toe. Verwarm dit op een laag vuur. Roer goed door. Als het goed warm is, haal je het pannetje van het vuur. Zeef de jam. Laat de gelei even afkoelen.
  11. Smeer dan elk flapje in met de abrikozengelei, dan gaan ze mooi glanzen.
Open appelflapjes met banketbakkersroom
Open appelflapjes met banketbakkersroom

Open appelflapjes met banketbakkersroom
Open appelflapjes met banketbakkersroom

De flapjes zijn niet te groot, lekker voor bij de thee! Kijk wel uit: als je eenmaal eentje hebt gegeten, kun je niet meer stoppen!

Liefs, Ria

appelappelflapbladerdeeg
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Herfst cupcakes
next post
Swiss roll met perzik

You may also like

Chocolade whoopies

11/09/2019

High Tea: Mini cheesecake met bastogne en mango

24/06/2016

Meringue kisses in drie smaken

19/02/2020

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Schuimgebakje met chocolade crème en frambozen

06/10/2019

Appel tarteletjes

03/05/2020

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

Vierkante appelcakejes met hazelnoot

05/11/2017

Monchou petit fourtjes

27/02/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....