Vorige week had ik een klein vlaaitje gemaakt met aardbeien. Dat was een succes, dus ik heb hier nog een variatie op gemaakt. Deze variant is nòg lekkerder! Wat je ook kunt doen is natuurlijk twee taartjes tegelijk maken. Neem dan het dubbele recept voor het deeg en dan bak je twee vlaaibodems. Je kunt kiezen voor deze beide vullingen, maar ook voor twee dezelfde vullingen, of eventueel een ander fruitsoort.
Ik zag een paar weken gelden in de supermarkt bij ons een plak Rolo chocolade liggen. Nu zijn Rolo’s lekker, dus dan zal zo’n reep ook wel heel lekker zijn. ik heb de reep gekocht met het idee dat deze wel een keer van pas zou komen bij het bakken. En inderdaad, ik bedacht nu dat ik die reep nog had, en dus heb een chocoladeganache gemaakt met deze Rolo reep.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 150 gram bloem
- 50 gram poedersuiker
- 15 gram amandelmeel
- 1 eidooier
- 100 gram boter of margarine
- 1 snufje zout
Voor de vulling:
- 1 reep Rolo chocolade van 100 gram in stukjes
- 50 gram gewone melkchocolade in stukjes
- 100 ml verse slagroom
Voor de decoratie:
- 200 ml verse slagroom
- Wat poedersuiker om de slagroom te zoeten
- 1/2 zakje slagroomversteviger
- spuitzak met kartelspitmondje
- een rol Rolo chocolaatjes
Extra:
- een vlaaivorm van 18 of 20 cm doorsnee
- beetje boter en bloem om de vorm in te vetten
- bakpapier en bakbonen als steunvulling
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Doe de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de poedersuiker, het amandelmeel, het zout, de eidooier en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.
- Leg het deeg losjes in de plastic folie en rol het uit tot een lap die nèt ietsje groter is dan de vorm.
- Beboter de vorm en strooi er wat bloem in, schud de overtollige bloem er weer uit.
- Leg dan de plak deeg over de vorm, druk deze aan zodat het deeg mooi tegen de vorm aan zit. Werk dan de randen mooi bij door er met de deegroller overheen te rollen. Zo haal je het overtollige deeg weg. Nu is je vorm mooi bekleed met het deeg.
- Zet de bakvorm weer een half uurtje in de koelkast, zodat het deeg weer koud wordt.
- Leg dan het bakpapier en de bakbonen in de vorm.
- Bak het taartje 15 minuten met deze steunvulling.
- Haal het taartje er dan uit, verwijder de steunvulling en het bakpapier.
- Zet het taartje dan terug in de oven en deze dan nog ongeveer 10 minuten na. Let op dat het deeg niet te donker wordt.
- Haal het taartje uit de oven en laat het afkoelen.
- Doe de stukjes van de reep Rolo in een vuurvaste kom met de stukjes melkchocolade en de slagroom.
- Verwarm dit “au bain marie” . tot alles goed opgelost. Schenk het dan in de afgekoelde taartbodem. Laat opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker, voeg vlak voordat de slagroom helemaal stijf is, de slagroomversteviger toe.
- Doe in een spuitzak met kartelspuitmondje en spuit rondom mooie toeven op de taart.
- Leg dan op elke toef een Rolo chocolaatje.
Liefs Ria
1 comment
Oh dit ziet er heel lekker uit. Ik ben gek op Rolo`s. Een klein vraagje: waar heb je de rolo chocoladereep gekocht? Ik ben bij 3 supermarkten, de Action en Xenos geweest, maar nergens te krijgen.