Chocoladecakejes doen het eigenlijk altijd wel goed. Cake is lekker en chocolade ook, dan nog Kitkat erbij en framboosjes en je hebt de juiste ingrediënten voor een heerlijk cakeje. Ik heb hiervoor een bakvorm gebruikt die niet iedereen heeft. Volgens mij heb ik er nog wel een paar in mijn webwinkeltje, ik zal eens kijken (zie link bij ingrediënten). Maar als je deze vorm niet hebt, dan heb je misschien wel iets anders om cakejes in te bakken.
Het is warm als ik dit recept maak. Erg warm, zeg maar bloedheet! Maar ja, we moeten toch weer iets online zetten. Dus ik maak iets wat niet al te ingewikkeld is. Dit cakedeeg heb ik ook gebruikt voor de limoncello cake, maar dan in ietsje andere verhoudingen. Het is lekker. Ik heb er 6 cakejes van gemaakt, maar had daarbij wel wat deeg over. Gebruik je dus een andere vorm voor meerdere cakejes, dan is dat handig. Ik had nog een vlaaivormpje en heb met de rest van het deeg nog zo’n eenpersoons vlaaivormpje gevuld en gebakken. Heb ik meteen weer een leuk idee voor een volgende recept. Als ik dat verder heb uitgewerkt, kom je dat wel weer tegen over een tijdje.

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 110 gram suiker
- 2 eieren
- 70 ml zonnebloemolie
- 130 ml volle yoghurt
- 2 theelepels citroensmaakstof (bijvoorbeeld van Funcakes)
- 140 gram bloem
- 6 gram bakpoeder
- snufje zout
- 25 gram cacaopoeder
- ongeveer 6 reepjes Kitkat (dat is anderhalf pakje)
Voor de deccoratie:
- een klein bakje frambozen
- nog een paar reepjes Kitkat
- spuitzakje
Extra:
- 1 bakvorm Wilton Ice Cream Cookie Bowl Pan of een andere bakvorm voor cakejes
- boter en bloem om de vormpjes te bestuiven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht op ongeveer 150 graden).
- Spoel de framboosjes af onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
- Beboter de bakvormpjes en bestrooi met wat bloem.
- Doe de eieren met de suiker in een kom en klop deze schuimig in 3 minuten.
- Voeg de olie toe en meng erdoor met de mixer op de laagste stand.
- Voeg de yoghurt en de citroensmaakstof toe, meng dit er ook door.
- Zeef de bloem met de cacaopoeder, bakpoeder en het zout.
- Voeg dit in delen toe aan deeg, klop telkens even kort door met de mixer op de laagste stand, klop vooral niet langer dan nodig is. Ga door tot alles is toegevoegd.
- Hak de 6 reepjes Kitkat fijn en schep ze door het deeg.
- Vul de vormpjes met het deeg en zet deze in de voorverwarmde oven.
- Bak de cakejes gaar in ongeveer 25 minuten.
- Haal de bakvorm dan uit de oven en laat de cakjes ongveer 15 minuten afkoelen.
- Haal ze dan voorzichtig uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
- Maal ongeveer 8 à 10 framboosjes tot moes met een staafmixer. Je hebt dan een frambozenpuree. Doe dit in een kommetje. Als deze iets te dik is, doe je er een klein beetje water bij.
- Doe de puree dan in een spuitzakje. Als je deze op het cakje spuit, moet hij een beetje naar beneden uitlopen, maar niet helemaal.
- Snijd nog wat Kitkatreepjes in kleine rechte miniplakjes en leg een dotje op de bovenkant van het cakeje.
- Leg daar nog een of twee framboosjes bij. En je bent klaar!
- Het is een cakeje, maar het smaakt als een taartje!
Liefs, Ria