Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

by Liefde voor bakken 27/07/201926/07/2019
written by Liefde voor bakken 27/07/201926/07/2019
Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

Chocoladecakejes  doen het eigenlijk altijd wel goed. Cake is lekker en chocolade ook, dan nog Kitkat erbij en framboosjes en je hebt de juiste ingrediënten voor een heerlijk cakeje. Ik heb hiervoor een bakvorm gebruikt die niet iedereen heeft. Volgens mij heb ik er nog wel een paar in mijn webwinkeltje, ik zal eens kijken (zie link bij ingrediënten). Maar als je deze vorm niet hebt, dan heb je misschien wel iets anders om cakejes in te bakken.

Het is warm als ik dit recept maak. Erg warm, zeg maar bloedheet! Maar ja, we moeten toch weer iets online zetten. Dus ik maak iets wat niet al te ingewikkeld is. Dit cakedeeg heb ik ook gebruikt voor de limoncello cake, maar dan in ietsje andere verhoudingen. Het is lekker. Ik heb er 6 cakejes van gemaakt, maar had daarbij wel wat deeg over. Gebruik je dus een andere vorm voor meerdere cakejes, dan is dat handig. Ik had nog een vlaaivormpje en heb met de rest van het deeg nog zo’n eenpersoons vlaaivormpje gevuld en gebakken. Heb ik meteen weer een leuk idee voor een volgende recept. Als ik dat verder heb uitgewerkt, kom je dat wel weer tegen over een tijdje.

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

Liefde voor bakken Chocoladecakejes  doen het eigenlijk altijd wel goed. Cake is lekker en chocolade ook, dan nog Kitkat erbij en framboosjes en je hebt… Printen
Aantal: 6 cakejes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 110 gram suiker
  • 2 eieren
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 130 ml volle yoghurt
  • 2 theelepels citroensmaakstof (bijvoorbeeld van Funcakes)
  • 140 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 gram cacaopoeder
  • ongeveer 6 reepjes Kitkat (dat is anderhalf pakje)

Voor de deccoratie:

  • een klein bakje frambozen
  • nog een paar reepjes Kitkat
  • spuitzakje

Extra:

  • 1 bakvorm Wilton Ice Cream Cookie Bowl Pan of een andere bakvorm voor cakejes
  • boter en bloem om de vormpjes te bestuiven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht op ongeveer 150 graden).
  2. Spoel de framboosjes af onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
  3. Beboter de bakvormpjes en bestrooi met wat bloem.
  4. Doe de eieren met de suiker in een kom en klop deze schuimig in 3 minuten.
  5. Voeg de olie toe en meng erdoor met de mixer op de laagste stand.
  6. Voeg de yoghurt en de citroensmaakstof toe, meng dit er ook door.
  7. Zeef de bloem met de cacaopoeder, bakpoeder en het zout.
  8. Voeg dit in delen toe aan deeg, klop telkens even kort door met de mixer op de laagste stand, klop vooral niet langer dan nodig is. Ga door tot alles is toegevoegd.
  9. Hak de 6 reepjes Kitkat fijn en schep ze door het deeg.
  10. Vul de vormpjes met het deeg en zet deze in de voorverwarmde oven.
  11. Bak de cakejes gaar in ongeveer 25  minuten.
  12. Haal de bakvorm dan uit de oven en laat de cakjes ongveer 15 minuten afkoelen.
  13. Haal ze dan voorzichtig uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
  14. Maal ongeveer 8 à 10 framboosjes tot moes met een staafmixer. Je hebt dan een frambozenpuree. Doe dit in een kommetje. Als deze iets te dik is, doe je er een klein beetje water bij.
  15. Doe de puree dan in een spuitzakje. Als je deze op het cakje spuit, moet hij een beetje naar beneden uitlopen, maar niet helemaal.
  16. Snijd nog wat Kitkatreepjes in kleine rechte miniplakjes en leg een dotje op de bovenkant van het cakeje.
  17. Leg daar nog een of twee framboosjes bij. En je bent klaar!
  18. Het is een cakeje, maar het smaakt als een taartje!

Liefs, Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini vlaaitje met aardbeien
next post
Rolo chocolade taartje

You may also like

Mars slofjes

30/06/2022

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Chocolade karamel cupjes

15/01/2020

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Bladerdeeg gebakjes met bramen

19/07/2018

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Chocolade whoopies

11/09/2019

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....