Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vlaaien

Chocoladevlaai met mascarponecrème

by Liefde voor bakken 27/08/201708/09/2019
written by Liefde voor bakken 27/08/201708/09/2019
Chocoladebiscuit met room

Taart met fruit is eigenlijk altijd lekker! Als ik naar de supermarkt ga, en ik weet nog niet precies wat ik wil gaan maken, dan koop ik gewoon wat bakjes vers fruit, het liefst rood fruit. Ik had nu aardbeien, frambozen en blauwe bessen gekocht. Yum!

Fiona, mijn jongste dochter is alweer 23 jaar geworden. Dus dat wordt natuurlijk gevierd! Ze heeft gevraagd of ik een taart wilde maken, en ja hoor, dat doe ik wel! Eigenlijk heb ik er gewoon twee gemaakt, ik kon niet kiezen! Dit is één van de twee taarten; een eenvoudige, maar o zo lekkere chocoladetaart. Gemaakt van biscuitdeeg, maar gebakken in een vlaaivorm. Dat is weer eens wat anders. De taart is dan niet zo hoog en de taartstukken zijn daardoor wat aantrekkelijker van formaat. Mascarpone is natuurlijk altijd lekker en veel vers fruit er op! Jammie. Hoe meer hoe lekkerder. Dit was al het fruit dat ik nog had, maar als je wat meer koopt, ziet de taart er vast nog mooier uit!

Wat heb je nodig:

  • vlaaivorm van circa 30 cm
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels koud water
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • snufje zout
  • 20 gram cacao

Voor de decoratie:

  • 1 bakje van 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 1 bekertje verse slagroom, minimaal 35% vet.
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 1 zakje Klopfix
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 bakje frambozen

Aan de slag:

Begin met het invetten van de bakvorm met wat margarine en strooi er een beetje bloem over. Uiteraard kun je ook een bakspray gebruiken, dat gaat veel sneller!

Zet alle ingrediënten klaar. Zeef de bloem met de maizena, de cacao en het zout. Splitst de eieren. Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine of mixkom. Zorg er wel voor de deze kom goed schoon en vetvrij is. Klop de eiwitten dan stijf. Voeg in één keer de suiker toe en klop dit nog 5 minuten door. Het eiwit wordt mooi wit en glanzend. Voeg dan de eidooiers toe en klop nog een aantal seconden op de laagste stand. Ze de keukenmachine of mixer uit. Voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Schep het door de eiwitten met een siliconen spatel. Ga door tot alles goed vermengd is. vul de vlaaivorm ermee.

Bak circa 20 tot 22 minuten in de oven op 180 graden. Steek er even met een prikker in. Deze moet er droog uitkomen. Bak de vlaai zeker niet te lang, want dan wordt de bodem erg droog. Haal de vorm uit de oven, laat afkoelen.

Roer voor de mascarponecrème de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuiker en een zakje Klopfix toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Voeg dan de mascarpone, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!

Schep het mascarponemengsel op de afgekoelde chocoladebiscuit. Smeer mooi en gelijkmatig uit over de taartbodem.

Maak het fruit schoon en verdeel het over de crème. Doe dit zoals jij dat mooi vindt. Hoe je dat doet maakt niet zoveel uit.

Deze taart gaat weer mee naar de verjaardag van één van mijn dochters! Het is een vrij gemakkelijke taart. Dus zó gemaakt! Succes!

Liefs, Ria

rood fruitTaart
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Aardbeien kruimelcake
next post
Lotus speculooscake

You may also like

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Monchou Vlaai

19/09/2021

Tarte au pommes

09/09/2018

Pompoen vlaai

29/10/2017

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Roomvlaai met peertjes

15/10/2017

Ricottataartje met sinaasappel

02/02/2020

Stroopwafel karamel taartje

09/02/2020

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

    05/05/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....