Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vlaaien

Pompoen vlaai

by Liefde voor bakken 29/10/201724/10/2018
written by Liefde voor bakken 29/10/201724/10/2018
Pompoen vlaai

Het is zondag, dus tijd voor taart! Of in dit geval tijd voor vlaai! En we zijn gewoon nog een keertje aan de slag gegaan met pompoen! Omdat het zo lekker herfstig weer is. Dit keer een recept voor een pompoenvlaai. Heerlijk van smaak en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit dat oranje. De chocolade er bovenop is ook erg lekker!

Pompoen vlaai

Pompoen vlaai

Liefde voor bakken Het is zondag, dus tijd voor taart! Of in dit geval tijd voor vlaai! En we zijn gewoon nog een keertje aan… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 85 gram poedersuiker
  • 20 gram gemalen amandelen
  • snufje zout
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 125 gram zachte boter

Voor de pompoenvulling:

  • 700 gram pompoenblokjes
  • 2 eieren
  • 100 gram fijne suiker
  • 50 gram bloem
  • snufje zout
  • 60 gram crème fraiche

Voor de decoratie:

  • 150 gram pure chocolade
  • wegwerp spuitzak

Extra:

  • vlaaivorm van 24 cm doorsnee
  • beetje margarine om de vorm mee in te vetten
  • beetje bloem om de vorm mee te bestrooien

Instructies

  1. Doe je de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de poedersuiker, de gemalen amandelen, het zout, de vanillesuiker, het ei en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast om wat steviger te worden.
  2. Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het net wat groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen mooi bij. Gebruik de deegroller om het deeg mooi over de rand te rollen. Haal het overtollige deeg weg. Je kunt de restjes eventueel nog gebruiken om wat dunnere plekjes op de bodem bij te vullen.
  3. Prik gaatjes in de bodem, leg er bakpapier in en strooi dan de bak bonen op het bakpapier. Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op 190 graden, ongeveer 15 minuten.
  4. Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af.
  5. Kook de blokjes pompoen in een gesloten pan zonder water gaar. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Maak de pompoen fijn met een staafmixer. Doe de eieren, de bloem en de suiker in een kom en roer dit tot een glad papje. Voeg de crème fraîche toe en meng dit erdoor met een garde. Voeg dan circa 450 gram ( mag ook iets meer) van de pompoenmoes toe, meng dit er goed door.
  6. Giet dit op de vlaaibodem. Kijk even hoeveel er in past. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat de vlaairand mooi zichtbaar blijft. Zet de vlaai weer terug in de oven. Bak deze nog ongeveer 35-40 minuten op 175 graden.
  7. Haal dan weer uit de oven en laat een beetje afkoelen. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ op een pannetje met heet water. Laat heel even afkoelen en schenk de choclade in een spuitzak en knip hier een puntje vanaf. Hoe groter de opening van je spuitzak, hoe dikker de chocolade strepen op je vlaai! Maak een zigzag beweging over je taart en maak een ruitpatroon.

Laat ons weten als jullie onze baksels hebben gemaakt? Wij vinden het altijd super leuk om foto’s van jullie baksels te zien! Dus mail ons, of tag ons op social media @liefdevoorbakken.nl! Vinden we leuk!

Liefs Ria & Laura

pompoenvlaai
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Pompoen brood
next post
Brownie cookies

You may also like

Appelvlaai met vanilleroom

12/03/2017

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Chocoladevlaai voor Pasen

02/04/2017

Roomvlaai met peertjes

15/10/2017

Kerstvlaai met appel en pecannoten

14/12/2016

Monchou Vlaai

19/09/2021

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Chocoladevlaai met mascarpone crème en veel aardbeien

22/05/2022

Appel kruimelvlaai

29/01/2017

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....